INSEMINARE
Raspunsuri - Pagina 30
Sheritra spune:
Bine Tabit, dar eu zic ca s-o
astazi ca sa inchin pt succes, si mai
una si maine, ca sa-ti poarte noroc!
Sheritra
goldi spune:
Adresa de e-maildr Dracea este publica sau personala. Daca se poate, as dori s-o aflu. Multumesc.
Tabitha spune:
goldi: o gasesti pe site-ul spitalului Giulesti (care se mai numeste si Panait sarbu). Daca nu ma insel este ldracea@rdslink.ro. Bafta multa. Adresa site-ului este http://www.psarbu-fiv.ro/ . 

ralu76 spune:
Buna fetelor!E posibil sa fiu cat de curand si eu "colega" cu voi la inseminare.Cum voi aveti experienta , vreau sa va intreb si eu cate ceva.
Am fost azi cu sotul la dr ; s-a uitat pe spermogramele si analizele lui ( care nu sunt bune , chiar dupa tratamentul facut acum cateva luni ) ;povestit ce era de povestit si dupa aia mi-a zis ca sansele sa concepem natural sunt destul de mici ( cu 26 mil de
, dar care sunt fff puturosi ) si ne recomanada IA.La mine facut un eco transvaginal , Z9 , un folicul de 19 mm , endometrul si restul ok.Ramane acum sa ne hotaram noi ce , cum si mai ales cand.
Inainte de inseminare se fac si ceva analize?Adica e ceva care specific care tb facut?Ca eu facut ultimele analize anul trecut prin sept cred , iesit ok toate.Gasit putine informatii pe net despre IA.
Si inca ceva , cu riscul sa va sacai : procedura e dureroasa?Hai va rog sa imi raspundeti si mie , ca sunt panicata rau , venit acasa si bocit.

Tabitha spune:
ralu76: procedura nu este dureroasa, cel putin pe mine numa doare. Simti asa, o mica presiune cand introduce spermatozoizii, dar numai atat. analize speciale nu trebuie, ar fi bine insa sa stii ca ai trompele desfundate. Felicitari pt. valori si bafta maxima!

dmcraiova spune:
tabitha multam pt rasp ... si totusi mai am cateva nelamuriri, laparoscopia este o investigatie suficienta pt IAD?(in ce consta ,tb internare?)poti sa-mi spui te rog la cam cat se ridica toata procedura d.p.d.v. financiar. Si noi tot la dr Dracea suntem programati in septembrie. As mai avea o intrebare, dupa inseminare si reusita, copilul va avea o fisa a lui sau nu pe care o voi primi eu, iar, in certificatul de nastere cine va fi tatal?
Tabitha spune:
dmcraiova: laparo e super sufucient, numai ca e operatie sub anestezie, trebuie sa stai internata 3 zile, iti baga un microscop in burtica si verifica daca totul e ok (poti citi mai multe daca cauti cap. Laparoscopie). Poti face HSG, care se face in 5 minute, nu-ti trebuie decat internare pt. o zi, dar cica nu-i asa de buna ca laparo. Depinde de dr. Fiecare cu opinia lui. Eu am facut laparo ca stiam sigur ca cel putin o tropma a fost infundata. Iar dupa 4 luni am facut HSG sa verific ca nu s-au infundat intre timp. La operatie eu am dat 3 mil si o icoana de argint la doctor, 1,5 mil la anestezist, 300.000 la asistenta de la reanimare si alte 2-3 sute de mii pe ici pe colo. In ceea ce priveste IA, asta costa 2 mil. lei si daca mai vrei sa-i dai ceva dr sau asistentei. Si apoi te mai costa daca faci stimulare, daca faci pregnil, daca iti da tratament dupa IA, poti ajunge la 500.000 lei in plus. Inca nu am ramas insarcinata, asa ca la ultimele intrebari nu stiu exact ce sa raspund, insa cu siguranta pe certificatul de nastere va fi trecut sotul. Gandeste-te ca la o adica dupa ce ramai insarcinata poti sa te duci la alt medic, care vrei tu, si caruia sa nu-i spui ca ai facut IAD. Iti tin pumnii sa ajungi sa raspunzi tu cat mai repede la aceste intrebari (adica sa ramai insarcinata)

dmcraiova spune:
tabitha multumesc mult de tot. Sper din toata inima sa fii cat mai curand
, astfel vom fii si noi mai optimisti(si sotul),stiind pe cineva care a reusit prin ac procedura.
-ici la toate fetele si cat mai multi bebici.