Mamici de sept-oct 2006 (39)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

Am fost la film X-Men 3, mi-a placut mult de tot. Cine a vazut primele 2 parti, 3 o sa ii placa sigur.
Ionica ziceam ca sotului ii place un pic de tufis acolo jos, insa eu o dau jos, asa ma simt eu mai bine.
Noapte buna la

23 + cu

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

Buna seara, burtici!

Azi nu a mers deloc netul, asa ca am lipsit.
Leliutza, bine ai venit printre noi, sarcina usora si bebe sanatos!

Ramomar, mephala30 si onutz, multumesc pt grija.
Ramomar, ce ai facut la doctor?

Pufymic, tin pumnii pt maine!

Lexi, cred ca vrei sa stii de unde primesti cei 85%...de la stat, firma sau cas nu stiu exact decat ca pana intri in CIC (dupa prenatal, postnatal) primesti banii ca si pana acum, de la angajator. Abia in CIC se intrerupe temporar contractul de munca si banii ii vom lua de la cas, primarie sau asa ceva.
Sper ca ti-am rasp la intrebare.

Inni, ce ai facut la dr de familie? Ai batut-o?
Ref la cei 85%, eu stiu ca prenatalul si postnatalul sunt concedii medicale, deci trebuie platite de firma nu de stat. Sper sa nu fac eu vreo confuzie....

Fetelor, am facut crize de nervi cand am citit despre "mult laudatele" saltele cu iarba de mare.....groaznic, oroare nu alta!
Deci tre sa ma gandesc la alta varianta acum, bine ca mi-ati zis...

Try, sper ca nu ai luat ca pe un afront personal parerile noastre ref la acele poze. Fiecare cu parerea lui despre estetic, confort, igiena. Stiu sigur ca romancele au motive sa fie asa de atente cu aspectul fizic si impresia lasata pt ca la noi esti ffff repede judecat, masurat din cap pana in picioare prin prisma aspectului, a hainelor, machiajului, etc. prostie, snobism nu stiu ce-o fi dar este f dureros crede-ma. Asta e mentalitatea aici.
Cat despre alegerea personala ref la epilat inghinal (total sau nu) eu una cred ca tine in primul rand de igiena.
Si nu sunt de acord cu tine ref la nasterea cu/fara sot. Este vorba din nou de mentalitate, de cum am fost crescuti ca natie, cred. Nicidecum de probleme de cuplu ce spui tu acolo ?! De foarte putin timp se permite prezenta sotului in sala de nasteri si numai in cateva spitale (pe degete numarate), cu anumiti doctori. Deci inca suntem la inceput, poate fetitzele noastre sa aiba alte pareri. Pana atunci, hai sa nu ne mai lansam in atatea discutii devenite mult prea "personale".

Raluca, cata dreptate ai tu dragutzo! O fi bine la munte??

Lilina, ce bine de tine ca s-a inchis colul! La mine nu de tot, dar macar mai am voie sa ma misc si io...

Sandra 22+

poze burtica
poze bebe
multe poze frumoase
varsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

PUFY hai ca te-am zapacit azi;
am trimis o poza cu bebelina mea 3D va saluta cu manuta ei si cinci degete,e asa haioasa!!
o poti atasa la bebei? por favor ,espero que no la molesto para nada!!!
Fetelor,mamicilor,viitoare mamici, ce limbi straine vorbiti?
Incep eu prima;

am studiat literele moderne in franza ,deci franceza este ca si limba materna romana.
Engleza a trebuit ca deh calatorim din tara in tara la fiecare 3 ani,
Italiana din placere si comercial,avand in vedere ca lucrez in fashion!!am iar spaniola de cand sunt in costa rica ,adica trei ani,mi se pare chiar super usoara!!
Desi am locuit 18luni la budapesta ,nu am reusit sa compun nici o fraza in maghiara.

Hai ca am limbarita azi!! o fi de la 06/06/06???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Pfiu...am rezolvat ceva ceva. Norocul meu ca ginecoloaga a trebuit sa plece la o nastere si nu am mai prins-o. Asa ca medicul de fam. s-a simtit nevoit sa ma "rezolve" ca tot batusem drumul pana acolo. Mi-a dat in sfarsit concediu pe 2 sapt. si a zis ca mi-l prelungeste dupa aceea.
Deci deocamdata e bine.

Am avut ce citi cand am venit acasa. Ati scris intr-o veselie.

