Mamici de iulie - august 2006 (65)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ayaana spune:

Si eu am aceleasi dileme ca si Ioana81 in legatura cu alegerea pediatrului. Ma gandesc ca ar fi bine sa fie mai aproape de casa, dar in acelsi timp e mult mai important sa fie un profesionist. Am intrebat-o pe dr mea de familie dar n-a fost in stare sa-mi recomande pe cineva, cunostinte care sa fi nascut de curand si sa-mi sugereze vreun dr iarasi n-am.....
Asa ca va intreb si pe voi...daca mai stiti pe cineva...voi cum faceti? Mai ales daca sunt fete care stau in zona Titan - parc IOR si au rezolvat pb asta. (Cornelia Laura, parca tu stai pe aici, daca am retinut bine). Cine este pediatrul baietelului tau, esti multumita?
Pup fetele

adriana 31+ si diana-maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Stefania uite aici de ex zice ca pana ii cade bontul sa il cureti pe baby cu apa fiarta racita si vata. Si sa insisti in zonele cu mai multe cute la coate, la gatutz etc. Si abia dupa ce i-a cazut bontul ii poti face baitza. Cate bordeie atatea obiceiuri!

------------------------
31+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Aaa si tot legat de baitza ca tot vroiam sa intreb si am uitat: aici in carti scrie ca pregatesti apa si etc si apoi il invelesti pe baby in prospop si il tii sub brat si il speli pe cap si abia apoi il bagi in caditza si il speli pe corp. Voi cum ati procedat cu baby cand era mic? Si daca iau suport din ala de pus in caditza e bun la ceva? Ca inca nu l-am cumparat si vroiam sa iau. Sau pui in cadita un prosopel sub baby ca sa nu stea chiar pe plasticul ala si sa alunece? Ca am auzit atatea variante ca habar nu am cum sa procedez. Si sincera sa fiu mi-e cam frica cu baia lui baby mai ales cand e mic tare cand mai creste parca e ceva mia usor dar cand e asa mic de unde is eu sigura ca nu ii e frig sau ca e de ajuns apa din caditza sau mai stiu eu ce?
Si tot legat de baie l-ati spalat de la inceput cu gel de dus de baby sau sapun special de baby sau numai cu apa curata la inceput? Aici in carti zic ca e de ajuns apa curata la inceput si abia apoi cand e mai marisor il speli cu, cosmeticale din astea.

------------------------
31+
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Amabella te rog frumos cand ai timp sa adaugi la listutza si numele ales de noi pt baby: Arianna Raisa. Ms mult!

------------------------
31+
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole25 spune:

adina nicole tu stii vreun pediatru bun in alba.tu pe cine alegi?si mergi inainte sa vorbesti cu el sau numai dupa ce nasti?

36+ nicholas
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;32/st/20060710/dt/7/k/1d96/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Mada_mxm eu am cumparat suport pentru cadita ca si mie mi-e teama,na prima oara...Cateva prietene mi l-au recomandat.Sper sa fie de folos,oricum am sa-l rog si pe sot sa ma ajute la inceput.Ca sa fiu sigura.Depinde mult de copil,pentru ca am o prietena care are un baietel si se misca atat de mult ca era imposibil sa nu-ti scape din mana,mie mi-a fost frica sa-l iau in brate pana la 6 luni.

37

mamica incepatoare
poze cu noi
poze baby shower
camera bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

Gagicilor,lamuriti-ma si pe mine ,va rog,in a cata sapt sunt eu.Mie-mi da ceva,dr altceva.

UM a fost pe 18 octombrie.
ASTEPT CALCULELE VOASTRE.Care sapt e-ncheiata,cate sapt am acum si cate zile?multi.
Gabitza 35+ cuDaria si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Ce bine ca ati inceput cu subiecte gen "baita la " ca pe mine deja ma apucasera niste framantari de genul asta, dar ma stiam ca sunt o panicoasa din fire ...si ma consolam singura.

De ieri a inceput sa fie din nou f cald aici si constatam ca nu pot fi sigura cu ce fel de hainute poate fi tinut in casa un nou-nascut cand in toate cartile se vorbeste de sistemul lor fragil de termoreglare, supraincalzire etc.

Mi-e mila anticipat de pediatrul pe care il voi avea si il si vad cu capul spart de atatea intrebari stupide cate imi zbarnaie mie in cap/pe minut.

