Mamici de iulie - august (64)
Raspunsuri - Pagina 6
Amabella spune:
am si eu o intrebare pentru toata lumea: am vazut ca si sabana are placenta de gradul 1 (asa mi-a zis si mie azi la eco), dar mai e si altcineva care la mai mult de 35 de saptamani are placenta de gradul 1? sunt doar curioasa, nu ca as avea vreo problema cu asta, ca mi-a zis herghelegiu ca e cu atat mai bine, cu cat e mai tanara, ca poate sa il hraneasca mai bine pe bebe. ca eu incepusem sa ma gandesc ca o sa fie bebe atat de bine hranit de placenta mea cea tanara si frumoasa, ca nu o sa mai vrea sa iasa de acolo.
luiza 35+ si mic si iubit
ticker bebe meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/luizapadiu/my_photos
Amabella spune:
quote:
Originally posted by Sabana
normal 50 si ceva de bulioane si cezariana vreo 75 de bulioane. in cazul meu va fi in jur de 90 ptr ca vreau rezerva dubla si anestezie totala.
aia 3 milioane stiu ca ti-i da statul nu firma. concediul medical e in functie de medic. eu am avut mereu cu 100% dar poate fi si cu 85%. din cate stiu eu in ambele cazuri se calculeaza la brut. asta daca ai brutul negociat in contract, daca ai netul se aplica la net.
Sabina + Alexandra + tata Silviu
imi cer scuze, uitasem, dar are dreptate sabana: CM poate sa fie si 85% din brut, daca e dat pentru anumite cazuri.
dar in ce priveste salariul care e negociat (brutul sau netul), din cate stiu eu nu are importanta, ca oricum exista un brut, indiferent de ce ai negociat, si, conform legii, la ala se aplica. si nu peste tot salariul e negociabil. dar poate gresesc eu.
ticker bebe meu
adelapop spune:
sigur e rau intentionata ca nu ma mai duc la munca
desi azi m-am dus cu concediul medical in dinti ea ma intreba daca ma intorc la munca acum
multumesc mult de info
o sa madocumentez si i le pun in fata toate hartiile
chiar ma deranjeaza cand cineva vrea sa ma ia de prost
33+
quote:
Originally posted by Amabella
adelapop, nu sunt experta, dar din cate stiu eu, concediul medical se plateste 100% din brut in primele 5 zile, apoi 75% tot din brut. in mod sigur e din brut, si nu din net, ca si eu am luat in CM mai mult decat cand ma duceam la serviciu si mi-a zis si dr care mi-a dat concediul, ca de aia imi dadea 2 hartii si nu una singura, pentru ca primele 5 zile se platesc diferit de restul, dar toate se calculeaza la brut.
in ce priveste concediul de maternitate, sigur e 85% din brut, dar nu stiu cum se calculeaza, ca se iau in calcul doar zilele lucratoare, nu si cele libere, asa ca daca iti faci singura un calcul prin aplicarea procentului la brutul de pe fluturas, nu o sa obtii chiar cat trebuie.
dar oricum, ai grija cu contabila aia, ca eu cred ca, daca nu cumva e rau intentionata, nu stie ce are de calculat.
ticker bebe meu
adelapop spune:
WOOOW CE MULT COSTA
sabana mie treb sa imi dea 100 la suta pentru ca pe hartiile de la dr scria ca am fost internata in regim de urgenta iar urgentele asa se platesc - chiar ea mi-a spus
33+
quote:
Originally posted by Sabana
normal 50 si ceva de bulioane si cezariana vreo 75 de bulioane. in cazul meu va fi in jur de 90 ptr ca vreau rezerva dubla si anestezie totala.
aia 3 milioane stiu ca ti-i da statul nu firma. concediul medical e in functie de medic. eu am avut mereu cu 100% dar poate fi si cu 85%. din cate stiu eu in ambele cazuri se calculeaza la brut. asta daca ai brutul negociat in contract, daca ai netul se aplica la net.
mamanati spune:
Merci fetelor pentru incurajari! Sa dea Dumnezeu sa fim toate OK si bebeii nostri la fel.
