In baza de calcul ???

In baza de calcul ??? | Autor: cosmincosma

Link direct la acest mesaj

In in constituirea bazei de calcul pentru cresterea copilului pana la 2 ani sunt introduse si sumele pentru cele 126 zile de prenatal si postnatal? Poti folosi contractul suplimentar pentru prenatal si postnatal?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valy spune:

Afirmativ pentru ambele intrebari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmincosma spune:

Dar sotia mea acuma este in concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani si avem contract cu CJPAS din ianuarie deci avand in vedere ca ea va naste in august ar putea intra in prenatal in luna iulie. Contractul acesta este valabil fiind ea in concediu pentru ingrijirea copilului?

Mergi la inceput

Da!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simsimona spune:

Eu am intrat in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani, dar baza de calcul a ramas aceeasi ca in concediul de maternitate. As fi vrut sa mi-o recalculeze ca sa introduca veniturile din cele 126 zile de concediu de maternitate, deoarece am prins 2 prime (de Craciun si de nastere) care mi-ar fi marit indemnizatia. In indemnizatia pe care o primesc acum a intrat in calcul doar prima de Pasti de anul trecut.
Este corect sa ramana baza de calcul aceeasi pentru cele doua concedii (de maternitate si de crestere a copilului)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

ai mai pus intrebarea aceasta, verifica raspunsul te rog.

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7724

Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmincosma spune:

Pentru prima de craciun nu se datoreaza CAS? Unde pot citi asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

<<Art. 26. - (1) Contributia de asigurari sociale nu se datoreaza asupra sumelor reprezentand:

a) prestatii de asigurari sociale care se suporta din fondurile asigurarilor sociale sau din fondurile angajatorului si care se platesc direct de acesta, potrivit prezentei legi;

b) drepturile platite potrivit dispozitiilor legale, in cazul incetarii raporturilor de munca, incetarii raporturilor de serviciu ale functionarilor publici, a mandatului sau a calitatii de membru cooperator, altele decat cele acordate potrivit legii pentru perioada de preaviz;

c) diurnele de deplasare si de delegare, indemnizatiile de delegare, detasare si transfer, precum si drepturile de autor;

d) sumele obtinute in baza unei conventii civile de prestari de servicii sau de executari de lucrari de catre persoanele care au incheiate contracte individuale de munca, precum si de catre beneficiarii unei pensii de limita de varsta;

e) sumele reprezentand participarea salariatilor la profit;

f) premii si alte drepturi exceptate prin legi speciale.

Marius

Mergi la inceput

simsimona: daca media zilnica e aceeasi ti se vor lua ceva bani inapoi cand va veni un control de la casa si va observa greseala. Acele prime nu ti s-ar fi introdus oricum daca erau premii.
Dar atentie: indemnizatia lunara depinde de numarul de zile lucratoare din luna de plata (fara sarbatorile legale). Nu prea sunt 2 luni consecutive cu acelasi numar asa ca te poate insela uneori suma primita. Oricum pentru concediu de ingrijire trebuie sa primesti ceva mai putin decat in maternitate ca brut (deoarece in calcul intra sume putin mai mici) si chiar mai putin ca net deoarece in maternitate ai platit doar 1% somaj iar in crestere doar 6,5% sanatate.

Daca nu e asa ....despre incompetenta unora s-a mai discutat si e plin tribunalul datorita lor .....

Mergi la inceput