Clubul moldovencelor de peste Prut (30)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Lilia, ce sa zic, mor de placere am constatat cu surprindere acum 2 ani ca e mult mai placut sa auzi complimente la adresa copilului decit la a ta.

Alina, o sa fac si eu intr-o zi fursecuri din astea, dar cred ca le las pe mai tirziu, eventual mai pe la toamna. Sint prinsa acum in pregatirile pentru ziua lui Vlad.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Neata!
Eu mai respir putin, pina e Paula cu bunica afara, hihihi...
Lucia, cu multa mindrie in glas, te anunt ca ti-am trimis mailu dupa luni de asteptare, mersi pt rabdare
Olga, bun venit la noi si sa-ti traiasca printesa! Da mai multe detalii, cum faci botezul, in stil traditional, cine-s nasii, adica de la noi sau bastinasi de acolo, citi musafiri etc etc...
Elena, mi-am facut si eu temele
1. coafura a facut o tanti care ne tundea pe noi acasa cu... 15 lei, nu a fost mare treaba, dar a mers... De machiat m-am machiat sigura, cu creion alb la ochi, ca mi se parea ca trebe sa se asorteze cu rochia... Pe atunci nici nu ma gindeam ca se poate sa ma machieze altcineva...
2. macar la buchet m-am scos. L-am facut la o florarie de pe str. Eminescu, vizavi de Odeon, a fost foarte frumos, dar nu mai stiu cit a costat. Acolo am facut si buchetul mirelui si nasilor. Tre tare frumos a facut!
3. limuzina am avut, am gasit prin Makler, ziarul cu anunturi, iarasi nu mai stiu cit a costat...
4. poze la un atelier as fi vrut, dar nu m-a palit in cap aceasta idee minunata. Dar tu fa te rog mult!!!
5. luminarile le-am luat de la Calea Basarabiei, am cautat tare mult si am gasit asa mai fine, mai pe gustul meu

Rodica si PAULA (02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trin spune:

Buna tuturor!

Mai multumesc inca o data fiecareia in parte pentru consultatii si pentru ca ati impartasit din experienta voastra. Pot sa va spun un lucru: preturile au evoluat foarte mult
Eu mi-am facut notite.

Alinkav - la florariile de pe Banulescu-Bodoni, stiu sigur ca se decoreaza cu flori lumanarile si costa 300 lei (150 fiecare). Daca ai timp mai bine iti cosi rochita la Chisinau.

In Bucuresti, intr-adevar lasa de dorit serviciile de cosmetica/coafura (o cred pe Lilia ca nu i-a placut coafura). Eventual puteti gasi ceva bun la frizerii mai fitoase, dar si preturile sunt fitoase rau...fara 1 mln nu iesi...
Stiu ca este si o frizerie cu mesteri de la Chisinau (pe langa Cocor), dar nu este din cele mai ieftine.

Natalia - o sa aveti copilasi in ospetie la Vladut? Si-a facut vreun prieten la gradi?

O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Elena, eu stiu un salon de frumusete cu patroana basarabenca, in zona Cocor, linga un gang cu rochii de mirese cumva? Daca da, apoi e vizavi de un birou de traduceri cu care mai colaborez eu. Am auzit si eu ca se practica preturi mari in salonul acela.

La ziua lui Vlad o sa mai fie inca cel putin 2 copii: Alex al Alinei si Amelia Liliei astia sint cei pe care ii cunoasteti si voi. Pe linga ei cred ca o sa mai fie citiva, sa vedem care din ei o sa poata veni.

Rodica, ati facut toate valizele sau inca nu?

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna fetelor!

Alina, aici se practica pusul banilor in plic, si se da la sfarsit. Dar la noi, se practica, chiar e ceva firesc, sa fie cu strigatul banilor!Sotul meu uraste cel mai tare momentul asta, si de aceea de cate ori am fost in astfel de situatii, el niciodata nu zicea cati bani dadeam, pur si simplu le punea in cos si felicita mirii!Sa vad cum va reactiona acum, ca va fi nasul!
In legatura cu rochia, pai toate modelele de rochii sunt de pe site-ri americane. Eu nu exclud posibilitatea de a-mi lua o rochie gata, asta in caz ca o voi gasi, rochia visurilor mele , daca nu voi gasi, am sa ma duc sa mi-o fac. Cred ca am sa merg la cei de la YOKKO, au si atelier si fac si rochii , nu neaparat de la ei.

Trin, eu mi-am facut coafura si machiaj ptr nunta mea, la moldoveni de langa Cocor. Se poate vedea cat de cat in albumul meu. Mi s-a pus pata ca acolo o sa-mi faca ceva super bun.Dar dupa ce am fost la Chisinau la coafor si machiaj, m-am convins 100% ca la noi sunt super profisionisti.

