DUPHASTON

DUPHASTON | Autor: domoni

Link direct la acest mesaj

Buna
Sunt Monica, am 27 ani si vrem sa facem si noi un bebe.
Dupa 5 ani de anticonceptionale cu Marvelon si apoi desorelle, in februarie le-am terminat si am lasat cale libera. Problema e ca m-am confruntat de atunci cu cicluri neregulate (de 24/25/30 zile)..asa le aveam si inainte de anticoncep si luna aceasta in a 20-a zi am avut niste scurgeri maronii. Am fost la doctor, mi-a spus ca am insuficienta de progesteron dupa ce am facut un echo (uter cam micutz a zis el 6.2)si mi-a dat Duphaston 2/zi din a 15-24 zi de ciclu....Am tot citit pe forum ca se da pt reglare de cicluri si ca unii altii au tot avut probleme....eu vreau un sfat,chiar ajuta? chiar o sa faca vreo diferenta sau mai trebuie combinat si cu altceva?

va rog sa-mi raspundeti chiar daca poate nu e asa grava intrebarea...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nu-ti inteleg prea bine intrebarea, dar pot sa-ti zic cate ceva despre DUPHASTON, care se potriveste la ce zici ca ai.

Este un progestogen activ pe cale orala, asemanator cu progesteronul natural. Duphaston nu inhiba ovulatia, nu are actiune de tip estrogenic sau androgenic, adica nu determina virilizarea pacientei sau masculinizarea fatului feminin, nu are efecte adrenocorticoide sau mineralocorticoide, nu influenteaza metabolismul glucidic sau nivelul plasmatic al insulinei, nu afecteaza activitatea enzimelor hepatice, nu influenteaza coagularea sangelui sau functia hepatica, nu modifica curba temperaturii.
Duphaston este recomandat in toate cazurile de insuficienta endogena de progesteron, si anume: tulburari menstruale, endometrioza, sindrom premenstrual, infertilitate si avort habitual, terapie de substitutie hormonala.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput