Fibrom uterin (14 )

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

Oanalu, concediu placut si sa te intorci cu forte proaspete.Uita o vreme de toate cele.
Arinna, intra mama de cate ori vrei tu cu toti nervii si toate supararile posibile.Noi le suportam cu siguranta si speram sa gasim tot timpul cuvintele care ajuta.Doar sa nu ne uiti cand vei ajunge peste ocean.Mie una asa mi s-a intamplat :de cate ori eram varza, facuta bucati, m-ati adunat voi cu farasul de pe jos si m-ati asamblat.Si doar aici am gasit sprijinul de care aveam nevoie.
Si apoi, ce nu ne omoara ne face mai puternici, nu?
Mioritaus, nu e rau.
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

Multumesc de urari fetelor, sper sa fie bine desi am emotii ca urmeaza c...ul si eu calculasem sa nu vina in vacanta, dar luna asta a intarziat atat de tare ca il prind din plin. Asta e...
Va urez la toate multa sanatate si sa ne auzim cu bine.
Oana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

Arrina, nu am inteles ce se intampla .....pleci deja? cand anume? ti-ai luat si tincturi cu tine , am citit.....daca ai nevoie de altele cand ti se termina, ma ofer sa ti le trimit...totul este sa anunti din timp ca sa nu intrerupi tratamentul.ok?
Inainte de aceasta ecografie mi-au iesit multiple fibroame de 1,5 cm iar acum dr. care nu a mai fost acelasi ca data trecuta, nu mi-a mai spus de ei ci mi-a descris in alt mod fibroamele...cred ca este vorba de viziunea fiecaruia....mi-e tare greu sa cred ca uterul este curat si am ramas decat cu fibroamele descrise in aceasta ecografie.....
Oana, cand am vazut ca mi-ai scris ca eco nu este rea, mi s-a luminat fatza.....insa mie tot urata mi se pare.....data trecuta aveam ovarul curat, adica pe 4 mai cand mi-au montat steriletul Mirena.
Noela....esti in week-end?

Numai bine la toate fetele....
Mioritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

salut toate fetele

am intrat special pt Arrina sa-i urez ca plecarea sa fie intr-un ceas bun si fii sigura ca schimbarea de mediu iti va aduce imbunatatiri nebanuite ale sanatatii.

Despre tiroida; mie mi-a zis dr. meu care a tot fost prin America pe la congrese ca nodulii mici , dar nu stiu minim cati, fac parte din normal, ca acum aparatele de eco. Sunt f. fidele si ceea ce nu vedeau acu’ 10 ani , acum se vad …
Eu stiu ca tiroidita autoimuna este diagnosticata nu de prezenta nodulilor ci de anticorpii pozitivi si nu e de speriat decat la valori mari, ma uit pe analiza si-ti zic. Regula este san u va luati dupa d-nele as., cu tot respectful darn u vor inlocui niciodata dr. indifferent de experienta.
Si eu am avut modificat TSH si la saua turcica n-a iesit nimic asa ca las-o pe asistenta sa bata campii. Cum sa te sperie, asa?

Eu merg la dr Ursu din PARHON; ARE CCA. 50 ANI
Eu am facut ATPO la 3 laboratoare diferite si aveau limita <34 iar eu aveam 71 sau 88 la alt lab.; unde ai facut tu vad ca dadeau limita 12 si zici ca aveau 300; ei bine, dr. Ursu a zis ca pacientii lui internati au ATPO=5000, asta e de speriat ci nu 88 si deduce u logic ca nici 300 nu e dramatic; n-am nimic cu asistentele dar mai tot timpul au pretentia ca se pricep precum dr. si nu e correct
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada28 spune:

Fetelor ajutati-ma si pe mine. Am un fibrom subseros (in afara cavitatii uterine) de aproximativ 6,5 cm.Aici la Constanta mi-au recomandat sa ma operez sau pe riscul meu sa tin o sarcina dar s-ar putea sa-mi puna probleme.Unde se pot face in Bucuresti cele mai bune investigatii pentru un fibrom si cele mai bune interventii. Care este interventia dupa care mai pot ramane insarcinata.Embolizarea dauneaza uterului in perspectiva unei sarcini?
Vrea sa vin la Bucuresti pentru lamuriri pentru ca nu m-as reprezi la o operatie ci as incerca intai o sarcina. Ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

chiar asa,
arinna,

sa te ajute Dumnezeu sa ai parte numai de bucurii in aceasta noua etapa a vietii tale,sanatate cu carul, fericire si numai succese.

drum bun, zbor placut

si sa ai parte de cea mai romantica revedere cu sotul tau
hai sa fie intr-un ceas bun!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

mioritza
da, am fost si eu plecata dupa un an ...doar 2 zile...dar sunt bune si astea, am incercat sa mai uit, am reusit in mare parte insa la intoarcerea catre casa iar m-a lovit melancolia si iar am inceput a numara cat zile mai sunt....

mie imi "suna" bine ecografia ta, nu mai tin minte dimensiunile fibroamelor tale,dar parca erau mai mari?!!!
si da, nu te mira, endometrul cu siguranta ca arata asa bine pentru ca mirena isi face treaba, si bine, dupa cum vad.
cu menstra cum mai stai, pentru ca am inteles ca la un moment dat, se poate instala amenoreea?chisturile acelea pot sa dispara la menstra .medicul ce a zis de ele?
nu te ingrijora, sunt chisturi care s-au resorbit pur si simplu. treci pe tincturi pentru ele. cu timpul(adica, ceva ani, nu asa peste noapte) e posibil ca fibromutzele sa se micsoreze si sa dispara.mie mi-a fost recomandat mirena pentru asta,insa eu vreau bb si nu mai am timp sa astept.uterul tau are dimensiuni aproape de cele normale, asa ca tot raul este spre bine!!! bravo!!!

