Iasule, mandra cetate (35)
Raspunsuri - Pagina 27
GabrielaG spune:
Am fost din nou la strand si ne-am balacit.
Am si eu o rugaminte mare la voi...cine mai are reteta de baza la briose...ca as vrea sa incerc ceva cu capsuni si nu stiu cum se faceau...are cineva salvat pe undeva?
Multumesc,
Gabriela si baietii
belnicol spune:
Salutare fetelor. Cu ultimele puteri am reusit sa deschid si eu DC, sa vad ce mai faceti. Noi sintem lesinati de cald, cu totii, nu e nici o diferenta intre temperatura din casa si cea de afara, iar daca mai fac si mincare ...
Matei e ok. Vad ca nu-l mai dor dintisorii, a ros ieri la pizza fara probleme. Macar atit, sa stiu ca nu-l doare, cum or evolua dintisorii mai vedem noi.
Imi pare rau ca nu am ajuns inca la tirgul de oale. Dar nici nu cred ca as avea rabdate pe caldurile astea, poate doar seara tirziu.
Noi voiam sa facem rost de niste bilete la mare prin cineva numai ca nu ne convine perioada. Nici nu stiu ce sa fac, parca nu ma bizui sa ma duc pe cont propriu, cine stie cum nimeresc cu cazarea, ca sa nu spun ca tre sa gatesc si pentru noi, nu numai pentru matei, si chiar vreau sa scap de chestia asta macar citeva zile.
Voi ati mai fost asa, la gazda, cu copilasii ? Cum v-ati descurcat ?
Va las, nu mai am putere nici sa apas pe taste.
V-am pupat si un we (ce-a mai ramas din el) racoros! Daca se poate ... Poate trage vreo ploita.
Nicoleta si Matei
Danna_36 spune:
Nicoleta, ma bucur pt Matei, ca poate papa...iata si ploita pe care o visai...cam anemica, dar numai buna ca sa racoreasca aerul si sa spele praful...Sa stii ca la targ nu e asa cald, e umbra si e acceptabil, mai putin pe aleea unde se servesste mancare...si acolo e umbra, dar e mai cald ca e plin de cuptoare si gratare sfaraitoare...
cat despre gazda la mare, da, am fost si nu numai odata. Mie mi se pare mai bine asa cand ai copii mici decat la hotel, e mai flexibil totul, mai ales masa, atat ca ore cat si ca meniu...Iar de gatit eu nu gatesc acolo decat pentru Ruxi care e cu problemele ei...in rest se mananca branza cu rosii, salate, fructe si evident tot felul de prostii, pardon...atractii de sezon...
Gabi, veniti cand vreti voi...si daca raman baietii mai mult poti sa le dai pachetel de acasa, avem frigider in care sa il pastram si cuptor cu microunde la care sa il incalzim daca e cazul. Avem deasemenea apa plata si suculet (cel din urma contra cost).
Astazi am avut o petrecere si o mamica m-a intrebat unde e aparatul de aer conditionat, ca nu il vedea...dar noi nu avem asa ceva, racoarea din interior e naturala, ca sa zic asa, si este o adevarata desfatare dupa canicula de afara...
Astazi am comandat tortul in alta parte decat de obicei si am avut placuta surpriza sa constat ca e si mai bun decat dincolo. Ne-au castigat de clienti
la toate...
Primavara 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71116#1518073" target="_blank">Catia si Sabina au nevoie de noi!
aime spune:
Am venit de la iarba nerde, goniti de ploaie,just in time, apucasem sa mancam linistiti, cupilu a dormit...mai stateam si noi la un pahar de vorba...continuat acasa . E tare frumos in natura, dar ce ma enerveaza ganganiile astea care-mi pisca copilutzu cu piele fina, ca de mine nu ma mai plang.
