Mamici de iulie - august 2006 (63)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Fetele va rog sa imi ziceti ce luati voi de gat ca asa ma doare de numa...
pt Adela ,sa stii ca placenta jos inserata e placenta pravia daca dupa sapt 28-30 nu se aseaza normal.Io zic sa mai mergi si la alt eco sa vezi ca si pe mine m-a stresat dr prin sapt 17 ,ca am placenta pravia si colul scurt si am innebunit cateva saptamani.Io stiu ca daca asa e poate aparea hemoragia cand sarcina e mare si trebuie sa stai in pat linistita...cat despre nastere atunci cand m-am interesat eu trebuie cezariana dar au fost fete care au nascut normal fara nici o pr.
In locul tau m-as duce la alt dr sa ma vada fara sa ii spun care e pr si daca intr-adevar pomeneste de asta at asa e.Eu pe chestia asta am plecat de la dr meu si pana am gasit altul am mai fost pe la 3 care nici macar nu au amintit de placenta asta pravia.,Monica 34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Cristina, vad ca ai intrat si tu in saptamana 37. Hai ca e bine....sta bebe Luca atit cit trebuie in burtica...

Sa va zic din paranoia mea de ieri: mai pe dupa-amiaza, pe la ora 15, intru intr-o panica de nedescris,pentru ca mi-am dat seama ca bebele meu nu mai miscase de la 11 dimineata.(ceea ce nu mi s-a mai intimplat niciodata). Incep eu sa vorbesc cu el, il rog cu frumosul, tip la el, il mangai, pe urma il apas prin toate partile....nimic. Nu vroia sa miste deloc. Mai stau eu asa vreo 3 ore si tot nimic. Am inceput sa pling si l-am sunat pe doctor sa-i zic ca a patit copilul meu ceva si sunt disperata. Bineinteles ca doctorul a incercat sa ma linisteasca si m-a chemat atunci la clinica sa-mi faca o ecografie.
Ajung eu acolo plinsa toata si ma baga el in cabinet in fata doamnelor care ajunsesera inaintea mea (le-a explicat ca trebuie sa ma linisteasca ca sunt stresata, eu intrasem in pamant de rusine). Bineinteles ca la ecograf bebe era bine-merci, m-am uitat si eu vreo 5 minute la inima sa ma conving ca intr-adevar bate, bebe se misca in burtica, dar eu tot nu-l simteam. In fine, plec acasa linistita pentru moment, dar oricit m-am straduit eu sa-l simt, toata seara de ieri a fost imposibil. Abia in dimineata asta, cind m-am trezit, bebele meu a inceput fotbalul in burtica vreo 30 minute incontinuu. (probabil ca sa recupereze ziua de ieri).
Fetelor, eu daca nu nasc odata cred ca ajung la nebuni. Am citit eu ca in ultima luna bebe misca mult mai rar ca nu mai are loc, dar eu daca nu il simt ca si pana acum, moooooorrrrrr!!!!!

Cristina, 36+ si bebe Eric Andrei

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_miloiu/album?.dir=/98e2re2&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Cristinik stai linistita. Si eu ieri cand am ajuns la medic dupa ce m-a intrebat ce mai fac i-am spus ca eu cred ca bebe e asezat invers, ca nu mai misca suficient si care are ceva, ca mi s-a descis colul. Mai mult le aveam scrise pe o lista. S-a amuzat tare de ce am scris eu acolo. Le-am luat frumos pe rand si bebe era bine merci, doar mami are ceva la cap.

Sabina + Alexandra + tata Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Cristina eu am auzit ca bebele nu mai are asa mult loc ca sa se zbenguie ca altadata.La mine e invers se framanta si ma tot intreb daca e ok sa fie asa...acuma noi ne stresam de la orice mai ales ca suntem foarte in tema cu perioada de garviditate nu ca pe vremuri cand nu stiau mamele nimic si nastau bine mersi copii sanatosi si nu innebuneau de atea intrebari...,Monica 34/35

Mergi la inceput

Asa e. Iti dai seama ca pe vremea mamelor noaster nici ecografe nu prea erau. Mama imi zicea ca la ambele sarcini a fost de doua ori la dr si soacra mea la fel. La prima mi se pare ca nici nu a fost. Si l-a nascut la 7 luni fara probleme, ba mai mult a lasat-o acasa destul de repede cu bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