ti pup fata draga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

Arrina....am inteles ca esti pe picor de plecare....iti doresc tot binele din lume...
Noela....of, of, of si eu sufar tare cand termin cu concediul ....(sa numai spui la nimeni ok? dar chiar plang cand trebuie sa revin acasa)
Fibroamele erau mai mici, mai precis cel mai mare avea dimensiunea de 1,5 cm...intradevar uterul era plin de fibroame si nu imi explic de ce dr. care a facut ecografia nu mi-a mai spus acest lucru ci mi-a descris numai fibroamele care le-am amintit....dupa ce am pus Mirena vad ca s-au marit fibraomele iar chisturile au reaparut...nu intelg ce le alimenteaza de au crescut sub influenta Mirenei? Dr. care a facut ecografia mi-a spus ca nu are nici o legatura Mirena cu cresterea fibroamelor care au stagnat o perioada de 1 1/2 an......iar dr. care mi-a montat Mirena a spus ca vede chisturile ca fiind functionale si sa ma prezint la control peste 6 luni.Bineinteles ca sunt din nou zapacita si numai inteleg nimic.....chiar i-am spus doctorei ca daca nu mor de aceasta dereglare hormonala mor de inima..ma lasa inima cand vad ce se intampla cu organismul meu si ce ma deranjeaza cel mai mult este ca nu inteleg ce anume se intampla...Sa ma prezint peste 6 luni? Oare pana atunci cum sa stau asa sa nu stiu ce se intampla cu mine?
Cu menstra este mult mai bine..... am avut menstra de 2 ori de la montarea steriletului, aceasta s-a redus cantitativ dar ca durata s-a prelungit la 10 zile.In schimb am o bucurie ca am scapat luna asta de secretiile maronii care erau intre menstre.....Acum astept sa vina menstra si sper sa fie ok asa cum arata si ecografia (eram in ziua a18a) si sa se reduca ca durata.
Fetelor va doresc numai bine.....si va pup pe fiecare in parte..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Didi- edi, Mioritza, DJ mama, Noela, va multumesc pentru atentie ,si eu va doresc numai bine sa va impliniti visurile de si tot ce va doriti !

Miorita da, maine plec...eu zic ca mergi spre bine, diferentele de la eco banuiesc ca nu-s foarte mari, de asemenea chisturile apar si dispar multe dintre ele, tine-le sub observatie, n-avem ce face...

DJ mama , pana la urma am fost la o dr endocrinolog in aceeasi zi, TSH ul nu le place ca e marit, normal e 0,35-4,94 si eu il am7,86 desi iau euthyrox - hormini tir- de 12 ani! sigur facusem pauza cateva zile in vederea analizei dar iti dai sema ca in regula nu e, mi-a zis ca eram la limita, ca tsh marit insemna ca esti hipotiroidian...mi-a spus si ca ATPO poate fi de ordinul miilor,( la mine e 318 si cum ziceam limitele sunt 0-12) da stiu ca si nodulii sunt frecventi dar tiroidita autoimuna e totusi o chestie si m-a deranjat ca nu s-a ostenit nimeni sa o caute pana acum, ca doza de hormoni trebuie ajustata in functie de analize care trebuie facute periodic....si erau sa mi le dea azi reultatele, dupa 15 zile, am tras de ei sa merga mai repede sa am la cine sa fug sa interpretez...si m-a dus la cine am gasit seara, la o alta policlinica, in graba...e rau ca cica exista o predispozitie spre boli autoimune...de aceea eram asa...
Ah, si eu am nodulii de vreo 15 ani, erau mult mai mari se simteau si la eco, Dumitrache vroia sa ma operez- tipa la mine trebuie sa te operezi! si n-am vrut...bine am facut ca nu rezolvam nimic si asa nu functioneaza, daca mi-o mai si taia,,,,acum sunt slab evidentiat dar diagnosticul e cel spus...
Si am mai citit pe net ca poti sa ai si ATPO crescut si sa n-ai tiroidita....dar la mine e sigur, dupa palpare si tsh ul marit...

mada 28, din pacate eu nu am timp sa-ti raspund acum,doar ca la Municipal se face embolizare, unii zic ca nu e recomandabila pentru copii dar cei ce o fac spun ca exista rezultate bune...o sa-ti mai spuna fetele, eu sunt in mare graba acum...Eu am facut embolizare, dar nu au regresat foarte mult insa am scapat de niste hemoragii care imi puneau in pericol uterul...au mai cedat la acupunctura vizibil in doua luni, dar am facut zi de zi...

Va pup pe toate si ne auzim peste cateva zile !

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Madas, iti multumesc ca ai cautat pentru noi. Asa cum zici, mie imi pasa mai putin acum de fibroame si chisturi, o am pe Alicia si cat timp ma simt bine nu ma prea gandesc la de-astea, stii cum e omul, se gandeste la rau cand se simte rau. Cand o sa citesc cu ochii mei raportul biopsiei o sa-ti spun mai exact, stiu ca esti curioasa, si ar fi interesant de scris aici.

Arinna, pai daca nu scriai nu stiam prin cate treci, biata de tine, de unde optimism la ora asta, nici nu ma mir. Dar ma bucur ca ti-a facut bine acupunctura si ca vii incoace unde o sa incepi o viata noua si frumoasa, unde o sa mai uiti de suparari, si o sa se lipeasca norocul si de tine. Drum bun si sa ne revedem cu bine cat de curand!!!

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput