ignoranta ginecologi
Buna viitoarelor mamici!
Habar n-am sa folosesc forumul ca mijloc de comunicare, dar incerc!
Sper sa nu fac prea multe gafe!
Ce vreau de fapt? Sa TIP IN GURA MARE
despre ignoranta medicilor ginecologi in Romania.
Povestea e lunga, dar o sa fac un rezumat!
La 5 saptamani de sarcina am fost la o "doamna doctor" recomandata cu caldura de o prietena, care n-a experimentat-o, dar care avea o parere f. buna desprea ea, fiindu-i sasistenta la facultate la gineco. Este vb. de Dr. MB!Aceasta doamna, care teoretic are vre-o 20 de ani de experienta cel putin, n-a facut altceva decat sa ma crizeze. Intai ca nu stie daca sarcina e intra sau extra-uterina (cica la 5 saptamani nu se vede la eco), asa ca........ne mai vedem peste 2 saptamani. Emotii, nervi....si platit consult + eco dinnou.
Sarcina este intra!
Urmeaza etapa analize! Ce analize? Doar uzuale de sange si examen de urina. La vremea respectiva nu stiam cum e cu virusii infectiosi, si daca Dr., de incredere nu-ti spune, de unde sa-ti vina ideea ca tre sa mai faci si alte investigatii? In urma analizelor de sange......rH NEGATIV. Speriata am sunat-o, mi-a raspuns in viteza si m-a chemat dinnou la cabinet sa discutam. M-am dus.....s-a uitat pe rezultate si a zis:" bine, o sa facem dozare de anticorpi!" Dupa 3 zile eram programata "de drept" la eco. Cand m-am dus repet dupa 2 zile a fost f. mirata cand i-am spus ca am rh -. Atunci m-am enervat si am hotarat sa o schimb, pentru ca e foarte repezita si uita de la mana pana la gura.
Am inceput sa caut doctor! Eram in sapt 12 deja. Am gasit o d-na Dr. f. draguta care sper sa nu ma dezamageasca. M-a pus sa-mi fac toate analizele de imunologie, fiind f. surprinsa ca prima dr. nu ma pusese. OCOLITI LABORATOARELE DE IMUNOLOGIE MEDLIFE! AU APARATE CALITATIVE NU CANTITATIVE, PAREREA MEA E CA SI DECALIBRATE! Si..............dupa 3 saptamani de asteptare rezultate.......surpriza: IgM RUBELLA+, IgM CLAMIDIA +, IgM HERPES1+, LISTERIA +.![]()
![]()
M-am facut mai albastra decat astia micii! Dr. S-a ingrozit! Mi-a zis clar ca daca si dupa ce refacem analizele iese Rubella + indicatia clara este de avort terapeutic, adica de nastere provocata, ca deja erau 17 saptamani. Si asa a inceput calvarul. Am plans intr-una aproape o saptanana, pana au iesit rezultatele refacute (la Babes, Cantacuzino, si Spitalul Colentina). Rubella -. Restul nu mai conteaza!
Asa ca.....bebe va trai! Acum sunt OK, dar am trecut printr-un cosmar pe care nu cred ca voi avea puterea sa-l uit vre-odata.
Acum avem 19+.
SI INTREB: DE CE GINECOLOGII NOSTRII NU STIU CA EXISTA RISCURI MAJORE DATORATE VIRUSILOR INFECTIOSI, SAU DE CE SUNT IDIOTI SI NU SPUN? Ca daca madam MB imi spunea la 5 saptamani sa le fac, chiar daca erau nasoale, macar nu erau 17! Nu conteaza daca gravida pare saraca sau bogata (ca dupa cum stiti analizele astea costa de mori)SPUNE-I! SA STIE CE RISCURI ISI ASUMA! sAU POATE FACE TOT CE POATE, GASESTE BANI SI SE ASIGURA CA BEBELE E OK! ASTEPT OPINII, CA EU SUNT EXTREM DE REVOLTATA!
Raspunsuri
Steluta spune:
Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat!! Sunt medici si medici.
Mie de exemplu mi-a dat o lista intreaga cu ce analize sa fac inainte de a ramane insarcinata (printre care si cele enumerate de tine) si in primul trimestru.
Tin pumnii pentru o sarcina usoara in continuare!
Si poate nu ar fi rau sa scrii in clar numele dr. MB si la subiectul despre medici, sa-i dai bila neagra si pe viitor alte fete sa o evite. 
Steluta
38s+.
