Farmecele si distrugerea casatorieiI!!!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Marina, n-am zis Doamne fereste sa-l bata: am specificat ca nu l-au batut tocmai ca sa fie clar ca oamenii aia nu i-au facut nimic si toata lumea se poarta frumos cu el.
Da' incep sa am impresia ca si "prea frumosul" are coltzi uneori.

cl, asa e, nu l-au educat in timp pentru ca n-a stat cu ei.
Situatia e mai ciudata: parintii despartiti, el a stat la mama, acum a fost incredintat tatalui si noii lui familii.
Mama cu care a crescut... n-a prea fost interesata.
Nu l-a caftit nici ea, deci clar fizic n-a fost bruscat niciodata. Insa i-a cam dat ignore.
Iar acum prietenii nostri trebuie sa repare carentzele din urma si nu gasesc solutii.

Copilul e sadic si razgaiat.
Orice ii spui raspunsul e "nu" sau "nu vreau".
Nu ii e dor de ma-sa, cred ca si ea ii e paralela la rindul ei, se simte foarte bine la ei, chiar prea bine.
Pur si simplu ii place sa enerveze pe toata lumea.
Instinctual, face exact ce stie ca le-ar displace sau i-ar deranja pe ei. Si il distreaza.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Elena, iti imaginezi ca sfaturile de pe acel site minunat se refera clar la persoanele care bifeaza in agenda impartasania, pentru ca daca ar fi cu adevarat credinciosi, nu ar face asa ceva propriului copil.


http://community.webshots.com/user/mamaruta105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Elise, copilul, prin aceasta atitudine, cerseste atentie! Nu conteaza ce face, el vrea sa i se acorde atentie. Si chiar nu are nici o vina, saracul! Indruma-i parintii catre specialist, pentru binele copilului!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Claudia, o sa vorbesc cu ei, dar e un subiect cam sensibil... Stii cum e, cind spui cuiva "du-ti copilul la psiholog" rprima reactie e de negare: "da' ce are copilul meu?"

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Elise, , deci problema e la ei, nu? Iar de indrumat poti sa le spui ca ai mai discutat si cu alti parinti, care merg la psiholog numai ca sa fie indrumati, sa stie cum sa faca fata la anumite situatii la care nu gasesc solutii, ca nu e nici o jena...si altele pe tema asta, vezi si tu, in functie de cum decurge discutia.
Hai sa-ti spun si eu o patanie de acest gen cu Alex. S-a apucat pustiul meu sa dea el comanda (vroia sa fie si el bagat in seama )si l-am intrerupt, i-am zis: "ai tu bani? platesti tu?", s-a oprit si a zis ca nu. I-am replicat ca atunci trebuie sa astepte sa-l intreb eu ce vrea si daca eu consider ca e bine si am bani suficienti, atunci poate da acea comanda.
La faza cu mancarea, eu l-as lasa nemancat. Nu o sa moara de foame. Cand l-o razbi foamea, ia sa vezi ce o sa vina el la masa singurel! Iar de mancare i-as da numai cand sunt orele de masa, nu cand vrea el, ca nu mai este bebelus! Si calculatorul ala poate si el pati cate ceva...
Ei, incearca si ei si vad daca le merge sau nu .

