Mamici de mai-iunie 2006 (92)
Raspunsuri - Pagina 9
virgi spune:
CamiM - imi pare rau ca ai avut probleme de sanatate. Sper sa te refaci repede. Si micuta mea s-a obisnuit in brate, aproape ca nu mai pot face nimic. Eu cand vad poze cu micuta ta?
Zuzi spune:
Multumesc de urari la toata lumea. As pune si eu poze dar nu stiu cum.
Pentru sughit (ca si a mea sughite destul de des si tare) tot aceeasi solutie stiu si eu 2-3 picaturi de lamiie intr-o lingurita de lapte.
Am o intrebare: are cineva pompa manuala de la Avent? Eu mi-am cumparat una intr-o cutie cu biberoane cu tot. Era gata montata si avea tot felul de chestiuni mici care pareau de rezerva.
La mine nu trage deloc. Am uitat sa montez ceva la ea? Ma poate sfatui cineva.
Pentru ragade la sin cea mai buna "crema" este laptele propriu. Cel putin asa e la mine. Mi-am cumparat bephanten dar printesa mea nu l-a tolerat deloc. Chiar a facut un scandal cumplit. La garmastan n-a facut asa urit.
26octombrie spune:
virgi si pe mine m-a socat priza aia!!
Shoricelul are bataie de cap, Ana a facut otita si umbla pe la spitale. o las pe ea sa va povesteasca atunci cand o ajunge sa respire. deocamdata ii tinem pumnii si va tin la curent.
Luana si
Hora
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;
Lisboa 2005
Zuzi spune:
Zicea cineva de icter. Fetita mea l-a facut in spital. Intr-o zi avea dimineata bilirubina 7.4 si n-au vrut s-om puna la neoane ca cica numai de la 10 se pune. L-am gasit pe proful de la neonato si l-am chemat seara s-o vada. Bilirubina ajunsese la 12-13 si teoria zice ca de la 10 se pun la neoane. In fine au pus-o si pe a mea.
Proful mi-a zis ca bilirubina trebuie repetata daca pare ca este tare galben bebelusul. Cel mai bine se vede pe spate.
Daca nu vrea medicul neonatolog insistati. Eu am insistat ca am vrut sa fiu sigura ca e ok cind vin acasa. Si dadusem la dr neonatoloaga 2 mil. imediat ce am nascut.
carminabulina spune:
Am pus si eu pozele facute ieri in parc, cu Mihnea in prim plan...
AICI
Imi pare rau ca Ana are probleme, nu prea stiu eu numic despre otita dar cred ca se va rezolva repede si usor. Nu mai stiu in care nr. din Mami am citit ca otita se face dupa 6 luni, dar se pare ca nu-i deloc adevarat.
Luanaaaaa, o sa-i mananc okisorii Horei prima data cand o sa o vad, asa ca ai grija
.
[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;29/st/20060515/n/Mihnea/dt/8/k/91fd/age.png
26octombrie spune:
zuzi, bine-ai venit!
pompa aia, daca e isis de la avent ar trebui sa fie f buna. problema este daca nu cumva ai canalele infundate, caz in care poti sa dai cu ea pana la pensie, nu ajuta. daca sunt infundate, incearca sa gasesti o asistenta sa ti le desfunde, sau la municipal, povestea cineva de cei care incurajeaza alaptatul, neuronul meu nu a retinut cine, sorry..
daca nu ai canalele infundate (iti apuci mamelonul intre doua degete si strangi taaare. ar trebui sa tasneasca un jet, doua.., atunci fii atenta sa o montezi cum scrie pe ea, sa nu uiti nimic, apoi ai grija sa pozitionezi sanul in asa fel incat mamelonul sa fie cat mai centrat si sa se formeze vid cand actionezi maneta. ar trebui sa mearga, io tocmai ma mulsei de 120 ml cu aceeasi pompa, acush merg sa bag la rece! bafta multa!
intr-adevar, laptele e cel mai bun pentru protejat mameloanele!!
Luana si
Hora
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;
Lisboa 2005
vivighe spune:
Mai fetelor(Luana,Ioana),io chiar nu inteleg cum reusiti voi sa va indopati bebeii asa.Adik sa le dati de la voi,apoi ce ati muls si uneori si vo completare de lapte praf.La mine suge numai de la mine de la inceput.Nu reuseam sa-i mai dau nici un biberon ca o lua un somn de puteai sa dai cu tunu' si nu se trezea,dormea 4 ore si tot asa.Acum mananca in rate,adik papa de la o tzatza...mai sta de povesti-chiar am incercat sa o pun in continuare sa suga...ca deh...masa e masa...da no...nici gand nu vrea...da peste o juma de ora vrea
...si cand e la ultima rata adoarme si gata.Numai ca acum i s-au scurtat perioadele de somn la 1,5-2 ore si se trezeste intr-adevar de foame,ceea ce ma face sa cred ca nu prea ii mai ajunge.Singura masa "legata" e dupa baie inainte de culcare dupa care doarme si ea 3,5-4 rarisim 5 ore.Poate imi dati si mie reteta de ingrashat purcelusi(desi in greutate a luat destul).
Mai pusesem o intrebare,legata de kk.Am dat o cautare si am gasit ca cica e normal sa faca mai rar daca asa are ea chef si s-o las cand vrea ea...sa n-o mai chinui cu supozitoare,termometre(asta nu da rezultate oricum).Voi mamici cu mai multi bebici...ziceti si voi ceva...ca m-ar interesa si parerea cuiva "cunoscut".
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
26octombrie spune:
virgi, am priceput. oricum, daca fata ta, adica nr. 1!, are nevoie de ceva, doar sa-mi zici si mergem noi si intrebam unde trebe. 
carmina, nu dam nici un okisor (decat daca papi si calcai; stii bancul?), ca ne trebe si am vazut ca aveti si voi acolo! ia sa veniti in parc sa ne intalnim, okisor cu okisor!
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005
26octombrie spune:
zuzi, iertare. e adevarat ca trebe sa tragi de tzatze ca sa desfunzi canalele, insa ideea de a trage de la cluj pana la municipal iese din discutie, cred ca e exagerat...
ramane sa gasesti mulgatoare acolo 
vivighe, nu bun la juma de ora, taman se amesteca laptele in curs de digerare cu cel proaspat si asta e ca un parc de distractie pentru colici, cu intrare libera...
eu exact problema asta o aveam, ca HOra nu sugea suficient de mult, adormea la masa. tocmai de aia, o puneam sa suga cat reuseam, apoi indesam biberonul in gura (cu ce mulsesem inainte de masa). biberon suge si in somn, da nu e cazul, ca se invioreaza cupilu. oricum, am mai scris eu, cu cat o indopi mai tare cu bibe, cu atat se obisnuieste la papa mai mult si suge nitel mai mult data viitoare si tot asa. deja suge de rupe.
ce-am uitat sa zic la gasca: poate unele dintre voi stiti deja, da pentru cine nu stie, pe la inceputul alaptarii s-ar putea sa aveti un episod bizar si ff neplacut, sa va ia, brusc, cu frisoane. da rau! adica sa pui haine peste haine peste haine si geaba. si frisoane asa rele ca te dor muschii de la contractii. ei bine, ai doua variante: fie sa rabzi vreo ora pana trece, fie sa iei un Algocalmin si trece iute. eu am stat o ora, ca nu stiam ce bulina pot lua..
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005
carminabulina spune:
Luana nu stiu bancul...baga-l sa ne mai radem si noi nitzel, plizzzzzzzzz!!!
[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;29/st/20060515/n/Mihnea/dt/8/k/91fd/age.png