Amabela, te rog frumos sa ma treci si pe mine in rind nou pe listuta, ca abia de m-am gasit. Credeam ca m-ai scos din lista si nu stiam de ce.
Sabana, e bine ca sunteti OK si t si bebelina. Acum cred ca esti mai linistita cind stii ca esti asteptata la spital.
Cristinik, Dumnezeu sa-ti dea putere si sa treceti peste tragedia asta. Te vom astepta cit mai curind intr-o noua odisee.
Micuta Petra, bine ai venit pe lume. Sa cresti mare si sa fii sanatoasa.
Pupicei, fetelor, si mult curaj, sanatate la mamici si bebicuti.
Nati si minunea din burtic 31+
map spune:
mai fetelor, lipseste omul cateva ore si gaseste ditamai galeria. eram gata sa ma apuc si eu sa fac galerie dar am zis ca mai bine sa citesc pana la sfarsit. Ca altfel ma vedeai pe mine facand galeria cand galeria era in pauza
Chestia asta cu ruptul apei tare ma framanta si pe mine daca am sa-mi dau seama sau nu. Am auzit multe cazuri cand au mers mamicile de cateva ori sa nasca si era alarma falsa.
Amabella legat de placenta eu la 22 de saptamani o aveam de gradul 0. Acum am numai 31 de saptamani nu 35 ca voi dar tot 1 este. Asa stiu si eu, cu cat mai tanara cu atat mai bine ca primeste bebele cele necesare foarte bine.
Noapte buna si speram ca zilele ce vin sa ne aduca vesti bune. Daca vorbiti cu Cristina_ana transmiteti-i multa sanatate. Azi i-am dat un sms, acum ma gandesc ca are destul sters si nu vreau sa-o mai strez si eu cu sms-urile mele.
Monica si 30+
Sabana spune:
Revenind la cazul Cristinik. Am vb si eu cu dr mea si imi spunea ca acel medic trebuia sa vada suferinta fetala, ca exista multe cauze, fie avea cordonul in jurul gatului, fie oxigenarea nu era corespunzatoare. In plus spunea si ea ca deja exista risc de septicemie si ca trebuia cezariana, fiind si o mare trauma ptr mama.
leistra spune:
Sabana, uite am citit mesajul tau si si mi s-a facut parul maciuca pai nu e de ajuns ce i s-a intamplat bebelusului, acum o mai chinuie si pe saraca cristina, mi se pare si mie o trauma, sper sa i se faca cat mai repede ceva sa nu se intample mai rau, nu mai inteleg nimic, as vrea sa aflam cat mai curand vesti bune despre cristina.
tu cum te simti sabana? nu te-ai speriat putin? maine ma duc si eu la control, am emotii mari!
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
miti2004 spune:
mai fetelor, nu am cuvinte la cele aflate despre Cristina...
mikiion felicitari !!! sa fiti sanatosi !!!
eu va scriu acum din pat, de joia trecuta am fost in spital pana azi. era sa nasc. avusesem niste scurgeri cu ceva maroniu si au hotarat sa ma interneze. in spital m-au luat contractile dureroase, m-am dilatat pana la aproape 3, dar apa nu s-a rupt. mi-au facut 2 zile injectii pt maturarea plamanilor lui bebe, mi-au zis a oricum sunt caz clar de cezariana pt ca bebe are capul sus si fundul pe cervixul meu, insa cu perfuvii mi s-au oprit contractiile si azi m-au trimis acasa, sa stau numai la pat si doar la baie am voie.
am facut azi si ecografie si are 1964 grame, toate ok pe dinauntru.
cam atat, va pup si va las pana maine, ca am cam obosit.
miti,
32s+3z
25miky spune:
hey Larissa , eu sunt hriscu_mihaela@yahoo.com
quote:
Originally posted by larissa_79
fetele pe yahoo mess nu aveti adresa???..ca io am si toata ziua is prezenta...
http://tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php
Poze cu burticuta si lucruri bebe
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa si Alexia 35+
miky