Pe ce deget purtam verigheta?
Raspunsuri - Pagina 2
flori76 spune:
Noi le purtam tot la mana stanga.Si cred ca toate persoanele din anturajul nostru le poarta pe mana stanga.
Flori
Noi
lai spune:
Am inspectat si eu pe aici, mai multe neamuri, raportez ca pe cei mai multi i-am vazut cu verighetele pe stanga
Lai
Claudi@ spune:
Buna, de ce nu intrebati un preot?
Noi le purtam pe dreapta, aici majoritatea poarta asa. Dar stiu de la niste prieteni din ro, care au intrebat preotul, ca verighetele se poarta pe dreapta. Explicatia care a dat-o preotul este ca, din cauza ca noi lucram foarte mult cu dreapta am ales stanga pt purtarea verighetei caci nu ne va mai incomoda asa tare.
Happiness_4_us spune:
quote:
Originally posted by Claudi@
Buna, de ce nu intrebati un preot?
Noi le purtam pe dreapta, aici majoritatea poarta asa. Dar stiu de la niste prieteni din ro, care au intrebat preotul, ca verighetele se poarta pe dreapta. Explicatia care a dat-o preotul este ca, din cauza ca noi lucram foarte mult cu dreapta am ales stanga pt purtarea verighetei caci nu ne va mai incomoda asa tare.
Asta sa fie oare explicatia, si sa poata fi purtata la orice mana?
Sa nu aiba nici o semnificatie purtarea verighetei pe un anumit deget de la o mana?
Nana Motoc
Pana la nunta...
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."
Jocelyn spune:
Mana stanga verigheta iar inelul de logodna il port la dreapta.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
elara spune:
"Verigheta este traditional purtata pe al patrulea deget de la mana stanga (degetul inelar).
Nu se poate da o explicatie precisa pentru originea acestei traditii, dar exista doua variante plauzibile.
Prima dateaza din secolul XVII, cand la o ceremonie ortodoxa preotul a ajuns la al patrulea deget dupa ce le-a numarat pe cele trei dinainte ca fiind - in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant.
A doua ne duce pe taramurile Egiptului, unde se credea ca prin acest deget trece vena Amoris, care este vena iubirii si duce direct la inima."
Aceasta este o explicatie ec am gasit-o pe site-ul Bun Mariage (http://www.nunti.ro/deget.php). Stiam eu ca am citit pe undeva pe la ei mai demult, cum e cu verigheta .
Nunta noastra: 29 iulie 2006
cumparaturi pentru nunta
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by Claudi@
de ce nu intrebati un preot?
Sunt preoti care aseaza verighetele pe dreapta! de ce, nu stiu... dar am vazut! Ale noastre sunt pe stanga.
Proaspat casatorita...
Foto