In primul rand welcome back Valentina. Chiar eram toate ingrijorate ca ai patit cine stie ce minunatie de nu ai mai aparut. Ma bucur tare mult ca esti din nou printre noi si ca esti ok si cu siguranta nimeni nu te-a uitat.
In al doilea rand va urez la toate un weekend cat mai placut si pt fetele "clocitoare" fara surprize neplacute si sa ajungeti pana la termen cu baby mic.
In al treilea rand am si eu doua intrebari pt fetele care deja sunt la baby 2: 1) a avut vreuna dintre voi pb cu alergiile la mancare la copii? 2) cam ce medicamente sunt indispensabile din casa cand ai un baby mic?Intreb asta cu medicamentele pt ca mama m-a intrebat ce am nevoie sa imi trimita medicamente pt baby ca aici la farmacie nu au decat paracetamol sirop sub diverse forme si siropuri de colici si cam gata. Dar stiu ca in ro sunt si niste antibiotice praf pt copii, este siropul de patlagina pt tuse, sunt supozitoare, etc.
Asa ca va rog frumos poate imi ziceti si mie cam ce si cum.
Va multumesc anticipat!
Eu sunt bine mor de cald. Si anul asta nu pup eu concediu. Dar cand face baby 5 luni mergem la inot toata familia la piscina ca tre sa ma balacesc si eu cumva anul asta. Tin sa mentionez ca eu sunt efectiv ca o ratza, fara balta nu pot. Si cum nu ajung la mare anul asta... Bine acu si merg ca o ratza deci... Ca si aseara am mers pana aici langa noi la un din asta de imprumutat dvd-uri ca m-a pocnit pe mine pofta de inghetata cum au ei acolo. Si e f aproape de noi dar eu daca merg ca o ratzusca incet lipa-lipa la deal cam greu am facut creca vreo 40 de minute in total. Saracul Florin mergea ca melcul si tot mi se parea ca merge repede.
In rest stau in casa ca pe caldurile astea nu ma risc sa ies sunt 27 de grade deja si e tare inabuseala ca aici e o umezeala in aer tot timpul de la ocean. Si ai efectiv senzatia ca te sufoci. Mai ies seara dupa 8 jumate cu Flo la o plimbaritza ca ii racoare si bine dar zapuseala de peste zi e in casa cu toate ca e geamul deschis. Doar sa ma mut sa dorm cu pisicile afara, ca tot le-a facut Flo casa. Vedeti ce pisici smechere la Londra? Au si vila. Ele au casa lor noi nu, deci va dati seama...

------------------------
30+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Adela, parerea mea e ca daca aveai previa, iti spunea ca ai previa, nu ca e jos inserata. Si eu am avut placenta jos inserata, intr-adevar am avut sangerari la efort mare, insa in saptamana 32 s-a mai ridicat, astfel incat acum nu mai e nici un pericol. La previa trebuie obligatoriu sa nasti cu cezariana, ca nu are cum sa iasa bebe din cauza placentei. Daca e doar jos inserata, are loc pe langa ea. Poate ai noroc si se mai ridica. Fa o ecografie peste o saptamana si intreaba la cati cm de col e placenta (la mine era mereu la 2 cm, iar acum a ajuns la 5). Daca iti spune iar ca e jos, intreaba direct daca e previa sau nu.

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;104/st/20060801/dt/7/k/8de1/preg.png
Medeea 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Sabana , cred ca se distreaza tare mult doctorii astia de noi cind ne vad ce stresate suntem cu toatele. Mie mi-a zis ca daca vreau sa ma linistesc sa ma duc saptamana viitoare la spital sa-i faca lui bebe un test de non-stres. (nu stiu ce inseamna asta, cica ar verifica cu niste aparate miscarile lui si contractiile mele). Si pe mine ma minca limba sa-i zic ca decit sa-i faca testul asta de non-stres lui bebe, mai bine mi-ar face mie un test de stres la cap, ca sigur ar gasi ceva.(dar m-am abtinut, sa nu zica ca fac misto de el).
Oricum, daca mai patesc asa ceva si zilele astea, adica sa nu il simt pe bebe nu stiu ce ma fac, ca si daca il sun pe doctor, nu cred ca o sa ma mai creada, oricum mi-a zis ca el nu a mai vazut o gravidutza asa stresata ca mine.

Cristina, 36+ si bebe Eric Andrei

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_miloiu/album?.dir=/98e2re2&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Buna dimineata la burtici!!!

Chiar daca la Tm e innorat, pentru mine e o zi foarte frumoasa. In sfarsit voi sta acasa si o sa am mai mult timp sa ma gandesc la bebe.

sunt cam stresata pentru ca ne-am luat un mester sa ne faca mobila, care inca nu ne-a dat pretul (luni a venit sa faca masuratorile). Sper ca Luca meu sa se nasca dupa ce terminam mobila.

Apropos de miscari si bb-le meu are momente in care il simt in toate costele si momente in care intru in panica pentru ca nu il simt. dr. mi-a zis sa stau linistita (cam greun nu?!).

Trebuie sa fac curatenie si mi-e foarte groaza si foarte lene. Poate sa ma incurajeze cineva?

Va pup si mai revin.

Consi si Luca meu

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060803/k/5be7/preg.png

Mergi la inceput

Cristinik lasa ca daca ramaneam si eu la el, mai avea una pe lista. Ieri dr mea se distra de mai putea de perlele mele si la un moment dat ii zic mai puteti inca sa renuntati la mine, ea zice pai si eu cu cine ma mai distrez. Macar de m-as distra asa si la cezariana.
Consi te incurajez eu
Mada si eu sunt rata, dar mie nu imi place la balta. Mi-e o frica de apa de nu mai pot. Era sa ma innec o data si de atunci salutare.
Eu desi mai am asa unele contractii sacaietoare azi sunt foarte happy, am asa o stare de bucurie. Am asa o emotie. Intelegeti?

Mergi la inceput