ChrisDun spune:
Criss, uite aici link la subiectul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61703" target="_blank"> Medici de care sa te feresti. Iti adresez aceeasi rugaminte ca si Steluta: copiaza povestea ta si scrie in clar numele doctoritei ignorante. Daca ai timp sa citesti si respectivul subiect... o sa vezi ca esti un caz fericit
- ai fost inspirata sa ceri o a doua parere. Eu m-am "desteptat" sa imi schimb medicul la 32 de saptamani 
Cred ca medicii care isi fac meseria ca la carte pot fi numarati pe degetele.
Mai fa-ti o data analiza de RH, sa fii ca sigura, si fii increzatoare ca totul va fi bine.
irlandeza spune:
Mie de exemplu mi-a dat o lista intreaga cu ce analize sa fac inainte de a ramane insarcinata (printre care si cele enumerate de tine) si in primul trimestru.
Cine ti-a dat lista ?
Ginecologul sau medicul de familie ? Ca si noi ne pregatim sa concepem ( am o sarcina pierduta)

si vreau sa stiu ce analize sa-mi fac. Aici nu se fac nici un fel de analize , decat dupa ce pierzi 2-3 sarcini
si nu am de gand sa astept acest lucru(doamne fereste). Peste o luna merg in Ro. si mi le fac acasa.
Mersi
Noi 2 singurei
aiska spune:
Cu riscul sa ma luati la trei pazeste va spun ca aici nu se fac analize decit pt. a verifica grupa sanguina,Rh-ul,rubeola,hepatita b,sifilis, HIV si atit!Cind am intrebat de toate celelalte pe care le-am vazut ca se fac in Romania mi-au zis ca nu e nevoie si daca sunt probleme,se rezolva.
Am ramas blocata dar asta e sistemul si nu am cum sa ma lupt cu el.
Sabina
7+
mamica lui Aleksi Joel 
Field_mouse spune:
Am facut teste inainte de sarcina, ceea ce a iesit pozitiv, am verificat in primul trimestru. Deci:
1. Toxoplazmoza
2. Hepatite
3. Chlamidia
4. Citamegalovirus
5. Herpes II
6. Epstein-Barr (mononucleoza)
7. Micoplasma
8. Ureaplasma
Rubeola n-am facut-o, ca am avut-o in copilarie. Am facut IgM, IgG si PCR-diagnostica.
Am iesit positiva la toxoplasmosa, citamegalovirus, momonucleoza (toate IgG, adica vechi si fara importanta) si chlamidia (IgM, IgG), care a persistat si dupa tratamentul cu rovamicina (nu am avut probleme la sarcina din cauza ei).
Partea nasoala - ca marea majoritatea acestor infectii sunt asimptomatice, nu te doare nimic, nu te deranjeaza nimic, esti aparent sanatoasa.
Deci, multa rabdare, sanatate, sarcini usoare cu bebei sanatosi!
csim spune:
Si eu sunt satula de ignoranta medicilor. Citesti, te documentezi si cand ii intrebi ceva se supara, in loc sa-ti spuna ei dianinte ce ai de facut. Mie asa mi s-a intamplat. "Am Rh-, trebuie sa vac vreun vaccin, vreo dozare de anticorpi?", "Da, sa-ti dau trimitere." Sunt in saptamana x, n-am mai facut analize din saptamana y, nu trebuie sa fac?" , "Da, sa-ti dau trimitere." etc. Si asta la cabinet particular. Nu-i intereseaza decat banii.
Steluta spune:
quote:
Originally posted by irlandeza
Cine ti-a dat lista ?Ginecologul sau medicul de familie ?
Irlandeza, lista cu ce analize sa fac inainte de a ramane insarcinata mi-a fost data de medicul ginecolog si cuprindea urmatoarele:
- hemograma, grupa sange, RH (al meu si al sotului)
- glicemie
- uree, creatinina
- transaminaze
- secretie vaginala
- cultura de col
- ionograma
- Ag HBS, Ac x HVC
- murmur inima
- toxoplasma
- listerie
- CMV
- rubeola
Mult succes,
Steluta
39s (FIX).
irlandeza spune:
Multumesc fetelor pt. raspunsuri.
Intai trebuie sa-mi gasesc un ginecolog bun si nu stiu unde sa merg , la Iasi sau Cluj , ca am de mers in vizita pe la rude , si daca tot sunt acolo.....Ca sa nu mai merg la Bucuresti.
Noi 2 singurei