fasole verde

fasole verde | Autor: Caterinuta

Link direct la acest mesaj

Am gasit ieri in piata fasole pastai si as vrea sa-i fac la Maya, insa nu prea stiu cum.
Daca voi ati gatit deja, poate imi puteti de cateva sfaturi.
multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

de care fasole pastai e vora?!
e una mai lata de culoare galben sau verde inchis si una de forma cilindrca de culoare la fel ca cele late!
si cat are copilul tau?!
dar cred ca orice varsta ar avea poate sa manance acest tip de fasole....numai sugarii nu prea pot,pt. el ar trebui pasat!
daca e fasole lata,poti sa o fieri bine,apoi se scurge de apa si se caleste,dar fff putin in ulei(preferabil de masline) cu usturoi verde pisat si el...atat cat merge,plus sare...daca are voie!
daca e fasole din celalatl soi,la fel se fierbe dar cu ceapa si usturoi,la final se pune suc de rosii sau bulion sare si patrunjel verde tocat sau marar verde,depinde ce-ti place!+ o lingurita sau 2 de ulei de masline.....
sper sa fi fost de folos,pofta buna!
P.S. merge ca garnitura la friptura!

Elena-V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Fetita mea mananca ciorba de fasole verde, acrita usor cu bors. Bineinteles fasolea o zdrobesc cu furculita. Incearca sa faci si ciorbita.
Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Eu i-am dat fasole verde cam de la 8 luni,dar niciodata simpla ci in amestec cu alte legume.de fapt m-am inspirat de pe edichetele borcanelelor cu mancare de bb .ii fac piure din fasole verde(maraze) cam 1 lingura cu morcov,cartof,patrunjel,telina,ardei,rosii si carnita.totul doar fiert fara sare si adaug ulei de masline sau obisnuit cand pasez.pofta buna.
Laura mama lui George -Stefan 1,1 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

mancare de fasole verde cu piept de pui

se pune carnea la fiert in apa cu un strop de ulei de masline (eu arunc primele 2 ape), cand e pe jumatate fiarta pun ardei gras taiat marunt, ceapa, fasolea verde.
spre final, un catel de usturoi si rosii, patrunjel verde si marar.

fetitei mele ii place la nebunie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caterinuta spune:

Scuze!
Maya are 9 luni maine, iar fasolea e galbena mai cilindrica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

eu pun jumatate de ceapa taiata mic si o undesc cu 2 cubulete de unt eventual ulei de masline(2 linguri).adaug pastaile(care au fost curatate si spalate in prealabil)si 1 cana de apa,pun sare(poti sa nu pui) iar cand constat ca au fiert adaug smantana+1lingurita de faina.poti sa dai totul prin blender astfel o sa pape si micuta.

octy7+,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

ah am uitat:poti sa pui si usturoi pisat,ii da un gust minunat!

octy7+,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput