ma tem de SIDA

ma tem de SIDA | Autor: rory76

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor! Trec printr-o mare dilema. Acum o luna am suferit un avort spontan, pentru care a fost nevoie si de un chiuretaj facut de cel mai mare macelar de medic din Constanta si anume Caraian de la Policlinica cu plata!!! Chestia e ca acum vreo 5 zile, am facut o infectie tare urata cu sangerari si dureri groaznice de burta. am stat internata in spital cu tratamente si am facut un alt chiuretaj pentru ca ramasesera nu stiu ce resturi!!! Acum stau si ma gandesc, cat de riscante sunt chiuretajele astea! Ma intreb daca e posibil sa iei si SIDA astfel??? Teoretic, este posibil, dar oare au atat inconstienta incat sa nu sterilizeze instrumentarul??? Nu stiu daca sunt prea coerenta, de la Spital mi-au zis ca infectia se putea produce si din cauza instrumentelor nesterilizate, nu doar din cauza medicului...Sunt ingrozita, am un copil de 9 ani, chiar nu stiu ce sa fac. Stie cineva cand pot face testul HIV sa iasa concludent??? Ajutati-ma, va rog!!!

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Rory linisteste-te ca eu nu cred ca e vorba de SIDA. Dar bineinteles si eu daca as fi in locul tau as face testul mai ales ca nu e atat de scump...si daca vrei poti sa-l faci si gratuit cu trimitere de la medicul de familie.

Eu stiu ca perioada de incubatie...este intre 2-30 saptamani.Deci poti sa ti-l faci dupa minim 2 saptamani si il poti repeta daca tu tot nu esti convinsa de acuratetea rezultatului dupa o perioada de timp de alte cateva saptamani.

Pana atunci, nu te mai stresa, ca poate nu e cazul...Pe copilasul tau il poti feri, ca banuiesc ca stii caile de transmisie ale virusului (transfuzii, sex, contact direct cu pielea lezata prin care curge sange).

Multa sanatate iti doresc si... eu... personal, cred ca te sperii degeaba, dar te sfatuiesc sa faci analiza ca sa te linistesti.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

http://66.249.93.104/search?q=cache:N0wEXDL7AkoJ:www.seximus.ro/articole/test_hiv.php+test+hiv&hl=ro&gl=ro&ct=clnk&cd=1&lr=lang_ro

Uite un link unde poti citi despre HIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

off...stai ca vad ca nu merge...

Hai ca am dat copy paste textului...

Testul HIV test este un test specific, un test indirect, care nu pune in evidenta virusul imunodeficientei umane (HIV), ci anticorpii specifici anti-HIV ce apar in singe ca urmare a infectarii. Primul test care se face este testul ELISA (prescurtare dupa termenul Enzyme Linked Immuno-Sorbent Assay : reactie imunoenzimatica). Testul ELISA este deosebit de precis. Rezultatele lui se afla in intervalul de 99 - 99,5 % rezultate exacte. In cazul unui rezultat pozitiv se poate cere verificarea suplimentara a testului cu o procedura specifica : testul Western Blot sau IFA (prescurtare dupa termenul Immuno-Fluorescence Assay : reactie imunofluorescenta). Testul Western Blot este un test specific de detectare a anticorpilor anti-HIV. Rezultatul acestui test poate fi pozitiv, negativ sau incert si atunci se poate cere reexaminarea dupa 1 - 3 luni.

Testul HIV se face numai cu consimtamantul persoanei.

Exista doua tipuri de teste : cele anonime si cele nominale.
Daca se face un test anonim (si gratuit) nu este necesara cunoasterea numelui persoanei. Proba de sange este individualizata printr-un cod numeric, rezultatul testarii fiind comunicat personal. Dezavantajul acestui tip de testare este ca, in cazul in care testul este pozitiv, persoana nu beneficiaza de trimitere catre centrele specializate de ingrijire si tratament.

