corset dupa nastere..?
Raspunsuri - Pagina 2

roxycris spune:
Fetelor,nu vreau sa incurajez nici gravidele sa manance in nestire nici lauzele sa nu poarte corset sau burtiera vreau doar sa va spun cum a fost la mine.Singurul lucru care nu l-am respectat din ce mi-a spus doctorul a fost ca nu m-am putu abtine de la mancare,si m-am ales cu 30 de kg in plus in timplul sarcinii,eram enorma cu o burta mare si cu picioarele ca niste perne,in ultima luna abea mai puteam sa merg.Dupa ce am nascut cu cezariana,burta ramasese mare,mare.Doctora de familie cand am fost sa-mi dea concediul de lauzie s-a speriat si mia zis sa consult neaparat ginecologul ca asa ceva nu e normal.Cunostintele cu care ma intalneam pe strada ma intrebau cand nasc si Roxy avea deja o luna.Vreo 2 luni am purtat tot salopeta de gravida,si din piata mi-am cumparat chiloti de 'mamaie'cu talie inalta ca nu suportam nimic sa ma stranga pe burta,dar sa mai port si corset sau burtiera?In 2 luni burta s-a tras singura,nu am nici un fel de vergeturi,si cam in 4-5 luni am revenit la greutatea mea normala.Multa sanatate tuturor.

aurelia1278 spune:
Eu am imprumutat braul socrului meu (el il poarta iarna pentru ca are dureri de mijloc): o chestie din material special (textil dar tine de cald, nu stiu cum se numeste) si cu prindere pe banda de arici, cam 40 de cm latime. Am purtat-o cam 2 luni, strangand-o treptat, pana nu am mai avut loc de coaste (burta ajunsese la nivelul lor). Eu am nascut normal.
Legatul burtii mi-a fost recomandat de medicul de familie, care a zis ca sunt slaba de felul meu si altfel o sa raman cu burta atarnand. Ce sa zic, burta s-a retras repede, este plata aparent, dar... cam atarna pielea daca stau in 4 labe.
Eu am dat jos 20kg intr-un an de la nastere (din cele... 18kg luate in sarcina ).
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

babyyy spune:
unde pot gasi un brau din acela care se infasoara in jurul taliei si il pot strange treptat?am vazut prin farmacii gen corset care trebuia sa-l trag pe cap sau pe jos si era elastic , insa nu era ca cele care se strang treptat si in cateva luni nasc.stie cineva de unde pot sa cumpar?sunt din constanta.pupici

daniella4 spune:
Si eu am purtat burtiera, dar mai mult ca sa suport durerea de la operatia de cezariana. Nu cred ca a ajutat la retragerea burticii.

carolinah spune:
Eu am 2 nasteri naturale la activ si nu am purtat dupa nici una burtiera, ca mi-a zis dr ca se lenevesc muschii. Am un abdomen de mi se vad oasele bazinului. Si la 16 ani aveam burta mai mare ca acum. Insa, am fff putina piele in exces deasupra buricului si acum lucrez la asta.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Tino spune:
ce am purtat eu era departe de a fi corset.
da fapt, daca ar fi trebuit sa pun corset cred ca nu as fi facut-o pt. ca aveam destule pe cap atunci si nu cred ca aveam chef sa ma mai si stranga ceva.
cuvantul "corset" mie, personal, imi suna asa cam a tortura. poate de unde in secolele trecute cam asa ceva si erau.
nu stiu daca dupa cezariana este indicat, avand in vedere faptul ca intai ar trebui sa se refaca locul, dar la nastere normala, cum se spune, poti sa iti pui orice pe burta.
cand eram in spital a venit o femeie care vindea tot felul si mi-am luat un fel de brau ieftin ca oricum dupa aceea nu mai aveam ce fac cu el si pe acela l-am purtat cam 2 luni. parca asa imi amintesc.
dupa aceea, m-am plictisit de el. trebuia sa il pun, sa il dau jos, sa il spal.
greu, dom`le, pt. unii ca mine!
numai bine tuturor!
mamitza lui Papitza

madau spune:
Eu am nascut normal, n-am purtat nimic ptr ca nu mi-a dat voie doc, a spus ca se leneveste muschiul si nu-si mai revine ca lumea. Intr-adevar nici nu am luat foarte multe kg in sarcina (13 kg) dar dupa 1 luna nici nu se mai vedea ca am nascut. Am facut exercitii usoare ptr intarirea musculaturii, imi incordam abdomenul cate putin, apoi relaxam, si tot asa in fiecare zi.Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 7 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze

DanielaAB spune:
Chiar daca mi-am cumparat corset, nu l-am purtat deloc.Se spune ca este bine de purtat catva timp dupa nastere ca ti se retrage uterul mai repede.O fi sau nu asa, nu stiu!
Daniela

Guguluff spune:
Si eu la 4 luni de la nastere am ramas cu 1kg in plus si arat ca inainte. Mai bine, chiar pt ca sunt o mamica fericita. Dar nu va lasati pacalite de aparente. Luati centimetru de croitorie si masurati-va. Sa nu-mi spuneti ca nu aveti in talie mai mult ca inainte... Am nascut natural si nu m-am legat cu nimic desi am o burtiera buna, scumpa. Abdomenele sunt sfinte dar lenea e mare. Ia-ti ceva sa fii tu linistita dar pe caldurile astea nu suporti nici hainele pe tine dar ceva din plastic super mulat. A, si cum epiziotomia te cam obliga sa porti doar lenjerie de bbc, sa nu-ti iei ceva cu chilot. Idem si pt cezariana unde cred ca e greu sa porti asa ceva oricum. Nastere usoara.
ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta