Invataminte de la: ASPIRANTE PESTE 40 de ANI

Invataminte de la: ASPIRANTE PESTE 40 de ANI | Autor: dj_mama

Link direct la acest mesaj

Cu buna-stiinta nu am intitulat topicul, doar simplu: ASPIRANTE PESTE 40 DE ANI (dupa tipic) tocmai pentru a nu tzine departe de la dezbateri pe aspirantele de diverse alte varste. De asemenea invit pe cele tinere sa ne sfatuiasca la randul lor, pentru ca nici o varsta nu este prea mica pentru a nu fi luata in seama.
Va marturisesc ca am sacrificat timp pretios studiului cazului meu, am disecat, l-am intors pe toate fetzele, mi-am schimbat modul de viata si programul ca sa fac loc investigatiilor, tatonarilor si nu in ultimul rand experimentarii directe. Ma aflu intr-un moment de introspectie si evaluare lucida. Daca plictisesc, veti abandona singure sa mai cititi in continuare.

Cine sunt eu? O femeie care calatoresc in ultimul vagon al trenului fertilitatii. Mai sunt insa si o mama fericita dar si o “nevasta disperata” (a se intelege o nevasta care a fost rugata toata viata sa faca al doilea copil dar care a dat prioritate altor “proiecte” si s-a trezit in prag de menopauza “sa dreaga busuiocul”).

Cand am intrat pe acest forum, mi-a incoltit in minte ideea ca Dumnezeu comunica si prin oameni, iar eu ma aflu aici nicidecum in calitate de aspiranta peste 40 de ani, ci spre a fi pilda tinerelor sa mediteze adanc la sensul adevarat al vietii, sa ma aiba marturie vie a ceea ce risca sa devina. Deopotriva insa trebuie sa stie ca unele dintre ele au fost lasate pe pamant sa creasca copiii altora si atunci nu prea cred ca pot sa schimbe multe desi, cu credinta si multa rugaciune se obtine iertare si mila divina.

Le spun celor tinere sa faca toate la timpul lor, sa nu conditioneze zamislirea de prunci de partea materiala, de faptul ca nu au locuinta lor, de faptul ca au sau nu serviciu stabil. Sa-l faca atunci cand i-l da Dumnezeu. Toate se platesc in viata. Exista un echilibru natural pe care nu e bine sa-l stricam. Cele care puteti face copii, nu va opriti NICIODATA la unul. Este adevarat ca un copil nu-l inlocuieste pe altul dar a avea doar un singur copil, nu e bine pt. nici una dintre parti.

Cantarul fertilitatii este acest FSH. Avesti mare grija sa nu dereglati acest cantar cu stimulari neasistate de medic, facute dupa ureche sau inseminari luni de-a randul fara pauza.

Imi permit sa mai bat campii un pic asupra subiectului medici. Eu ma inclin in fata lor si le multumesc ca exista. Nu reuseam sa cresc un copil sanatos fara ajutorul lor si nici noi n-am fi fost aceiasi oameni fara asistenta doctorilor.
Dar ….
Ca in orice bransa, exista un “dar” si un DAR.
Unii medici sunt profesionisti iar altii doar novici fara a fi rau intentionati iar altii sunt doar mai putin talentati.
Mai exista o categorie de medici aproape fara scrupule care tzin intr-un hatzish foarte abil construit, victime inocente care-si pierd ani pretiosi din viata, uitandu-se la acel medic ca la un Dumnezeu pe pamant in speranta ca doar-doar, vor scoate odata bagheta aia magica cu care au facut altora vraji: “las’ ca stim noi ca se poate”. Dupa luni si chiar ani intregi de donatii la acel cabinet, intr-un tarziu, cand te cam iei de grija si ai putea sa afli de la alti medici un trist ADEVAR, ti se spune “am epuizat variantele, numai FIV ramane ultima sansa” dar atentie !!!! … ca si aceasta poate fi o minciuna. Este ultima picatura care ramasese nesupta. Partea perversa este ca acei medici pot fi chiar unii buni dar care au alunecat de la linia dreapta si de la probitatea morala/profesionala, din pacate.
Prin urmare, va sfatuiesc asa cum imi sfatuiesc propriul copil sa consultati tot atatia medici pana cand doi va spun la fel. Abia atunci veti afla unde va situati cu adevarat si care va sunt sansele reale. Nu cautati doar acei medici care va spun doar ceea ce doriti sa auziti.

Nu in ultimul rand, NADEJDEA este cheia rezolvarii necazurilor, respectul si credinta in Dumnezeu inseamna recunoasterea suprematiei Lui si nimicniciei noastre dar mai inseamna si accesul la minuni.

Va doresc sa traiti fiecare zi ca pe o minune si ca pe un dar nepretuit. Sa va bucurati de copiii vostri sau de cei care va asteapta sa-i adoptati.
Noapte buna, … viitori parinti !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

dj mama JOS PALARIA!!! in fata ta!!!MARE DREPTATE !!!
.eu am intrat si voi mai intra.imi prind bine sfaturile tale!!!
cu toate ca nu le aplic pe toate..sa ma ierti..
o noapte minunata si tie..dupa cum vezi sunt aci..nu esti singura!!
si nu vei ramane!!!
te pup!!

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Viata-i nimic... si din toate putin,
un vas poate gol... s-au adesea prea plin...
dar tece-ntr-o clipa de parca n-a fost ...
si...atunci oare viata mai are vreun rost...
Viata ta va avea rost, doar daca tu il vei da...
Nu ati vrea sa-i dam sens impreuna?

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Bineinteles ca ma asociez la ceea ce a scris DJ mama.
Daca stiam cum stau lucrurile, faceam copii in tinerete. Degeaba am acum tot ce-mi trebuie pentru crestere si educare, nu se mai poate.E prea tarziu. Palma morala care doare cel mai mult e " ce stii tu,ca nu ai copii?" Sau "cand face-ti un copil?". Cert e ca-mi trebuia un pic de inconstienta in tinerete si nu ajungeam aici.
Dar va spun ca VREU SA PRIND ULTIMUL TREN.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayna spune:

dj_mama mare dreptate ai in tot ce ai scris si simt o mare durere sufleteasca si dezamagire ca am lasat anii sa treaca fara a ne gandii la un copil, ca organismul inbatraneste si visul de a devenii parinti parca se indeparteaza tot mai mult. De multe ori ma intreb oare o sa ajung si eu sa simt emotiile unei gravide, sa simti cum creste un suflet nevinovat in burta, la primele miscari, sa faci tot felul de planuri pentru viitorul lui, ce nume sa-i pui? si tot felul de astfel de ganduri care ne macina de la luna la luna. Asadar fetele care sunt in dilema de a vrea sa fie sau nu mamici mai tinere nu amanati pe mai tarziu visul ce poate sa se realizeze mult mai usor acum decat mai tarziu. Curaj in continuare si putere de a continua acesta lupta pentru a ne indeplini visul cel mai frumos de a devenii la un moment dat si noi parintii unor copii fie ca sunt infiati fie ca sunt ai nostrii.
Va dulce si sa va dea Domnul Dumnezeu tot ce doriti.
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

Ironia sortii este dj_mama ca exact asta facem, punem stabilitatea si realizarea profesionala inaintea unui copil. Daca ma gandesc ca atatia ani ne-am si protejat de teama unui copil! Si unde mai pui ca inainte de nunta am crezut ca am ramas gravi si am plans o zi intreaga de suparare. De unde era sa stiu ca vor urma ani de chin in care toate eforturile nostre si toti banii se vor indrepta spre proiectul bb si nimic, dar absolut nimic nu va mai conta in rest!
Dumnezeu ne da dar nu ne baga s-in traista! M-a ajutat sa raman insarcinata si eu am considerat ca un bronz frumos e mai important!
vezi tu dj_mama, cele care suntem aici pe site, deja stim ce vrem, chiar daca ne-am desteptat mult prea tarziu.
Despre alegerea medicului nu stiu ce sa zic. Am cam migrat destul si zic eu ca nu la oricine. Mi-a placut ce-i drept unul, dar saracul nu face nimic din ce fac altii, asa ca ce folos....

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

Gabi, acum fac ca sora ta; ma resemnez si multumesc Lui Dumnezeu ca m-a invrednicit cu copilul pe care-l am; bucuria este ca tot voi tine 1-2-3 bb in brate peste vreo 10 ani cand sper ca voi fi bunica
Doamne ajuta

Mergi la inceput

dj_mama, te inteleg, asa cum am inteles-o si pe sora-mea. Dorinta e atat de arzatoare incat nu mai conteaza decat ca nu ai ce-ti doresti. O sa treaca timpul, o sa-l ai si pe al doilea si atunci il vei dori pe al treilea. Cred ca asa e omul construit, sa-si doreasca mereu ce nu are.
Zilele trecute nasa mea a facut o aluzie ca deja lucreaza la bb 2. Am simtit atata disperare in sufletul meu incat as vrea sa ma izolez, sa nu mai vad pe nimeni in jur. Iti dai seama, ea va avea 2 iar eu niciunul!M-am rugat la DD sa ma ajute sa nu mai fiu asa marcata, dar in sufletul meu stiu ca ma voi linisti abia dupa ce voi avea si eu un bb. Cateodata ma gandesc ca vreau gemeni numai pentru ca sa fiu eu inaintea tuturor. Iti dai seama unde am ajuns!

gabi

Mergi la inceput

COTOROANTZA DE BARBATU-MEU, CARE FUNCTIONEAZA PERFECT SA POATA PROCREA, NICI NU VREA SA AUDA DE ADOPTIE; mie mi-ar fi drag si de o matza, dar unde mai pui sa salvez un copil parasit ...?
Voua va spun ca de multe ori s-a intamplat sa vina propriul copil dupa adoptie; Gabi, oricum iti trebuie 2 copii ...
eu asa as face daca as avea sustinere

Mergi la inceput

da dj_mama si eu si sotul vrem 2 copii. Cat despre adoptie, cred ca nu e inca momentul sa ma gandesc la asa ceva. O mare parte din mine respinge ideea adoptiei. Vreau sa fie copilul meu, si vreau sa fiu graviduta, sa simt cum creste bb meu inca din burtica. Stiu de cazuri care l-au facut pe bb dupa adoptie dar nu ma incanta ideea. Eu vreau sa fie al nostru, poate sunt egoista dar asta simt

gabi

Mergi la inceput

ce-i drept, n-am retinut varsta ta
sa nu depasesti 40 ani
si pe mine care m-a daruit Dumnezeu sa fac parte dintre cele 1-2% care raman insarcinate dupa 40 ani, n-am avut grija; sa fi stat intzepenita la pat si cu tratament de sustinere ca alte cauze gen infectii n-au fost; nu ma pot plange de sanse

Mergi la inceput

32

gabi

Mergi la inceput