All about Constanta (76)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Leditia felicitari pentru carnet! asa asa sa conduci acum sa nu iti iesi din mana! cat despre birocratie.....no comment.
Anderra imi pare rau dar nu stiu de vreo profesoara cu acest nume...dar ma bucur ca ai mai trecut pe aici! si et asteptam cat mai des....ca doat nu se intituleaza all about constanta married with children! esti binevenita oricand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Ledi , succes la exam..daca vrei venim sa facem o galerie mika .. sa te sustinem ..


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Buna seara, fetelor!
Va multumesc din suflet pentru urarile frumoase pe care mi le-ati facut, sunteti niste fete minunate si va doresc si eu sa aveti parte numai de bucurii in viata, si SA NE TRAIASCA PUIUTII!
Din cauza programului foarte incarcat nu am mai avut timp/energie de sarbatorit aseara, doar asa, restrans si...subtire. Pe de alta parte, in seara aceasta pun olimpica la tren si gata! sper ca am scapat...azi era dead-line-ul pentru portofoliu, CD de prezentare si o groaza de alte chestii...simt ca deja ma scurg de pe scaun de oboseala...

Simona, daca ai colostru cred ca vei avea si lapte...eu am avut ca si tine o scurgere alb-galbuie, si apoi lapte la greu...si sa stii ca sanii mai mici sunt mai productivi
Angelique, imi pare tare rau pentru tine, cred ca stiu ce simti, si eu am trecut prin asta...acest lucru te va face sa-ti doresti mai tare un bebe! Stai linistita, peste trei luni poti ramane din nou! Succes!

_
"Dragostea este sentimentul care vine in galop si pleaca pe varfuri"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ontica Camelia spune:

Buna!
La multi ani la toata gasca : mamici si pitici! Sper ca ati avut o zi frumoasa si v-ati distrat bine.
Noi ne-am "distrat" la piata in Doraly, toale pt Alex, papuci de vara pt mine...

Angeliques moralul sus. Nu vreau sa repet ce au spus si fetele, dar totul va fi bine.

Alex este bine, in afara de o tuse sacaitoare si ceva muci isi revine bine. Are o energie debordanta, chiar si cand avea febra alerga prin toata casa.

poze cu noiCamelia & Alexandra -Elena (27 feb 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neatza dragelor!
o zi buna tuturor,...sunt nitel pe fuga din cauza de trebi multe.
pupici si revin later!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Buna dimineatza!

Sunt in mare ,mare viteza , vreau doar sa va doresc o zi buna!
Treburi multe la birou si dupa-amiaza examen la facultate !

Pupici la toata lumea!

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Ziua buna la toata lumea!
S-au intamplat multe de cand am intrat eu pe aici ultima data....

Kristina, imi pare tare rau pt tine....

Mada, LA MULTI ANI FERICITI!!! Sa fii iubita, sanatoasa, sa-i ai pe cei dragi alaturi mereu! Si nu in ultimul rand, sa-ti traiasca printesa!

Simona, a zis bine Mada despre sani. Nici ai mei n-au luat prea mult in volum pana la nastere (si erau destul de mici, desi si ai mei produceau colostru din timpul sarcinii si trebuia sa-mi pun tampoane cosmetice in sutien mereu), dar dupa.... au explodat!!! Am avut lapte mult si buuun si nu stiu cum m-as fi descurcat fara absorbantele pt san, de la Chicco (astea au fost cele mai bune, in primele 7 luni de alaptat, imi curgea lapte din sanii destul de mult).
Sper ca nu te-am speriat!

Am gasit pe un alt site ceva ce s-a putea sa va intereseze. Nu incerc sa notez linkul, ca e vorba de concurenta si s-ar vedea ca scrie doar "reclama" (cred).

LEGEA 193/17.05.2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. 1. - Societatile comerciale, regiile autonome, societatile si companiile nationale, institutiile din sectorul bugetar, unitatile cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoanele fizice care încadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou si a tichetelor de cresa.

Art. 2. – (1) Tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate, precum si pentru cheltuieli sociale.
(2) Angajatii care beneficiaza de tichetele cadou pot beneficia si de tichetele de cresa.

Art. 3. – (1) Tichetele de cresa se acorda angajatilor din cadrul unitatilor prevazute la art. 1.
(2) Suma individuala acordata pentru cresterea copilului pâna la împlinirea vârstei de trei ani sub forma tichetelor de cresa, se asigura integral din costuri de catre angajator.

Art. 4. – (1) Tichetele de cresa se acorda la cerere, unuia dintre parinti sau optional, tutorelui, celui caruia i s-au încredintat copii spre crestere si educare sau în plasament familial, pe baza livretului de familie.
(2) Tichetele de cresa se acorda în limita prevederilor bugetului de stat sau, dupa caz, ale bugetelor locale, pentru unitatile din sectorul bugetar si, potrivit prezentei legi, pentru celelalte categorii de angajatori, în limita bugetului de venituri si cheltuieli aprobat.
(3) Tichetele de cresa se acorda angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani, respectiv de pâna la 3 ani în cazul copilului cu handicap.
(4) Valoarea tichetelor de cresa se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii acordata conform prevederilor Legii nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, si cu stimulentul care se acorda la reluarea activitatii, în conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului cu modificarile ulterioare.

Art. 5. – (1) Tichetele cadou si tichetele de cresa se emit de catre unitatile cu activitate specializata în domeniul care face obiectul prezentei legi, denumite în continuare unitati emitente.
(2) Unitatile emitente desfasoara activitatea prevazuta la alin.(1) numai pe baza autorizatiei de functionare acordate de Ministerul Finantelor Publice. Autorizatia de functionare se acorda potrivit criteriilor stabilite de catre Ministerul Finantelor Publice, astfel încât sa se asigure dezvoltarea concurentiala a serviciilor prevazute de prezenta lege.
(3) Unitatile care emit tichete cadou si tichete de cresa sunt obligate sa ia masurile necesare pentru asigurarea circulatiei acestora în conditii de siguranta.

