Mamici de iulie - august 2006 (65)
Raspunsuri - Pagina 12
romaniaau spune:
Draga Cristina-Ana, esti o adevarata mama, prietena si sotie. Cu siguranta vei avea copilul pe care il meriti. Eu am aproape 36 de ani si astept sa nasc primul copil in august. Mi-l doresc de ani de zile si sper sa ajung cu el el termen, sa il nasc sanatos si sa nu se intimple ceva pe parcurs. Am asteptat sa vii inapoi pe forum cind te simti pregatita si ne-ai dat tuturor o lectie de viata care iti face multa cinste. Sint sigura ca toate am devenit mai precaute si mai atente cu sarcina si cu doctorii. Ai tot respectul meu.
Referitor la suplimentul de Fe si constipatia, va spun remediul meu care a functionat totdeauna. In fiecare zi maninc salata de sfecla rosie fiarta, data pe razatoare, amestecata cu putin hrean ras si zeama de lamiie. Aceasta contine Fe si ajuta si la digestie, nu provoaca arsuri. Inainte faceam supa de telina, pastirnac, morcovi, toate rase, smintina care avea un efect bun, dar acum le dau pe toate pe razatoare si le amestec cu smintina.
O data pe zi se poate minca o portie de musli cu fructe amestecate cu lapte. Suplimentul de Fe nu se ia impreuna cu lapte, cafea sau ciocolata, ci cu suc sau fructe ce contin vit C.
Acum am si eu o intrebare legata de ceaiul de frunze de zmeur. Se poate extract (picaturi) de frunze de zmeur in loc de ceai? Care ar fi dozajul? Aici nu am pe cine sa intreb, mi-am cumparat sticlutele acestea din Romania si cred ca m-au ajutat sa ramin insarcinata.
Mada, multumim frumos pentru cele 7 sfaturi.
Va pup si va citesc in continuare. Le felicit pe fetele care au nascut deja si doresc celorlalte sarcina si nastere usoare.
30+3
lucians spune:
M-am bucurat degeaba.Nu mi-a iesit din prima,dar va promit ca am sa reusesc pan'la urma.Sa nu radeti de mine,please!Important e ca am vointa...
Cu perseverenta din partea mea si cu rabdare din partea voastra,o sa reusiti sa ma cunoasteti.Vad ca ardeti de nerabdare!![]()
![]()
MissJJ spune:
Romaniaau aici am auzit numai de ceai din frunze de zmeura si de capsule. De picaturi nu am auzit. De ce nu incerci la un magazin naturist poate stiu ei mai multe. Aici numai la ei se gaseste in rest nu.
------------------------
31+ 
Born free, now I'm expensive. ![]()
Poze
Lucrusoare baby
romaniaau spune:
Multumesc pentru raspuns Mada. Am intrebat la magazinele naturiste de aici despre acest ceai, in denumire latineasca, dar nu au auzit de el. Eu am urmat tratamentul naturist al Liviei si cred ca m-a ajutat sa ramin insarcinata. Acum i-am scris ei un PM si am intrebat-o de dozaj. Substanta de baza trebuie sa fie aceeasi, dar trebuie aflat dozajul si perioada de folosire.
Te pup si scriu un mesaj cind primesc raspuns sa afle si celelalte fete.
30+3
avmaria spune:
Draga Cristina-Ioana, tare ma bucur pt tine si iti promit ca o sa-ti fac o galerie in 21 de ai s-o auzi pana in Bucuresti ! Ai grija multa de tine pana atunci. 