Try...ca vad ca esti in fruntea tuturor mesajelor postate dupa cel al tau (am zis sa incep cu tine)...eu sunt aia care vaneaza filme "horror" si se uita la tot felul de grozavii....inclusiv la TV...la tot ce tine de operatii, boli, etc, etc...si nu cred ca e deformare profesionala pt. ca asa sunt de cand ma stiu.
Cum spuneam ...la alta pagina trecuta, pe mine nu m-au oripilat imaginile, chiar m-am bucurat ca le-am vz, pt. ca eram extrem de curioasa sa vad asa ceva si ma gandeam eu ca tr sa existe niste site-uri de genul acesta. Insa nici eu nu sunt de acord cu imaginile latoase (unele) pe care le-am vz...mi s-au parut ca au stirbit frumusetea nasterii (din punctul meu de vedere) pt. ca fara sa vreau imi fugeau ochii de la capul copilului care abia se vedea ...la pasarica doamnei respective. Am considerat un pic dizgratios. Iar faptul ca noi, romancele, nu agream acest "stil de vestimentatie" nu ne face cu nimic mai prejos decat romanii plecati in afara sau decat altii de alta natie (nu vb de tarile subdezvoltate, ci de lumea civilizata)si cand spun tarile civilizate ma gandesc totusi si la Ro pt. ca ...orisicat...zici ca aici lumea se spala mai putin..nu te contrazic desi cei care fac asta sunt de regula tigani sau...aproape tigani...eu te sfatuiesc sa mergi ,,acolo unde esti...in zonele mai rau famate ale orasului tau si vei vedea cam aceeasi situatie. Jeg...mizerii..

In facultate am avut o multime de colegi straini. Majoritatea negri, langa care nu era o placere sa stai.Si nu am categorisit tarile respective in nici un fel.Nu e vorba aici de patriotism, nu pot sa spun nici ca urasc tara asta dar nici ca o iubesc, insa accept destul de greu "dojeni" la adresa ei, mai ales de la romanii stabiliti in afara...dintr-o data noi, cei ramasi aici devenim niste ratati in ochii multora si tara asta devine de rahat. Dar ajunsi dincolo...majoritatea uita ca daca nu erau mai intai aici, apai..nici acolo nu existau. Si daca e sa faci studii comparative in procente...la toate stam prost..pt. ca si nivelul de trai este altul...salariile..nu se compara...Asa ca bucura-te ca ai avut norocul sa te rupi de lumea amarnica in care traim noi, aici, pt. o alta mai buna tie si familiei tale, dar nu uita ca pana sa ajungeti acolo ati trecut prin aceleasi stadii de dezvoltare si la aceasta bunastare au contribuit din plin o gramada de romani.

Iar insasi aspectul de latze la pasarica mie imi inspira mizerie...pt. ca logic..par mai mult..te imputi mai repede...cui ii place ?? Mie una, nu. Si sa nu-mi spui ca in timpul travaliului cand te trec o mie si una de transpiratii mai stai sa dai cu apa si sapun.Nu. Incepi si emani mirosul in toata camera si in primul rand nu e placut pt. tine, nu mai vorbesc de personalul medical.
Aspectul de cat mai chelios e trendy aproape peste tot, nu numai in Ro.

Si cine hotaraste sa se epileze in zona respectiva o face exclusiv pt. persoana ei. Asa cum si curele de slabire le faci nu pt. X si Y ci pt. tine si sanatatea ta...si sa te uiti cu drag in oglinda. Pai la ce batoze sunt in America si Canada...scuza-ma...mi se pare la fel de dizgratios. Nu pot sa cred ca la cat baga femeile alea in ele...neinteresandu-le de aspectul fizic absolut deloc..le-ar interesa mai tare de zona genitala.

Eu atat am avut sa spun in leg cu asta, nu am vrut sa te ofensez in nici un fel, insa mi s-a parut ca in mesajul tau cam "certai" fetele si asta m-a deranjat un picutz.
Multe dintre noi (inclusiv eu) suntem la prima nastere si este normal sa fim speriate. Ma apucase si pe mine spaima (nu vazand imaginile acelea) dar mi-a trecut. Nu am tinut neaparat sa fac pe avocatul lor, dar am vz ca nu a prea luat nimeni atitudine. Ba, dimpotriva, cele care au postat raspunsuri, au scris asa...mai cu jena....mai cu rusine..mai mai ca si-ar fi cerut si scuze.

Mai fetelor...cand aveti o anumita parere sustineti-o cu capul sus. Fiecare e liber sa si-o exprime, iar cand cineva nu e de acord...nu tr sa se schimbe nimic...e parerea voastra si cu asta basta.

Si pana una alta...asa am venit pe lume toate...toate mamele noastre au fost "cosmetizate" si n-am patit nimic.

Ioi...Doamne...da' ce mult am mai scris....