Art. 6. – Fiecare tichet cadou sau tichet de cresa este valabil numai daca are înscris numarul sub care a fost înseriat de catre unitatea emitenta si daca cuprinde cel putin urmatoarele mentiuni:
a) numele si adresa emitentului;
b) valoarea nominala a tichetului;
c) date referitoare la perioada de valabilitate;
d) spatiu pentru înscrierea numelui si a prenumelui salariatului care este în drept sa utilizeze tichetul de cresa;
e) spatiu destinat înscrierii datei si aplicarii stampilei unitatii la care tichetul a fost utilizat.

Art. 7. – (1) Valoarea nominala a tichetelor de cresa, la data intrarii în vigoare a prezentei legi, este în suma de 300 lei (RON) pentru o luna, de fiecare copil aflat la cresa.
(2) Valoarea sumei lunare acordata sub forma de tichete de cresa, prevazuta la alin.(1), se indexeaza semestrial cu indicele inflatiei, comunicat de Institutul National de Statistica.
(3) Valoarea unui tichet cadou, precum si a unui tichet de cresa este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON).

Art. 8. – Angajatorul care achizitioneaza direct de la o unitate emitenta necesarul de tichete cadou/tichete de cresa achita prin transfer bancar, atât contravaloarea nominala a tichetelor cadou, respectiv a tichetelor de cresa, cât si pretul imprimatului reprezentând tichetul cadou sau de cresa, înainte de livrare.

Art. 9. – Angajatorul distribuie salariatilor tichete de cresa lunar.

Art. 10. – (1) Tichetele de cresa pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la cresa unde este înscris copilul salariatului.
(2) Tichetele de cresa pot fi utilizate în relatia cu cresele, cu care unitatile emitente au contractat prestarea serviciilor respective.
(3) Se interzice acordarea unui rest de bani la tichetul cadou/tichetul de cresa.

Art. 11. – (1) Angajatorul, împreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantul salariatilor, stabilesc de comun acord unitatea emitenta a tichetelor de cresa cu care vor contracta prestarea serviciilor corespunzatoare si a tichetelor cadou în cazul cheltuielilor sociale.
(2) Unitatile emitente au obligatia de a transmite angajatorilor lista unitatilor corespunzatoare retelei utilizate, la care salariatii pot folosi tichete cadou si tichete de cresa. La stabilirea acestor unitati va fi avuta în vedere calitatea serviciilor.
(3) Decontarea tichetelor cadou/tichetelor de cresa între magazine, crese sau alte unitati educationale, organizate potrivit prevederilor legale, si unitatile emitente ale tichetelor cadou/tichetelor de cresa se face numai prin intermediul unitatilor bancare. Acelasi regim de decontare se va aplica si în cazul relatiei dintre angajator si unitatea emitenta.
(4) Sumele corespunzatoare valorii nominale a tichetelor cadou si a tichetelor de cresa trebuie derulate în conturi bancare specifice, cu garantie de disponibilitate imediata.

Art. 12. – (1) Sumele corespunzatoare tichetelor de cresa acordate de angajator, în limitele valorii nominale prevazute la art.7, se încadreaza în categoria cheltuielilor sociale deductibile limitate, în conformitate cu dispozitiile art.21 alin.(3) lit.c) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Sumele corespunzatoare tichetelor cadou si a tichetelor de cresa acordate de angajator nu se iau în calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina în raport cu venitul salarial.

Art. 13. – Comercializarea de catre salariati si de catre unitatile educationale a tichetelor cadou si a tichetelor de cresa contra unei fractiuni de pret sau a altor servicii decât cele stabilite prin prezenta lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei (RON) la 1.000 lei (RON).

Art.14. – Constatarea contraventiei prevazute la art.13, precum si aplicarea amenzilor contraventionale se face de catre personalul împuternicit al Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al directiilor de munca, solidaritate sociala si familie teritoriale, respectiv a municipiului Bucuresti.

Art. 15. – Prevederile art. 13 se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 16. – În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei va elabora normele metodologice de aplicare, aprobate prin hotarâre a Guvernului.

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor articolului 75 si ale articolului 76 alineatul (2) din Constitutia României, republicata.

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR PRESEDINTELE SENATULUI
Bogdan Olteanu Nicolae Vacaroiu
Bucuresti, 17 mai 2006
Nr. 193

Pupici si numai bine!

Vic & Sebi (04.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamsadamy spune:

Kristinel imi pare foarte rau si sufar alaturi de tine, fruntea sus si treci la treaba ca nu-i timpul pierdut, acum doare dar timpul si viitoare sarcina o sa vindece acesta rana. Iti recomand activitati diverse in aceasta perioada. Te pup si vreau sa ne vedem cat mai curand poate duminica.

Madamsadamy&Andreea(29.06.2000) si Andrei(23.03.2002)
http://community.webshots.com/user/Madamsadamy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Neata si de la noi!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi DavidDavidMergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

kristina pupici.si o imbratisare.

si uite si o veste bunuta (nu se compara dar poate iti va aduce zambetul ptr cateva secunde)AM CURENT ELECTRIC!AM CURENT ELECTRIC!AM CURENT ELECTRIC!
Sa plezneasca inimioara in mine de emotie cand am aprins becu'.

pupici

jo si alexandra

***************
"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"

Mergi la inceput