Amiss_zip, felicitari pt fetita, sa va traiasca, e dulce foc
Pika, Michella, Adelapop, Map, Letitzia, merci, sunteti niste scumpe
Amabella, te inteleg perfect si cred ca m-am exprimat eu gresit caci s-a inteles altceva decat vroiam sa spun. Si eu sant pentru o monitorizare si o urmarire corecta a sarcinii si ai perfecta dreptate. Dar mesajul pe care incercasem eu sa-l transmit e ca trebuie facute si cu sfatul medicului, si pe baza unor cunostiinte medicale totusi, nu asa oricum. Iti dau un exemplu, pe forumul despre copii (nu la voi fetele) cineva se plangea de dureri mari de cap si intreba ce sa faca. I s-a raspuns ca trebuie sa bea cafea ca e tensiunea mica. Poate sa fie asa sau poate sa fie exact invers. Eu inainte de a ajunge la spital avusesem niste dureri de cap ingrozitoare din cauza tensiunii arteriele prea mari (unul din simptomele preeclampsiei) si o cafea mi-ar fi fost fatala. Eu nu am fost absolut deloc impotriva unui echo Doppler in cazul Crissei, dimpotriva, consider, avand in vedere prin ceea ce am trecut, ca e foarte important. Eu spusesem doar ca POATE era buna si doctorita aceea din Valcea, nu neaparat incompetenta, cand vorbisem de rezultatul Dopplerului de anul trecut cu noua doctorita de echograf de anul asta, se mirase ca-mi facuse si anul trecut caci mi-a spus acelasi lucru ca cea din Ramnicu Valcea, in mod normal nu o fac in mod automatic toti. Precizez ca aceasta doctorita specializata in ecografii are reputatia de a fi unul din cei mai buni din Paris (probabil ca Hergheliu la voi la Buc) si daca am ajuns sa am un loc la ea si la acest spital e doar pt ca am patit ce am patit anul trecut, altfel ar fi trebuit pile mari.
Amabella, ma repet dar eu nu sant impotriva unei monitarizari foarte atente ci vorbeam despre « psihotaj », nu gasesc un cuvant potrivit in romaneste, care dupa parerea mea nu face bine. Dimpotriva, eu cred ca sunt mai monitorizata ca marea majoritate a gravidutelor : imi iau tensiunea acasa zilnic (cand nu e buna si de mai multe ori pe zi) si fac analiza de pipi tot la 2-3 zile acasa, din luna a 5a : concediu medical de boala, tot la 2 saptamani vad medicul ginecolog, la o luna medicul ecograf, la o luna un nefrolog (si toate aceste rdv-uri puse in asa fel sa vad aproape saptamanal un medic), la inceputul sarcinii inclusiv un cardiolog. In plus tot la 2 sapatamani imi fac la un laborator langa mine niste analize de sange si urina care sunt faxate doctorului si cand ma duc la nefrolog analize de sange si urina si mai multe si complete ca cele tot din 2 in 2 sapatamani. Azi am fost la control si am avut vesti foarte proaste, colul s-a dilatat si am pierdut dopul mucos asa ca am trecut si eu pe clocit (sunt foarte speriata caci sant de abea la 31 saptamani). Pe chestia asta doctorita imi va trimite o moasa la domiciliu de 2 ori pe saptamana de acum incolo. Deci de monitorizat ma monitorizeaza de numai si chestia asta imi da multa incredere. Dar daca imi spune ca totul e in regula, ma bucur foarte tare si ma las pe mana ei. Probabil e subjectif, eu am foarte mare incredere in acest doctor. Si de panicat am panicat de mai multe ori, caci crede-ma ca acuma imi ascult corpul ca nimeni altul (o sa intelegi imediat de ce zic chestia asta)
In ce priveste preeclampsia, lucrurile nu stau chiar asa cum crezi. Asta e o boala foarte pacatoasa a ultimului trimestru si nu exista tratement adevarat decat extractia fatului. Singura tratament preventiv care s-a dovedit eficace la ora actuala e aspirina in doze mici luata de la inceputul sarcinii. In cazul preeclamsiei corpul mamei reactioneaza impotriva fatului,ca si in cazul unei grefe pe care organismul o rejeteaza.Nu se stie prea bine la ora actuala ce o provoaca, sant mai multe ipoteze, una din ele fiind incompatibilitatea intre mama si tata (nu la nivel RH, ci mult mai subtil, la nivel HLA) . Nimic in afara de extractia fatului nu poate opri acest proces destructiv (in cazul meu nu mai functionau rinichii, tensiune foarte mare care tot creste si duce la comotie cerebrala si moarte, ficatul o luase razna si am avut probleme de coagulare a sangelui ; arterele ombilicale se astupa si nu mai hranesc si nu mai aduc oxigen copilului, ceea ce duce intr-un final la moartea lui).
