Mai exista vreo sansa pt mine??

Mai exista vreo sansa pt mine?? | Autor: acvi

Link direct la acest mesaj

Am si eu o mare rugaminte la cei care sint in tema cu problema contractelor suplimentare.Am incheiat un contract suplimentar la 25 septembrie ,am achitat 2 rate dupa care am modificat termenul de plata la 6 luni pt a cistiga timp sa vad ce se intimpla.Din 4 februarie sint in prenatal de la servici(contract de munca din 3 iunie 2002),iar pe 3 aprilie am nascut.Citind (in mare viteza,in reprizele de somn ale lui Alex)discutiile de pe forum si ce am inteles eu din ce a scris Marius la ordonanta pe intelesul tuturor ,am tras concluzia ca nu prea mai am nici o sansa la indemnizatia de 2 ani iar pt postnatal nu prea se merita, in 2 luni as lua 10 milioane iar eu ar trebui sa mai achit la ei 12 milioane(pe linga cele 6 achitate).Poate ma lumineaza si pe mine cineva!!!!
Am fost la Casa de Pensii pe 10 aprilie dar inca nu se stia nimic,mi-au spus sa mai revin dar nu prea am timp sa ajung.Cele doua luni de cotizare nu mi se pot lua in considerare la servici?
Multumesc pt un eventual raspuns.
Gabriela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

acvi esti o baftoasa...ai fix 10 luni asigurate anterior nasterii 3 iunie 2002-3 aprilie 2003). Ai toate drepturile si pt maternitate si pt ingrjirea copilului. acum raspund in mare graba pt ca sunt in trecere dar am sa revin.

Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Bafta,e putin spus tinind cont ca am nascut pe 3 aprilie la ora 0:55,baietelul meu a simtit probabil tensiunea in care am stat din 17 martie ,gindindu-ma ca nici de la servici nu am nici un drept la indemnizatie,asa ca a intirziat 2 zile fata de termen.La servici acum situatia imi este clara dar cu contractul suplimentar nu stiu cum stau.Ar fi trebuit sa platesc pe 25 martie restul de 4 rate dar a venit ordonanta 9 si am renuntat,iar acum tinind cont ca dupa noua ordonanta nu am cele 10 luni de cotizare pe contractul suplimentar ma gindesc ca nu am nici o sansa.
Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Deci ceea ce este nou totusi fata de situatia anterioara valabil si in cazul tau este ca se considera 10 luni indiferent de forma dar sa existe una. In cazul tau este contractul de munca. Astfel din punctul de vedere al CNPAS situatia ta oficiala va aparea in felul urmator:
1. Pt maternitate sumele incasate de tine in ultimele 6 luni anterioare intrarii in concediu indiferent de provenienta lor asta insemnand 6 luni de contract+5luni de suplimentar. Ai beneficiat am impresia de indemnizatia calculata numai din contractul de munca timp de 2 luni februarie+martie. In prezent ai urmatoarele drepturi banesti:
a. Sa ti se calculeze si sa ti se plateasca diferenta pt cele 2 luni neicasata aferenta contractului suplimentar. Cum se procedeaza. Se determina total sume asigurate pe contract (6luni, ceea ce s-a facut+5luni de suplimentar, adica luna oct.2002->febr.2003) si astfel se determina fondul de participare real conform actualelor dsipozitii legale. de aici se determina valoarea indemnizatiei zilnice actualizata si apoi indemnizatia lunara aferenta lunilor februarie si martie 2003. Din acestea se scad sumele platite dupa vechea calculatie si diferentele se vor achita ca si drepturi cuvenite si neincasate. Pentru restul de pana la 126 de zile ramase deci aprox. 2 luni (aprilie si mai 2003) se vor calcula conform valorii indemnizatiei noi adica actualizate. Incepand cu indemnizatia de ingrijire a copilului se vor lua 10 luni anterioare lunii mai formate asemeni maternitatii din: 4 luni de maternitate+6 luni de contract de munca combinat sau suplimentat de 5 luni de asigurare suplimentara dar asta doar daca vei plati cotizatiile. Cam asta ar fi. Fiind cu contract de munca de cel putin 10 luni anterioare nasterii copilului toate sumele platite ca si suplimentar se aduna la contractul de baza indiferent de nr de luni achitate dar numai pt lunile achitate inainte de intrarea in prenatal.

Marius

Mergi la inceput