Mamici de mai-iunie 2006 (92)
Raspunsuri - Pagina 7
inaioana spune:
Dragele mele, va multumesc frumos pentru aprecierile la adresa lui Serghei!
Va doresc tuturor bebelusi sanatosi,mancaciosi si cumintei!
Doroti, nu imi fac probleme de acuma cu mersul, ca mai e ceva pana atunci!
Serios vorbind, e un sambure de adevar in ce spui tu, e adevarat ca copiii obezi merg mai tarziu (si se misca mai tarziu) din motive evidente. DAR Serghei nu e obez si iti garantez ca daca vreunul din copiii mei vor avea tendinta asta le voi lua farfuria din fatza (respectiv biberonul sau tzatza!
) fara urma de regret! Dar nu va fi cazul! El a crescut foarte mult in inaltime (aproape 8 cm in 4 saptamani) si arata foarte normal! (Btw, tat-su s-a nascut mai mare decat e Serghei acuma, avea 4.800 gr si nu a fost gras niciodata, mai degraba slab!)Cresterile astea spectaculoase sunt apanajul primelor luni de viata, dupa aceea...devin muuuult mai lente. Spre exemplu Katja intre 1 an si 2 ani a crecut 1kg.
(ceea ce e foarte normal!)
Bogadana, vad ca ti-au raspuns fetele foarte corect . Eu cat am avut ragade (la Katja ca acum nu am mai facut) nu am alaptat. Am folosit numai pompa la greu pentru ca durerile erau mult mai mici si am hranit-o cu biberonul cu laptele meu strans si cu completare cu Humana1. Cand mi-au trecut, am pus-o la san din nou si daca nu se satura ii dadeam lapte muls (daca aveam, ca ma mai mulgeam si intre supturi - NU IMEDIAT DUPA SUPT pentru ca atunci nu curge mare lucru, sanul e gol si nu asa se stimuleaza) si completare daca mai trebuia, tot din biberon. Si nu s-a intarcat, cred ca am mai explicat de ce si cum nu se intarca de fapt copiii la biberon DACA mama se mulge serios intre timp. Asa ca, inafara de ce am zis eu si ce te-au sfatuit si fetele...nu ai de facut nimic special. Mult succes!
Luana, foarte haioasa povestea, poate ar trebui sa facem un loc si cu pataniile mamelor paranoice (adik ale tuturor!
)
Gravidutzelor le urez rabdare si multa odihna ca sa se pregateasca cat de cat pentru ce va urma! Cristina, Andreea, Roxana,Diana, Steluta, Luc, Ralucis,Zax 

Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
mai_iun2006 spune:
Vesti proaspete despre Maria la discuti generale:
quote:
Originally posted by Irinel
Buna seara,
Astazi a fost o zi mai buna, Maria se simte foarte bine si de cand i-au crescut doza de mancare la 45ml la 3h e mult mai linistita. Nici nu au mai sedat-o asa mult si sta linistita singurica si doarme.
Astazi si culoarea ei mi s-a parut mult mai buna, roz cum era ea de obicei. De dimineatza la raze au zis ca plamanul arata mai bine dar ca o tzin in contianuare cu aparatul de respirat ca sa fie ok. Am vorbit cu doctorul care a fost astzi acolo si el era multumit de cum a mers astazi.
Din pacate i s-au inchis IV - urile si astazi au incercat sa-i prinda alta dar nu au resit. Nu au stresat-o prea tare tocmai pentru ca se simte foarte bine si nu e urgetnt. Am vorbit cu Irina sa-i intrebe cum ii dau acum medicatzia ca eu am uitat.
Irina mi-a spus ca asta zeara a facut si kk si nu s-a stresat de loc (lucru foarte bun).
Astazi dupa masa a fost si Danutz la spital cu noi. A fost tare incantat ca am stat toti impreuna si ca am dormit dupa masa toti 3 (avem o camera la spital). Cel mai mult a fost incantat de lifturi pentru ca erau cu geam si putea sa vada din ele, si de fantana arteziana din hol.
Am uitat sa va spun ca cu o seara inainte mi-au dat si mie stetoscopul sa-i ascult si eu inimioara. Se auzea atat de frumos. Nu as fi zis ca are ceva.
Va multumim la toti ca suntetzi alaturi de noi.
George.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,Daniel (28 Mai 2004) si
Maria (20 Aprilie 2006)
Sa ne rugam in continuare pt MARIA!Irinel si George,suntem alaturi de voi !
virgi spune:
Salutare burtici si mamici
Revenim si noi dupa o scurta absenta. A trebuit sa mergem toti la Seoul la Ambasada sa rezolvam cu certificatul de nastere. Cred ca a fost cea mai complicata procedura pe am avut-o de urmat de cand locuim in korea si ce-i mai trist, ca povestea nu s-a terminat. Ei, am dat si noi de sistemul romanesc, aproape ca uitasem. Sistemul in sine e complicat, functionarii doar respecta legea si-si fac meseria.
