Deserturile Nataliei (10)
Raspunsuri - Pagina 20
Balbina spune:
Ioana, s-o mincati sanatosi, succes la prepararea portiei duble!
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
strumfi2004 spune:
Natalia, pupici de la noi pt tine si Vladut! (mi-s tare ocupata, nu am mai incercat nimic laborios in ultima vreme, dar maine fac un tort cu crema de zahar ars ca avem aniversarea casniciei, he!)
Papa, pai nu ne dai si noua un link catre receta marianeir pt tiramisu asta aratos? te rog..
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut
poznase si www.dropshots.com/strumfi" target="_blank">filmulete
Balbina spune:
Gratiela, eram sigura ca ai scris la subiectul meu, de cum ti-am vazut numele la ultimele mesaje postate
Tie si sotului tau va urez multi ani fericiti impreuna! Sa vii neaparat cu poza tortului si cu reteta, bineinteles.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
Ghiocela spune:
Buna, Natalia, am reusit sa fac rost de niste lapte condensat si, dupa ce am citit ce retete s-au mai postat pe aceasta tema pe forum, m-am gandit ca as vrea sa prepar crema de tort despre care ai povestit tu (aceea cu unt). Problema mea (nefiind o mare experta) este urmatoarea: ce tip de blat este potrivit pentru aceasta crema? Blatul ar trebui insiropat? Nu imi dau seama exact ce gust ar avea aceasta crema, si asta imi sporeste confuzia. In plus, este obligatoriu sa rezulte un tort? Sau as putea face si ceva gen prajitura care se taie in patratele?
Iti multumesc anticipat pentru raspunsuri.
PS(cam off topic)Aseara am pregatit salata Poiana cu ciuperci - foarte frumoasa si aspectuasoa, dar marea realizare au fost cipercile marinate, care sunt incredibil de bune!
Aura
Balbina spune:
Aura, pentru crema din lapte condensat cu unt e nevoie de lapte caramelizat. Adica trebuie sa fierbi cutia nedeschisa intr-un vas cu apa, complet acoperita de apa, la foc mic, timp de circa 2-2.5 ore. O lasi sa se raceasca in apa, apoi o deschizi. Constinutul trebuie sa aiba o consistenta f. groasa (practic nu cade de pe lingura), o culoare maronie si un gust intens de caramel. Separat bati untul spuma si incepi sa adaugi din laptele caramelizat cite o lingura, batind continuu, pina il incorporezi pe tot. Se poate adauga putin brandy sau lichior pt. aroma. Acest tip de crema l-am folosit la diverse blaturi, neinsiropate, dar e bine sa fie lasate peste noapte, sa se inmoaie bine. Poti face tort sau prajitura, dupa preferinte si posibilitati, nu conteaza forma, ci gustul pina la urma
Da, ciupercile marinate sint o minune, mereu imi dau musafirii pe spate cu ele.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
Ghiocela spune:
Merci mult pentru raspunsul prompt, cat si pentru indicatiile detaliate privind prepararea cremei. Suna foarte bine si am sa ma ocup de ea deindata ce voi avea un moment liber.
Cu scuzele de rigoare pentru ca sunt o pisaloaga, ma intreb daca n-ai putea sa imi dai si vreo reteta de blat? Cred ca as prefera sa fac mai degraba o prajitura, pentru ca nu am nici un moment festiv ca sa fac un tort, si mai ales pentru ca ca sunt relativ incepatoare in domeniul dulciuri. M-am uitat prin retetele tale si am gasit blatul din pandispan cu portcale, dar nu stiu daca merge combinat cu aceasta crema.
Merci mult inca o data.
Aura
Balbina spune:
Aura, merge si pandispanul, eu personal am facut si a iesit f. bun. Iti mai pot propune blatul de la prajitura cu miere, copiez reteta selectata aici, ca sa nu o cauti prea mult:
quote:
Blatul:
3 oua
1 pahar zahar
2 linguri miere
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3-3,5 pah. faina
(...)
Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si mierea.
Se pune vasul intr-o cratita cu apa ce se pune pe foc (bain-marie). Se amesteca cu lingura mereu, pina la dizolvarea zaharului.
Se adauga bicarbonatul. Compozitia se va face spuma si isi va mari semnificiativ volumul.
Intr-un alt vas se pune faina, peste care se toarna compozitia de mai sus. Se amesteca aluatul cu lingura, trebuie sa fie de o consistenta groasa, ca un aluat de chec. Eventual, se mai adauga faina.
Se unge o tava cu unt sau se presara un strat de faina.
Se intinde aluatul cu miinile in tava, presarind faina din belsug, altfel se lipeste de miini.
Se coace la foc mare pina se rumeneste. Dupa coacere se scutura faina de pe blat cu ajutorul unui prosop de bucatarie sau cu o pensula. Se taie blatul in 4 parti, apoi fiecare parte se taie pe grosime in 2 blaturi (...)
Se poate face si in varianta de tort, dar trebuie facute mai multe foi subtiri de blat. Cum eu sint o persoana comoda, am preferat prajitura, ca mi-e mai usor sa tai un blat copt, decit sa intind de mai multe ori in strat subtire un aluat care are tendinta sa se lipeasca de miini.
in subiectele mai vechi exista si linkurile spre pozele prepararii pas cu pas. Deschide linkul respectiv de pe prima pagina a subiectului si vezi acolo.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
Ghiocela spune:
Super, Natalia, merci mult pentru ajutor. Ca de obicei, esti foarte draguta si prompta.
Am sa incerc combinatia de blat si crema si te voi anunta despre rezultat.
Cele bune,
Aura
mariussimiuc spune:
Eu am facut blatul de la Prajitura cu miere si l-am "umplut" cu crema de la Tortul cu trufe.A fost foarte bun.Yam-yam...
Miha
antosit spune:
Buna fetelor, este prima data cand scriu la acest subiect si vreau sa va felicit! Eu nu sunt o " meseriasa " in ale bucatariei dar astzi mi-am luat inima in dinti si am facut prajitura "Krem a la Krem" ,nu am apucat inca sa o gust ( este pt. cele 2 ore la frigider) dar arata bestial...abia astept sa o si gust si revin cu impresii!
Anto