Deci e foarte important in ce moment al sarcinii apare toxemia, cu cat apare mai tarziu cu atat e mai bine, cu cat mai repede cu atat e mai riscant (unul din motivele de prematuri foarte mari, la spitalul la care sunt fac miracole, incearca sa-i salveze de la 5 luni incolo). In cazul meu in mare parte a fost vina mea caci nu mi-am ascultat corpul, ma durea capul de innebuneam, facusem edeme mari la picioare (rinichii) si copilul nu mai misca cum trebuie si eu am pus-o pe seama faptului ca nu eram eu atenta (lucram foarte mult si in plus dupa servici faceam cartoane de zor ca urma mutatul in we urmator) si pe seama stresului mare din perioada aceea, plus ca atunci ghinion procesul se declansase chiar dupa ultima vizita si trecuse ca niciodata o luna jumate intre cele 2 controale. DAr alta solutie ca copilasul meu sa se nasca mare prematur , cu riscurile aferente, nu ar fi fost (29 sapt jumate). Oricum in cazul preeclampsiei doctorii incearca sa faca cel mai bun compromis intre prematuritatea copilului si riscul de a ne fi hranit si oxigenat in burtica, si de evolutia mamei. Acuma la a 2 a sarcina telul a fost sa ma odihnesc cat mai mult, sa castig timp in caz ca , plus a avea mijloacele de a detecta cel mai mic semn premergator (de unde urina si tensiunea acasa) pt a fi spitalizata la timp in caz de nevoie. Banuiesc ca si voua la fiecare vizita, va ia tensiunea, va masoara inaltimea uterina daca nu va face echograf si va face analiza de pipi, care pe langa infectie urinara, glicemie si altele detecteaza albumina in urina.
Doamne ce mult ati scris de azi diminieata, ma apuc sa citesc ce ati scris la 65
Mada e frumos Ariana Raisa, e deosebit si melodios
Cristina Ana, nu te cunosc dar te admir foarte mult pt curajul si caracterul de care dai dovada. Est o persoana deosebita. Ai grija de tine, sa te refaci repede si s-o iei de la capat cat de repede se poate. Te pup cu drag
MissJJ spune:
Romaniaau nu ai pt ce. 
Fetele daca va intereseaza am gasit un articol interesant cu ierburi care trebuie evitate in sarcina si care sunt ok dar in moderatie. Pun link daca vreti sa cititi: http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/isitsafeto/herb&drugchart/ .
------------------------
31+ 
Born free, now I'm expensive. ![]()
Poze
Lucrusoare baby
Amabella spune:
Fetele, pe unde ati disparut? Ce e cu linistea asta pe aici?
Sabana, dupa patania de alaltaieri, zau ca imi dai emotii! Vezi sa nu cumva sa nasti fara galerie.
Cred ca in seara asta nu mai scriu nimic, ca imi tremura mainile de oboseala si abia mai nimeresc tastele. Va pup si noapte buna!
luiza
35+ si
mic si iubit
ticker bebe meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/luizapadiu/my_photos
oana_buru spune:
Buna fetelor...ma bag si eu un pic in seama...deoarece sunt si eu o viitoare mamica dpn 22 iulie acum am 34 sapt.Nastere usoara si bebei cat mai frumosi,sanatosi si mancaciosi
map spune:
Salutic fetelor, am venit sa va urez si eu o noapte buna. Am fost la plimbare un pic pentru ca asta aud de la toti medicii, cat mai multa plimbare. Dar asa niste calduri s-au pus ca plimbare fac numai seara cad se lasa mai racoare.
Cristina_Ioana si eu i-au supliment de Fe dar la mine a avut efect invers. Pentru cosnstipatie poti incerca si cu ceva fructe uscate, prune, caise. Pe mine acestea m-au ajutat mereu. Sau altceva care pe mine ma ajuta este ananasul, mancat asa proaspat. Dar cred ca si ceva fructe de ananas din compot ar trebui sa ajute.
Merg ca incepe meciul, ma mai inspir si de la alte galerii, nu numai de la cele sud americane ca poate alte fete prefera alte stiluri de galerii ![]()
Monica si
30+
norocuta spune:
Noapte buna Amabella, Map ...si eu sunt in drum spre patut, dar sigur mai stau pe Tv vreo ora.
Map al meu Dr. mi-a zis de plimbare cand intru in luna 9, pana atunci sa stau cumintica si sa-l anunt si pe BB ca nu bine sa "ne intalnim face to face" pana nu termin luna 8.
Lucians eu am UM 19oct, DPN 26 iul si pe 26 iunie2006 incep luna9...de la Dr. citire...Asadar daca tu ai UM 18 oct...suntem pe aproape.
georgiana
34w