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Elise, cu multa dragoste si rabdare din partea parintilor, copilul inca mai are o sansa; dar parintii trebuie sa stabileasca anumite reguli, sa le urmeze "Dumnezeieste", sa ii aplice pedespe si recompense, sa ii traseze un drum pe care copilul sail urmeze. Copii AU NEVOIE de reguli! Au nevoie de cineva sa le impuna anumite lucruri; cum mai spunea cineva: sa-l lase nemancat... sa ii dai cpilului in gura la 8 ani... hmmm! Fiica-mea (vitrega) a avut acu vreo 2 ani o perioada de cateva saptamani cand indiferent ce gateam, invariabil spunea "Nu-mi place", fara sa guste macar. Si gateam mancaruri care STIAM sigur ca-i plac, pe care le mancase inainte. Daca bagam o pizza in cuptor, tot spunea ca ei nu-i place pizza. Pana intr-o zi cand m-a suparat rau si dupa ce mi-a spus ca nu-i place ce am gatit m-a intrebat daca poate avea, in schimb o... cred supa! la cutie. I-am spus (ptr. prima oara) ca NU! Ori mananca ce am gatit ori merge la culcare nemancata. A vrut sa se joace la comp., i-am spus ca nu are voie pana nu mananca; s-a inchis in camera ei vreo 2 ore, dupa care a iesit si m-a intrebat daca-i dau sa manance ca ii este foame. Am intrebat-o ce vrea sa manance, mi-a raspuns (cu un zambet strengar in colut' gurii) ca mananca ce am gatit; cand a priceput ea ca treaba-i serioasa si ca intr-adevar nu-i dam sa manance altceva, eh! ce buna a fost mancarea gatita! De actunci, crede-ma! nu a mai spus nici macar o data ca nu-i place! Desi, sa stii ca nu o fortez sa manance ce stiu ca nu-i place (ciuperci, de ex.). Sa stii ca atunci cand impui reguli copiilor dupa ca ne face noua viata mai usoara, ei nu mai cresc si se dezvolta intr-o stare de haos permanent in care seful e copilul, ci are limite bine determinate, care-l vor ajuta sa se dezvolte intelectual si emotional normal, ajutandu-l sa ramana copil in timpul copilariei si sa se maturizeze la timpul potrivit. Tu crezi ca copilului ii e bine acum? Sincer, tare ma indoiesc! Poate felul in care copilul reactioneaza si se comporta e nimic mai mult decat un strigat de ajutor, catre urechile parintilor, ceva de genul: Faceti reguli!!! Ca asa nu se mai poate! Copilul are nevoie sa stie ca parintii lui sunt acele persoane pe care se poate baza, ca sunt intelepti si il vor ajuta la nevoie, acum, in ochii lui, parintii sunt probabil, 2 fiinte slabe, care joaca dupa cum canta un copil de 8 ani... of, ce mesaj ii transmit ei copilului astuia, bietul de el!


Winners don't quit; quitters don't win.

Don't give me an attitude; I already have one!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

multumesc pt. sfaturi...o sa deschid un subiect separat, sa nu-l distrug pe asta.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by iren

Deci pe locu-ntii in preferintzele omului preocupat de locu din rai al plodului se afla:
- dupacu dupa ceafa
- trasu de ureki pina se roshesc
- tabacitu kurului
- furtunu de la mashina de spalat
Duamne-ajuta!

Io shi plozii turbulentzi



In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.





as completa cu:
- trasul de perciuni si ridicarea copilului in aer, cum faceau unii profesori;
- incinsul kurului cu cureaua de la pantaloni

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

acum am dat de subiect. in general cand se fac farmece exista niste obiecte materiale pe care se fac si care ajung in casa celui sau celor carora li se face.

eu i-am zis unei fete care se lauda ca stie sa deoache sa-mi arate, ca nu o credeam. m-a luat pe dupa un tufis si a deochiat o vaca. la mai putin de o saptamana dupa aia vaca a murit. cand va spun asta parca ar fi o parte dintr-un vis. dar in momentul respectiv m-a speriat atat de tare, ca nu am vrut sa mai aud de asa ceva.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

no,iti sta mintea in loc cand vezi ce subiecte mai apar pe forum..de "sfaturi" nu mai vb..
Exista vraji,asa cum exista bine si rau,dar de aici si pana la ce s-a scris la subiect si pana la sfaturile gen "sa-ti bati copilul"(ah nu suport chestia asta..numa ce-am vazut acu' 2 zile cum isi snopea una in bataie copilu..habar n-am de ce,ca deodata s-a napustit asupra lui si l-a luat la pumni si picioare de am incremenit io..)si altele de genu' e cale lunga..
Pana la urma despre ce-i subiectul?
Iar site-ul caruia ii faci tu reclama,din punctul meu de vedere e un site care nu merita citit..sunt acolo chestii (a se citi "sfaturi") ca-n evul mediu,iti sta mintea-n loc,zau...toleranta= 0 si iubire de aproape= 0..parerea mea.

POZE

Mergi la inceput