Soacra mea cica "ma va adopta" si voi locui la ea, cel putin pentru o scurta perioada dupa iesirea din spital...pana "ma vede din nou om pe picioarele mele"..insa acolo nu voi avea Internet, ceea ce pentru mine e o adevarata tragedie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

salutare la burtici!
cristina_ioana tinem pumnii la fata ,si pe mine m au luat emotiile cand ne ai dat de veste ca mai ai o saptamana.iti dai seama ca toate o sa fim alaturi de tine.tu sa fii linistita ca o sa fie bine.
huacin si mie imi place f mult cum scrii tu asa ca te rugam sa ne mai dai informatii din enciclopedia ta.
fetelor mi e mi se pare ca voi faceti o gramada de echografii.nu ca ar fi rau dar eu de ex am facut una la inceputul lui mai ,inca una la control la doc ginec pe 27 mai si acum m a chemat la control pe 28 iunie,deci atunci imi mai fac una si cred ca o sa fiu in 34+ sapt.nu stiu va intreb credeti ca ar fi trebuit sa ma cheme mai des?
in rest io ma simt bine.sunt o nesimtita ca la mine in casa e un mare balamuc si io nu misc un deget ,sotul face treaba si io stau ori la tv ori la calculator.dar asta e decat sa avem alte probleme mai bine sunt nesimtita.
aaa si mai vroiam sa va spun ceva dar sa nu ma credeti nebuna:pe 23 iunie ma duc la concert pe stadion la Depeche Mode stiu ca sunt nebuna dar io si sotul sintem fani din 90'-91' asa ca nu putem rata asa ceva.sper totusi sa nu mi se intample nimik nici mie nici lui bebe,dc lui mami ii place tre sa i placa la concert si lui bebe,nu?
hai va pup ca m am intins si mai revin disearaandreea25 si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Pupici la burtici!

Sunteti de speriat, nu alta! Mi-a luat o ora sa citesc ce ati scris de aseara pana azi!

cristina_ioana m-ai bagat in priza! Fac incalzirea, sa stii! Stai cumintica, nu vreau sa ne apucam sa facem galerie neincalzite! M-ai omorit cu finetti si clatite, sa stii ca te-am parat mamei, pe ea a cazut beleaua!

Domane, dor imi era de statul pe forum... Parca nu ma mai satur dupa pauza atat de lunga...

baita lui bebe in maternitate pe Alex l-a spalat in totalitate si mi-au zis ca nu e nici o problema sa-l ud la buricel. La fel am facut si eu acasa, l-am spalat zilnic, cu o precizare: baia zilnica, din punctul meu de vedere, nu trebuie sa devina o obsesie. Daca dormea puiul, eu nu-l trezeam sa-l spal. La fel daca se intampla ceva, eram noi obositi sau el iritat. Baia trebuie sa fie un ritual, nu o simpla problema de igiena pe care trebuie s-o bifam ca la adult. La baie ne jucam, ne giugiuleam (udam tot ce era pe o raza de 2 metri cel putin), apoi masajul, iar joaca si giugiuleala. Eu ii faceam baie seara, inainte de masa, dar nu asteptam sa fie flamand; practic ii faceam cam cu o ora inainte de masa, pe la 8-9 seara. La vremea respectiva (aprox 5 ani in urma, Alex e nascut pe 19 iulie) il spalam cu sapun Sanosan pt. copii pe corb si cu sampon Schauma pt. copii pe par; cu ele parea sa-i fie cel mai bine, iar samponul nu ustura deloc. De masat il masam cu ulei de masline bine fiert in prealabil, pe care il pastram intr-o sticluta; ii dadeam in cantitati foarte mici, cat sa nu-i irit pielea la masaj.
In cadita normala ii puneam 2 prosoape, unul sub tot corpul, altul ca o pernuta, sa nu-l deranjeze apa trecindu-i de urechi. Sub cadita, la cap, puneam o perna sa fie inclinata, tot din cauza "invaziei" apei.
O lectie invatata bine pentru mine a fost sa nu-l dezechilibrez niciodata in baie. Daca se sperie (nou-nascutii se sperie crunt de dezechilibru) baia devine un chin pana mult dupa un an si nu e cazul.

Valentina 32+ (30ani), Alexandru(4,5ani) si taticu' Gaby (30ani)

Mergi la inceput