In fine, am obtinut certificatul, dar drepturi depline va avea cand vom ajunge noi in Bucuresti la primaria sect.1...sa inregistram copilul in baza de date( evidenta populatiei), abia apoi putem sa aplicam pentru pasaport, care cine stie cat o dura. Nemultumirea mea pleaca de la ideea ca nu putem pleca intr-o alta tara pana nu-i facem pasaportul in tara...deci concediul meu cel mult visat, s-a spulberat. Ni s-a eliberat un titlu de calatorie, one way...spre directia Romania, si atat.
Carminuta - multumim pentru urari. foarte frumoase urarile tale!!!
. Cat despre mine.. da, blonda de cand ma stiu..![]()
Ina - sa-ti traisca printisorul grasunel. I-ai dat si formula in completare sau doar din laptele tau ai facut minunea asta?
Claudia - nu mi-a venit sa cred cand am citit mesajul tau??? Eu care eram sigura ca deja bb e in bratele tale...ei, nu-i nimic...ai mers pana la final....dar ai sa vezi ca a meritat. Nastere usoara!!!!
Diana79 - inca putin...trebuie sa rezisti.
de la mine..pana vine bb sa-ti dea mai multi.
Doroty, Luana, Lyly....sa va traisca minurile. Super pozele
Revin plange bb
iulyp spune:
Irinel si George, dragi parinti greu incercati suntem alaturi de voi, fie ca Dumnezeu sa ne trimita multe minuni si Mariuca sa fie bine.
Dienutza79 cum mai stai cu contractiile? Au fugit sau s-au reglat?
Roxana sunt sigura ca o sa ai o nastere rapida si usoara pentru ca primul pas pentru asta este optimismul.
Aura(37) mamica Nicoletei
POZE
iulyp spune:
Gata mi-am schimbat si eu saptamana in semnatura. Pai suntem si noi maricei mai, avem 38 saptamani si ne certam ba pe coastele mele, ba pe colul meu ba pe diverse alte organe interne asa cum povestea si Roxa.
Joi mergem sa punem la cale ultimele detalii si de azi intr-o sapt. urmeaza cezariana. Iar duminica o sa-mi fac bagajelul
ca pana atunci nu ma convinge nimeni(spre disperarea alor mei
).
Mai Doroti da eu chiar sa nu fac parte din pleiada eroaelor mentionate de tine ma? pai chiar asa eu nu ti-am tinut galerie si nu ti-am urat bun venit? Asa o fi. Tu stii mai bine ca ai citit din urma, eu cu neuronu meu de gravida...zic ca totusi.
de la mine pt. tine si mica printzesa Naela.
Aura(38) mamica Nicoletei
POZE
LYLY809 spune:
Buna dimineata tuturor!
Roxana, abia astept sa aud ca ai nascut si ca ai plecat din spitalul ala! Oricum, sunt convinsa ca o sa ma suni dupa ce nasti, daca o sa ai intrebari.
Carmen, in pozitia sezut stau numai cu colacul. In rest, folosesc pozitia intins pe oparte. cat despre taietura de la epiziotomie, inca doare groaznic, dar ma spal cat pot de des cu ceai de pelin cu galbenele, parca maicalmeaza durerile si mai pun diclofenac, daca devin insuportabile.
m-am chinuit ingrozitor cu ragadele, inca nu mi-au trecut, deoarece l-am lasat pe bebe la san in continuare, cu pompa parca nu scoteam destul lapte. Azi mai trec si la pompa...
Cum procedati daca bebe sughite mult si cam violent?
Revin mai tarziu.
Lacri si
Alexandru 30 mai 2006
Album echo si burtik
abibrinza spune:
Lyly, il pui la san.Daca tot sughite sau nu suge il tii in brate pana isi revine.O alta solutie e sa-i pui o picatura de suc de lamaie pe buzite si se opreste garantat sughitul.Asta doar daca nu suge si sughita violent.
Arabela si bebe Victor(22 aprilie 2006)
26octombrie spune:
Voichita, bine ai revenit!! Tare ma bucur ca a fost usor!! O mie de pupici si te astept cu caruciorul la plimbare!! 

Cocutzica si cocutzel, felicitari!!
Va asteptam si pe voi cu povestea!
