INSEMINARE

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

'neata fetelor, buna cafeluta?
dj_mama, treaba cu scaderea rezervei ovariene nu e chiar de speriat la stimulare, daca ovarele produc un sg. folicul. In mod normal asta se intampla si intr-o luna fara stimulare. La mine de ex. in mod normal nu prea se dezvolta fara tratament nici un fol. dominant, de aceea recurg la stimulare. E cazul multora dintre noi.
aurel_cris eu am facut echo de fiecare data inainte de IA. Daca nu are de gand sa-ti faca, cere-i tu acest lucru.
andrada.p bafta luna asta la inseminare.
lauravoinicu bafta si tie la a doua IA. Stai linistita, in mod normal intr-o luna ovarele produc mai multi foliculi, din care de obicei unul singur, ajuns dominant, este eliberat si captat de trompa. Cu stimularea obtii acest lucru in caz ca nu se intampla natural povestea.
Va pup fetelor, o zi buna

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

gabiule, iti dau dreptate; pare logica argumentatia ta
ceea ce am afirmat mi-a strigat-o f sigur ultimul dr
sunt ratutita de tot

Mergi la inceput

imi pare rau dj_mama de ce ti-a spus doctorul si nu ma indoiesc de adevarul vorbelor lui, dar totusi in situatia asta ce ti-a spus sa faci? Sa astepti pana s-o hotari un ovar sa-ti faca singur un folicul mai baban? Sau poate vrea sa renunti?
Totusi eu cred ca ar trebui sa continui cu stimularile, daca e pe sfarsite rezerva ovariana macar sa fortezi norocul si poate se prinde ceva. Mai ales ca sunt ok.
Te pup si bafta orice ai alege.

gabi

Mergi la inceput

pai, folicolul a fost suficient de mare de 22
nu stiu daca si avea ovocit cu nucleu
nimeni nu poate sti
acel dr. a fost f negativist si a zis ca sansele sunt 1% (din carti); la fel mi-a zis dr codreanu (atunci nu vzuse fsh)
mai dar fshul asta e 16.75 nu e 25 ca la menopauza
ultimul dr a zis ca da ca mai e ceva pe acolo dar multe n-au ovocit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurel_cris spune:

dragelor merci pt informati inseamna ca eu am zvirlit bani pe fereastra la Medsana nu?Ca dr imi facu echo de ex.lunea si vinerea a fost IA (fara alta echo).Habar nu am avut ca iti poate face echo inainte de IA,omul cit traieste invata,nu-i asa?Ciudat este ca eu am 2 IA facute afara si acolo imi faceau echo in ziua 10 dupa CM,dupa aceea faceam teste de ovulatie iar cind ieseau pozitive imi faceau IA( 1 singur echo intr-o luna).Subliniez ca totul era natural fara nici o stimulare,de aceea nu am avut habar ca se fac inainte.Buna ideea cu acest capitol mai invatam cite ceva una de la alta.
DJ_MAMA iti multumim pt ajutor si felul cum ai aranjat toate informatiile,cred ca esti o tipa foarte organizata.
Va pup de mii de ori si bafta pt cine are IA luna asta.

Mergi la inceput

dj_mama, au fost cam transanti doctorii. Sa inteleg ca te resemnezi?

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Aurel cris, nu pot sa cred ca la 18.000.000 lei nu iti faceau decat o singura eco , pt ce atatia bani ???
Sa ai grija de acum inainte , inainte de inseminare se face monitorizare ca la carte , cu sau fara stimulare, eu am facut peste 6 eco , am facut ecografie inainte de administrea pregnylului si la aproximativ 36 de ore a avut loc inseminarea , iar ultima eco am facut-o dupa inseminare la o zi sa vada daca am ovulat.
Daca pt inseminare nu se face in prealabil o monitorizare corespunzatoare sa se vada exact momentul inseminarii , arucati degeaba bani pe fereastra , nu stiu cum au curaj unii dr, sa faca asa dupa ureche.
Si inca ceva cele care faceti inseminare cu stimulare aveti mare grija sa va supravegheze ecografic atent pentru ca puteti face sindrom de hiperstimulare si este f. periculos , iti poate pune si viata in pericol. Eu am fost la un pas de hiperstimula....... si stiu ce spun.
Succes! Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

mai, asa-mi suna si mie...a resemnare... da'... nu cred...ca prea-i activa pe aici ca o albinuta .

mare noroc avem cu ea!!!

si maine e o zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Pentru IOANATUGS :
asa cum am mai zis, pe mine ma monitorizeaza dr. Cristian Gherasie la CFR2, insa IAS-urile le-am facut cu dr.Anca Gherasie la Med New Life. Am facut primul IAS fara stimulare in noiembrie 2005 si pe al doilea, cu stimulare, in februarie 2005. Oricum, stimularea a fost recomandata de doctorul meu; practic el ma monitorizeaza si cand vede la echograf ca suntem "in grafic" cu foliculii (de obicei merg la echo de 2 ori, in ziua 10-11 si 13-14, dar depinde de starea foliculilor - si de cum cade weekend-ul ) si ca ne putem pregati de IAS o cheama si pe dna doctor sa ma vada la echograf si dupa ce se sfatuiesc ei acolo hotarasc cand sa fac Pregnyl-ul si cand sa merg la clinica pt IAS.

Mergi la inceput

ho! ca venii!
ma fugarira toti care puteau sa ma fugareasca, fiecare voia cate ceva, ii multumii pe toti iar acum imi iau si eu portia de drog pe DC.

Postez si aici o precizare pe care am facut-o si pe alte topice (cand sunt intrebari "cheie" asa fac eu; suportati-ma cu repetitiile;

Va cer parerea in legatura cu afirmatia ca stimularile repetate ar consuma mai repede rezerva ovariana (masurat prin FSH)

uite ca nu numai GABIU argumenteaza ca prin stimulari n-are cum sa scada rezerva ovariana mai mult decat dezvolta in luna aceea, in cazul nostru cate un folicul ... deci un ovocit

mi-e sa nu sperii degeaba fetele pe forum dar dr. care mi-a precizat asta, este chiar embriologul nr. 1 al Giulestiului adik dr. Cocei.
Acu', io ma cam resemnasem dupa aceasta discutie care in cazul meu a inceput cu nu la toate si cu 1% sanse de reusita chiar si la un FIV.
Eu degeaba ma duc in iulie la prof. Marinescu ca ei sunt gashca, trimite fetele intai sa-si spuna dr. Cocei pct. de vedere si apoi el nush ce mai face.

Ba m-as lasa, ba nu m-as lasa . Numai la Adriana Iliescu ma gandesc. Da' nici cu ovocite donate nu "vreu" .

Mergi la inceput