concediu medical = perioada asimilata?

concediu medical = perioada asimilata? | Autor: adia

Link direct la acest mesaj

Imi poate spune cineva ce inseamna perioada asimilata din timpul concediului medical(nu prenatal)?

Costituie aceasta perioada (asimilata) stagiu de cotizare pentru determinarea drepturilor ulterioare de asigurate?

Caz concret:

01.06.2002 start contract angajat permanent
17.10.2002 start concediu medical (de urgenta cu 100% salar)
17.03.2003 start concediu prenatal
25.05.2003 data estimata a nasterii

Perioada cat am stat in concediu medical (nu prenatal) constituie perioada de cotizare?

La calculul drepturilor de asigurari pt ingrijire copil pot lua in calcul si perioada (banii) cat am stat in concediu medical (nu prenatal) si sa adaug si contractul suplimentar pe care il am cu CNPAS?

Multumesc mult daca m-ar putea lamuri cineva.....

Adia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

adia fii pe pace e mai simplu pt cazul tau.

din momentul in care soliciti indemnizatia de maternitate se vor calcula toti banii pe care i-ai primit (sume brute) in 6 luni inapoi fata de ziua in care intri in concediu prenatal. de ex. daca intri in 1.05.2003 se iau apr+mart+febr+ian+dec+nov indiferent daca ai sau nu concediu medical pe acolo insa acele sume nu se aduna dar se accepta doar perioada in calcul de aceea se pierde daca ai concediu medical in acest interval. Aceste sume adunate se impart la toate zilele lucratoare adunate in cele 6 luni si se afla indemnizatia/zi. Aceasta indemnizatie ramane fixa si se va inmulti in fiecare luna de concediu cu nr de zile lucratoare din acea luna si aceasta suma vor banii impozabili ce-i drept pe care ii vei primi. Se mai retine somaj (1%) iar la ingrijirea copilului si sanatate (6.5%). Pt ingrijirea copilului se procedeaza la fel in cazul tau cu retinerea mentionata mai sus in plus. Noile modificari ale legii nu se aplica in cazul tau.

Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy spune:

Asa e doar ca se aduna si sumele de prestatii sociale. Ele sunt in cele mai multe cazuri procente mai mici ca 100% din salar si deci DE AICI SE PIERDE. Daca ar fi cum spune Marius, adica sa nu se ia in calcul sumele platite in CM ar insemna o indemnizatie zero daca in ultimele 6 luni ai fi fost in CM de boala ..... Fii linistita, nu scade chiar mult indemnizatia ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Corect Valy. Rectificarea e binevenita.

Marius

Mergi la inceput