Boghi, noi am nascut in aceeasi zi, sa ne traiasca si sa creasca frumushei. Eu te-as sfatui urmatoarele: mulge-te si da-i LINISTITA cu biberonul de la isis; eu ii dau sa suga zdravan si intotdeauna mai bag si completare cu ce-am muls. nu se obisnuieste cu biberonul, stai linistita. cu lingurita cred ca te urci pe pereti, nu mai spun ca banui ca o mare parte din lapte curge pe alaturi. foloseste biberonul si ascult-o pe papa, nu mai trezi cupilu cu sadism, mulge-te tu si da-i cand se scoala. eu folosesc biberonul de cand am adus-o acasa si, pe masura ce mananca mai mult, devine mai dornica de papa si e mai ventuza pe tzatza mea. asa ca e un cerc benefic. cu cat ii vei da mai mult (adica cu biberonul, dupa supt), cu atat va dori mai mult si va suge mai zdravan!!
Roxana, ma bucur ca-ti place!
hai, fugi la nascut si vino repede!
Angelica, 
Cristina, lasa ca, dupa ce terminam cu pompele, punem anunt pe site si le vinde; da ce credeai, ca stau cu ea ca amintire din copilarie? nu-ti face griji, le vom vinde mai ieftin, evident, imediat gasim doritori. tot ce fusese pe site se vanduse cand am cautat je..
Nancy e destul de oropsita, nu prea mai are nimeni timp de dragalit, da e stoica, nu se plange, supervizeaza tot ce se petrece, s-a mutat pe o perna de la intrarea in dormitor, acolo sta tot timpul, pazeste cupilu.. la inceput venea imediat ce auzea ca plange, ingrijorata. acum, mai ales noaptea, cand incepe sa planga.... se ridica si se duce in sufragerie!! smart girl
stai mai usor cu plansu, asteapta sa nasti, sa vezi atunci accese de plans, fara motiv; te gandesti ca il iubesti pe sotul tau si gata, incepi sa plangi cu patos... cel putin la mine asa a fost si am inteles ca nu sunt singura... Cheer up!
Sa folosesti cu spor pompa, ceea ce le urez tuturor fetelor!
Cami, bravo, ce bebel grasunel! Bine ai revenit
Diana, chiar crezi ca a crescut??? ca nimeni nu=mi spune si mie, iar eu o vad tot timpul, nu imi dau seama!
Irina si George, suntem, cu gandul macar, alaturi de voi!! Sa dea Dumnezeu sa fie bine!
Virgi, nu vrei ajutor? daca vrei si se poate, imi poti trimite acte prin posta si merg eu sau sotul meu si incercam sa rezolvam. noi avem si un prieten care e jurist acolo, vrei sa il intreb daca se poate face ceva asa??
auzi ce zice barbatu-meu: ca fiind nascuta in korea, luana ar trebui sa beneficieze si de cetatenia lor. nu te poti folosi de asta pentru a iesi si intra in tara??
oricum, daca vrei, trimite-mi copii dupa hartii si il intreb pe amicul nostru daca se poate rezolva de acolo, poate trimiteti direct la primarie actele.
Luana si
Hora
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;
Lisboa 2005
zax spune:
quote:
Originally posted by 26octombrie
zax, eu n-am pus nimic altceva decat pernuta aia subtire cu care l=am luat. e suficient. daca adaugi ceva mi-e sa nu devina moale. oricum, e taare dulce, da in curand il voi pune la mica publicitate, sa-l vand, caci Hora nu va mai incape intr-o luna in el...
Luana siHora
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;
Lisboa 2005
Luana faza e ca al meu cos e facut pe comanda si nu avea nimic de pus in el. Si am pus eu pilota aia in trei. Faza e ca mi-e si mie sa nu fie prea moale. Dar nici nu stiu ce sa pun altceva. Please help me!!!!
zax
38+
Horia Alexandru
POZE Voinicel
zax spune:
quote:
Originally posted by LYLY809quote:
Originally posted by zax
Lacri - am vazut pozele cu Alex. Este un mare flacau. Intrebare: mi s-a parut ca sta intr-un cosulet de rachita. Cred ca e cel din Obor de care si-a luat si Luana. Ce salteluta ai pus? Si eu am un astfel de cos si nu am gasit saltea potrivita. Am pus o pilota impaturita in trei. Credeti ca are ceva?![]()
![]()
Zax, cred ca e chiar mai bine cu pilota, fundul cosului ar trebui sa fie cat mai drept pentru spatele bebelusului. Eu am pus sub saltea o patura si cateva scutece in partea de sus ca sa am si o inclinare corespunzatoare, la un unghi de vreo 25 grade.
Lacri siAlexandru 30 mai 2006
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
Lacri - De drept e drept ca si suprafata, faza e ca mi-e frica sa nu fie prea moale. De ce l-ai inclinat?
zax
38+
Horia Alexandru
POZE Voinicel