Carmen, se prea poate, sincer nu stiu pe unde eram, da eram o gasca care vorbea mult si tare si toti odata si stateam in picioare sub niste copaci, cu 2 copii care alergau de mama focului . Mie imi plac genul asta de targuri, mey, ptr ca eu, care-s stata numa in casa de-o bucata de vreme ma mai intalnesc cu diferite cunostinte, chiar rude (ieri eram cu niste verisoare, cu finii) si mai schimbam cate o parola...ca altfel...toti cu serviciul, cu viata de "famelie"...ca in rest, super aglomerat, ma intreb de ce m-am mai bagat in aglomeratie, ca tot nu vedeam nik ...deh..."fimeile astea" vorba sotului meu
Nicoleta, sa stii ca si la hotel e bine, noi am fost si anul trecut cand Vladut avea doar 8 luni. Anul acesta mergem tot la acelasi hotel, in Mamaia (Tomis, 3*) si asta ptr ca anul trecut ne-am simtit bine. Asta vara ii dadeam sa pape de la borcanele cumparate (si papa san), ei da anu' asta e mai marisor si o sa ne descurcam, un gratarel, un piure, out (de acasa), o ciorbica (acuma fiindca stim si patronii hotelului si restaurantului), fructe (avem si acceptul dr pediatru) asa ca abia asteptam sa vina vacanta .Am stat la gazda ani la rand (pe timpul lui C), cand eram copil si tin minte ca mama nu se plangea, dar eu n-as vrea sa gatesc si in concediu .Erau alte vremuri....
Gata, m-am intins la vorba...
Gabriela, eu am reteta de briose de la Cristina (mama brioselor )
BRIOSE
2 cani de faina (obisnuita sau din cea care creste singura TITAN -pungi rosii)
1/4 cana zahar tos
1 lingura rasa praf copt
1/2 lingurita de sare
1/2 linguritza scortisoara
1/2 cana stafide
1/2 cana lapte
3/4 cana suc mar
1/4 cana ulei
1 ou
cana trebuie sa fie de 250 ml
Se amesteca faina ,zaharul,praful de copt,scortisoara si stafidele(deci toate ingredinetele uscate).In alt vas se amesteca oul ,laptele,marul,apoi se adauga uleiul si se amesteca bine.Se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca putin pina se omogenizeaza.Se aseaza in forma doar 3/4 pentru ca isi "iau avint"si cresc mult.
aime si Vladimir
aime spune:
quote:
Originally posted by l_carmen2003
Azi am dus copilul savada piscina de la Moldova si a fost f. incantat, insa mi s-a spus ca datorita nivelului de clorinare al apei nu se primesc copii asa mici. Din pacate mi-a sunat telefonul si nu am mai apucat sa intreb si altceva, adica de la ce varsta... La profesmed de la ce varsta se primesc copiii?
Si eu vreau sa stiu...are cineva vreun nr de telefon sau vreo adresa de strada, de site?
GabrielaG spune:
Aime, eu am inteles ca de la Policilina mare, urci pe Lascar Catargi si e o cladire mare pe dreapta...nu? Sau e chiar acolo jos, langa policlinica mare?
Dana, multumesc mult, cred ca o sa te vizitam saptamana asta sigur.
Pupici la toata lumea si o saptamana minunata,
Gabriela si baietii
Si multumesc pentru reteta.
adi69 spune:
Gabriela ,uite si aici:
Muffins cu cirese:
250 g faina
1 lg.mare praf copt
1/2 lingurita sare
30 gr zahar
200 ml lapte
1 ou
1 lg. mare aroma migdale
50 ml ulei
100 gr cirese din compot (scurse bine)
30 gr nuci/alune taiate maruntel (sau praf, prin masina)
glazura (optional)
100 gr zahar pudra
1-2 lg. mari zeama de compot
1. faina, praful de copt, sarea si zaharul se amesteca bine intr-un castron. In alt castron se amesteca bine cu mixerul laptele, oul, aroma migdale si uleiul. Amestecul lichid se toarna incet peste celalalt praf si se amesteca mai departe f bine cu mixerul.
2. se pun ciresele scurse bine si alunele/nucile se toarna in castron.
3. se da drumul la cuptor la cca. 200 gr, se unge tava cu grasime sau se pun formele de din hartie(eu asta as recomanda ca arata mai bine si sigur nu se prind), se umple fiecare forma din tava pana la aprox. 2/3 din capacitate.
4. tava se lasa cam 25 min la cuptor, dupa scoatere se lasa 5 min si apoi se scot si muffinurile.
Glazura:
se amesteca zaharul pudra cu zeama din compot si cu 1 lingura apa fierbinte. Iese o glazura cu care se ung muffinurile si apoi se lasa la racit
Tot de la Cristina.
Eu am facut aseara o prajitura cu visine,si nici macar n-am apucat s-o pozez...erau sora si cumnatul in vizita,si cu noi..a disparut imediat.Era un fel de aluat de chec copt in tava de prajitura de la cuptor si cu multe multe visine deasupra...
Maine fac iar prajitura cu visine(alta),ca am vre-o trei retete noi si vreau sa le incerc pe toate.
Nicoleta,noi tot la hotel am stat cu Catalina,am mers in fiecare an la mare cu ea,ne-am descurcat,un ceai sau laptic dimineata,la pranz o supita sau ciorbita iar seara pizza,gratar sau alte chestii si intre mese mai manca cate un iaurtel..ceva.Oricum nu mananca multa mancare copiii la mare. Imi amintesc ca ultima data am fost la Eforie si acolo mergeam seara si faceam gratare ,intr-un loc special amenajat..
Noi n-am ajuns la Targ,am uitat de el.Azi am reusit sa iesim putin la aer,am fost la cineva la Sorogari,sta chiar pe deal intre vii si am avut "loc" si de minge si de fugarit.Am mancat tot felul de poame de prin copaci si de prin tufe(cirese,visine,dude,capsuni,zmeura)Am adus acasa un copil plin din cap pana in picioare de praf si pamant,dar fericit si istovit de joaca.Bineinteles ca acum(dupa baita) doarme linistita in brate la tati..:)
Incerc sa pun o poza ,sa vedeti cam ce hal de copil aveam,tocmai mancase capsuni si dude.Iaca poze (am uitat sa spun ,coronita i-a facut-o mami a ei si era tare mandra cu ea!)
Adriana
papa-bun
GabrielaG spune:
Doamne Adriana, ce zambet fericit are Catalina in poza a doua.
Multumesc pentru reteta...sper azi dupa masa sa reusesc sa mai fac ceva, ca azi sunt singura la serviciu, sotul mi-e presedinte de comisie la bacalaureat, asa ca urmeaza cateva saptamani mai mult de singurate.
Pupici cu lipici la toata lumea,
Gabriela si baietii
herra spune:
buna dimineata si de la noi!
ma innebuneste si pe mine caldura asta - care pentru al treilea an ne-a prins nepregatiti, adica fara aer conditionat - motiv de certuri cu sotul...
am fost sambata si duminica, in sfarsit, la noul loc de joaca din parcul expozitiei.
in primul rand pentru umbra de acolo.
mi-a placut, nu era foarte aglomerat - probabil datorita targului de oale (pe care eu l-am ocolit cu mare grija, am mers doar pe Sararie, nu suport aglomeratia, iar combinata cu caldura nici atat); si era si destul de devreme.
m-au deranjat insa parintii care isi "supravegheau" copiii tragand din tigara pe bancutele de la marginea parcului; si aia care venisera patru pe langa un copil si calareau leaganele cu toate tonele lor, inclusiv leaganul de sfoara (am asteptat la rand, sa-l dau si pe Vlad - dupa o tanti care-si legana colaceii scriind preocupata un mesaj de pe telefonul mobil).
si doi tatici (presupun) se leganau si ei cu spor; din cand in cand se uitau in sus, ingrijorati sa nu cedeze lanturile!
iar gardianul public fuma pe o banca, la 100 de metri, plictisit si doborat de caldura!
chiar ca ne ocupa tot timpul faptul ca traim in Romania!