Daca se face un test nominal (cu plata) unitatea medicala va cere numele persoanei. Bineinteles ca se garanteaza confidentialitatea tuturor informatiilor - nume, rezultat test, etc. Proba de sange este individualizata prin numele persoanei iar rezultatul testului este comunicat personal. Avantajul acestui tip de testare este ca, in cazul in care testul este pozitiv, persoana beneficiaza de trimitere catre centrele specializate de ingrijire si tratament.

In cazul in care o persoana merge la un centru de testare HIV pentru test, un specialist consiliator ofera informatii despre test si raspunde la eventualele intrebari in legatura cu testul HIV si interpretarea rezultatului - aceasta este consilierea pre-testare. Testul propriu-zis consta in recoltarea unei probe de sange care este trimisa catre un laborator. Dupa o perioada de timp ce depinde de unitatea medicala (cuprinsa intre ore si zile) sunt primite rezultatele.

Rezultatul unui test ELISA poate fi negativ sau pozitiv.

Un rezultat negativ inseamna ca persoana respectiva nu era infectata cu virusul imunodeficientei umane (HIV) la data la care s-a recoltat sangele. Totusi trebuie tinut seama de un anume aspect : din momentul infectarii pana la cel al aparitiei anticorpilor pot trece circa sase luni pentru ca organismul sa produca anticorpi care vor fi identificati cu ajutorul testului HIV. Un test facut in acesta perioada nu poate detecta anticorpii anti-HIV, dar persoana este infectata si poate transmite infectia. De aceea, testul HIV va indica un rezultat precis de-abia dupa ce trece aceasta perioada de timp (de obicei cuprinsa intre 2 saptamani - 6 luni) numita fereastra imunologica. Daca o persoana este in situatia de a banui ca a fost infectata, pentru siguranta, trebuie sa repete testul dupa aceasta perioada de timp.

In cazul unui test ELISA cu rezultat pozitiv se va face o retestare tot cu un test ELISA. Daca si acest al doilea test are rezultat pozitiv se va face testarea cu o procedura specifica : testul Western Blot (sau IFA). Testul Western Blot este un test specific de detectare a anticorpilor anti-HIV. Rezultatul acestui test poate fi pozitiv, negativ sau incert si atunci se poate cere reexaminarea dupa 1 - 3 luni. Daca si rezultatul testului Western Blot este pozitiv se declara seropozitivitatea HIV. Un rezultat pozitiv inseamna ca au fost depistati anticorpi anti-HIV in sange, deci persoana respectiva este seropozitiva, iar virusul este prezent in organism. Un rezultat pozitiv nu inseamna SIDA, ci doar ca virusul imunodeficientei umane (HIV) este prezent si poate fi transmis si altora. Acest tip de testare ridica eficacitatea detectarii HIV foarte aproape de 100 %.

In cazul persoanei seropozitive urmeaza o consiliere de specialitate, post-test, in care aceasta va primi informatii in legatura cu ce reprezinta rezultatul testului, ce are de facut in continuare si va fi recomandata unui medic specialist infectionist. I se vor face o serie de analize suplimentare si in functie de rezultatele obtinute (numar de celule CD4, incarcatura virala, existenta unei infectii oportuniste, etc.) se va incepe tratamentul antiretroviral sau se va mai astepta. Medicul este cel care face recomandarea inceperii tratamentului cat si a tipului de tratament dar optiunea de a incepe tratamentul este a persoanei. Tratamentul este gratuit.

Avantajele testarii HIV sunt numeroase. In primul rand persoana isi cunoaste statutul HIV. Apoi, persoana seropozitiva poate primi ajutor, sprijin si tratament. Si nu in ultimul rand, persoana se poate proteja de infectia cu virusul imunodeficientei umane (HIV) pe viitor si astfel poate sa ii protejeze si pe ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Eu nu prea cred ca nu sterilizeaza instrumentele. De ce te-ai gandit la asta? Sute de femei fac avorturi zilnic, ma gandesc ca intr-un spital se sterilizeaza toate instrumentele, nu stiu. Asa gandind, poti sa-ti faci griji si in privinta dentistului, si cand mergi la manichiura...

Diana, 28 ani, gemeni/rac
Ianca Printesica si Super Mamica


Poze strumfesti

Poze mai vechi


Mergi la inceput