Cat despre sotz la nastere sau nu...aici nu prea sunt asa "inversunata"..mie mi-ar placea tare mult sa fie si sotul meu in momentul cel mare, dar el e un fricos si jumatate si nu va fi in stare sa ramana pana la capat. Degeaba i-am spus eu ca nu tr musai sa fie in linie cu Badiu..la primire...doar sa stea la capul meu...ca nu o sa se vada (de fapt nici nu stiu daca se vede ceva sau nu, dar i-am zis si eu asa) nimic de acolo...si tot nu vrea. Nu suporta sangele si pace. Dar nu fac o tragedie din asta. Nu ma deranjeaza. Sa fim noi sanatoase ca dupa aia n-o sa ne mai dezlipim de tati.

Microbu...intr-adevar concediile pre si post natale sunt platite de firma, dar firma la randul ei isi recupereaza banii de la stat. Deci, pana la urma plateste statul.Firma are doar rol de intermediar pana vireaza statul banii.

Vreau si eu laptic in tzatzici....la mine de ce nu a venit ???

Stiu ca e normal si daca nu apare pana la nastere, dar de ce sa fiu eu aceea ??!!!....ma oftic

Pufy..si eu stiu o mamica rea, rea de tot, care a intrerupt alaptatul fetitei ei de nici 2 luni pt. ca i se parea prea obositor . Si mai stiu o alta mamica la fel de rea, care nu a putut in ruptul capului sa-si stearga si sa-si curete baietelul de pipi si kk din cauza mirosului care i se parea odios...si atunci..bunica (mama ei) a preluat indatorirea...Sa vezi si sa nu crezi.
Si nici acum dupa 2 ani aproape nu a trecut peste chestia asta. Tot bunica saraca.

Eu ma intreb de ce mai fac femeile astea copii. Or crede ca e ca cu papusile ?

Abia astept sa-mi vad papusica, sa o titirisesc si sa o iubesc.Imi pare rau ca nu s-au inventat ochelarii de vazut prin piele ca tare mult as vrea sa o vad ce face ea pe acolo !!!

De la un timp au inceput sa ma doara sanii mai tare ca pana acum..ce-o fi ?

Eee...ma duc sa ma culc ca mi s-a facut somnic.

Va pupicesc si ne auzim maine

Inni 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Stati asa ca mai am nitzica limbarita.

Zicea cineva ca nu vrea epidurala ...ca sa simta din plin momentul nasterii.
Ei..cu asta eu nu sunt de acord deloc.
Nu cred ca durerea facerii este ca cea de masea sau mai rau. Si chiar daca ar fi asa...de ce sa va chinuiti corpul si sufletul cand aveti o optiune mult mai atractiva.

Eu, una, nici nu concep sa nasc fara anestezie, doar in cazul cand de acasa la spital ma dilat pana la 10 . Mi se pare absurda ideea de a suferi. Pana la urma nu trebuie sa te martirizezi pt. a face un copil. Consider ca oricat de bun ar fi acest copil nu merita sa te abtii de la a nu simti nimic. Si nu consider ca o mama care alege varianta nastere fara dureri este mai prejos decat cea care nu o alege. Durerile de nastere sunt mari...degeaba spun acum mamicile care au nascut ca nu doare tare. Doare dar ele au uitat .
Am si eu o prietena care a nascut in niste chinuri groaznice, fara anestezie, fara nimic, chiar ea mi-a povestit imediat tot filmul...iar acum dupa 5 luni imi zice ca nu sunt dureri asa mari la nastere...tr sa stii cum sa te corelezi cu respiratia. Dar ce ? O mai cred acum ? cand stiu cum a fost atunci ?!!

Stiti cum e asta...sa nu ma certati de comparatie, dar e ca si cum te-ai duce la stomatolog si ti-ar scoate o masea fara anestezie.
Normal ca nu se compara maseaua cu bebe, si la fel de normal ca bucuria vederii bebelushului mult asteptat te face sa uiti repede de dureri, dar de ce sa suferiti cand exista alternativa....sunt persoane care raman marcate pe viata de dureri (stiu eu o mamica careia cand i se adreseaza intrebarea "cum ai nascut?" se schimba vizibil la fatza si nu mai poate sa vb)...asa cum sunt si mamici care uita repede.

Eu sustin nasterea cu anestezie epidurala si nu consider ca voi fi mai putin mama daca aleg varianta asta. Nu vreau sa nasc ca mama si ca bunica.

Acum chiar ca ma duc la culcare.

Inni 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by tasia

Try da sotul stie ca il insel cu epilatul si nu prea ii place ideea, ii place mai mult cand creste ceva acolo jos. Zice ca asa seamana a pasarica cu ceva pe ea. Eu stau un pic cu si dupa aceea fug la epilat, m-am obisnuit sa fiu cheala.
Ma duc sa ma fac frumoasa ce tati ne duce la film si papa la Mall

23 + cu

pozele noastre

Din intamplare impartasesc ideea sotului tau: parca nu mai seamana a ce trebuie epilata

.......in 22+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fusca

fetelor eu ma epilez cu crema este vreo problema????

mia 18+ cu

Nu cred, dar mai bine intreba-ti medicul, el stie mai bine.

.......in 22+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

TRY mie mi se pare ca este chiar mai frumoasa cand e cheliuta
tu ti-ai privit vreo data vagina????
o intrebare super importanta!!

quote:
Originally posted by try

quote:
Originally posted by tasia

Try da sotul stie ca il insel cu epilatul si nu prea ii place ideea, ii place mai mult cand creste ceva acolo jos. Zice ca asa seamana a pasarica cu ceva pe ea. Eu stau un pic cu si dupa aceea fug la epilat, m-am obisnuit sa fiu cheala.
Ma duc sa ma fac frumoasa ce tati ne duce la film si papa la Mall

23 + cu

pozele noastre

Din intamplare impartasesc ideea sotului tau: parca nu mai seamana a ce trebuie epilata

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
.......in 22+ sapt.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adameasca
Try si eu is adepta nasterii naturale, cat mai naturala. Cine ma aude ca-s ofticata ca de data asta nu mai pot zice ca-s nebuna. Chiar sufar in barba ca nu mai am posibilitatea unei nasteri naturale din cauza problemei mele cu hipertensiunea de sarcina, dar macar stiu cum e.

Adepta nasterilor complet naturale nu-s. Poate pt. ca nu-mi place durerea fizica, desi am un prag de rezistenta la durere destul de ridicat. De cand am aflat de existenta epiduralei stiam ca o sa apelez la ea. Nu trecerea prin durere mi se pare esentiala, ci nasterea in sine ca proces natural (fata de cezariana care este o operatie, o chestiune care pune capat brusc unui proces, cezariana forteaza organismul sa treaca la urmatoarea etapa, pe cand nasterea vaginala e ca o continuare fireasca a celor 9 luni de sarcina). Si m ise mai pare intr-un fel esential si pt. copil. Consider ca el trebuie sa treaca printr-un soi de "proba", iar nasterea vaginala presupune o "batalie" cucerita de micut in lupta lui de supravietuire. E ca povestea cu fluturele care iese din coconul ajutat de un trecator bine-intentionat, dar care in final a curmat procesul firesc, natural prin care trebuia sa treaca larva in zbaterea ei de a deveni fluture si a putea zbura. Zbatere care urma sa-i pompeze sange in aripi iar acestea se dezvoltau corespunzator. Asa, ajutat de trecatorul care-a desfacut coconul, fluturele a fost condamnat sa se taraie pe pamant toata viata lui (scurta) si sa nu poata zbura niciodata.
In general sunt adepta ideii: lasa natura sa-si faca treaba, iar acolo unde nu poate ea, intervine si medicul.

.......in 22+ sapt.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pufymic
Try si eu sunt pro nastere naturala si alaptat....dar eu n-am trecut prin experienta aceasta unica(nasterea naturala) fiindca nu s-a putut...dar de alaptat am facut-o cu varf si indesat!
Mor de nervi cand aud mame care opresc alaptatul pe motiv ca "nu au lapte"!Imi vine sa le strang de gat! Sau cand le mai aud pe altele ca "nu e bun laptele meu"!!!
Pai asa as fi putut si eu sa zic din moment ce in primele 3 luni Alesio sugea la distanta de 1:30-maxim 2 ore intre mese....dar am perseverat si a fost totul ok, copilul a crescut f bine, si a papat laptic made in mami pana la 1 an si 2 luni(cand am simtit eu ca e momentul sa ne oprim....)...

Eu l-am alaptam noaptea pe alex la fiecare ora in primele 6 sapt., iar ziua erau dati and il repuneam la san si la 15 minute...Dar asta a fost ritmul lu isi ritmul productiei mele. Stiam ca eu sunt cea care trebuie sa ma adaptez nevoilor lui si nu invers, motiv pt. care nu-s adepta meselor dupa program in primele 3-4 luni ale bebelusului.
Si-s dispusa sa repet dezastrul asta de program si cu bebele asta, numai sa stiu ca il pot alapta linisita. Sunt grele intr-adevat primele saptamani, dar apoi trece totul si uitam repede, ramane doar cu partile frumoase si pe cele mai putin frumoase ajungem sa le povestim cu haz.

.......in 22+ sapt.

Mergi la inceput