As vrea sa-mi fac rochia la Chisinau, mai ales ca o prietena de a mea, mai mereu isi face cate ceva la o croitoreasa, si eram super incantata de ceea ce vedeam. Dar din pacate nu cred ca va fi posibil, asta ar insemna sa fiu acolo, sau cel putin la probe.

Lilia, zi si mie ce rochia ti-a placut???

Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)

Mergi la inceput

Si aici se fac nunti cu strigare cel putin asa a fost la unica nunta la care am fost eu aici (Buzau).

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trin spune:

Natalia - da, e frizeria din gang. Eu mi-am facut bretonul si mi-a ajuns .

Alinkav - si eu vroiam sa-ti propun Yokko. Mai este o varianta cu magazinul Zara. Desi e de haine casual, uneori poti gasi si lucruri mai deosebite.

Vad ca opinia majoritara este contra nuntilor cu strigare. Acum sa ma lamuriti si pe mine: daca se pun plicuri - trebuie sa fie nominale sau nu? si daca sunt nominale cum se pot da in asa fel incat sa nu obligi pe nimeni sa stea la o masa anumita langa o persoana anumita?

In alta ordine de idei, recent am fost la o nunta la Chisinau, unde au fost rugati cei care vor neaparat sa ureze ceva mirilor sa treaca in fata, dupa care nasii au trecut repejor pe la mese - procedura fiind mai rapida si mai putin stresanta pentru toate partile.

Ce face Drumul Taberei in aceasta sambata?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Trin

Ce face Drumul Taberei in aceasta sambata?

O parte din Dr. Taberei s-ar putea sa plece impreuna cu Piata Sudului la Herastrau dar depinde de vreme. De ce, ai ceva propuneri?

Aaa, stai asa, de fapt Herastraul cred ca va fi totusi duminica.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutta spune:

Multumesc fetelor pentru primire calduroasa!

Trin, si eu eram pe ideea de nunta fara strigare, dar m-am gandit ca asa nu toti care vor dori sa zica vre-o urare frumoasa au sa aiba curajul sa iasa la microfon. Dar asta depinde de invitatii tai, tu stii mai bine cat de curajosi sunt. Pot sa-ti zic ca desi la noi nunta a fost cu strigare, toti invitatii au fost tare multumiti, foarte multi ne-au zis ca e cea mai frumoasa nunta la care au fost.

Balbina,MamaElei botezul il facem la biserica, adica si masa de dupa tot la biserica, este acolo o sala specaiala; nu va fi multa lume, familiile noastre sunt prea departe ca sa vina, vor fi doar cativa prieteni de aici. Nasii de botez a Mihaitzei sunt niste prieteni romani, altii decat nasii nostri de cununie, caci ei sunt in MD.

Proaspata mamica + Mihaela(21.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Alina, ti-am spus si in celalalt mesaj, ca nu m-am abtinut si am scris comentariu la rochia care imi place( adica am folosit noua optiune de pe webshots de a scrie comentarii la poze)

Elena, la nuntile la care am fost noi( in Bucuresti), plicurile s-au adus spre sf petrecerii. Sunt cateva persoane care cunosc mai bine invitatii si impart plicurile cu numele respective. Ti-am spus ca alta metoda a fost, improvizarea unei casute mici cu curte, intr-o parte plicurile noi, in alta parte se aruncau cele pline.
Dar tr sa tii cont ca in Moldova folosirea plicurilor e intalnita mai rar. In Bucuresti majoritatea vin cu banii in plic de acasa chiar( noi asa am facut de fiecare data, pentru ca nu stiam daca rezist pana la impartitul plicurilor). Daca nu au, nu se sfiesc sa ceara cand vor sa plece de la miri.
In Moldova insa stiu o nunta care a avut loc de curand, si multi nu au inteles de ce li s-a pus plic pe masa( pe plic imprimase un text de genul:"Va multumim pentru...." Cineva a spus ca, el vrea sa dea banii in mana la miri,sa fie convins ca au ajuns la ei, ca "daca ii scoate cineva din plic si la sf plicul e gol?" .
De aia am spus ca depinde de invitatii de la nunta. La noi, la nunta din Moldova a fost cu un fel de strigare. La noi e obiceiul sa se ridice fiecare persoana( barbatul daca sunt cuplu) si sa ureze ceva, dar nu e neaparat sa spuna cati bani pun si nu e neaparat sa vorbeasca la microfon. Ridicatul a devenit obligatoriu, pentru ca atunci cand se strang banii se saruta painea si se serveste un pahar de vin, si bineinteles tr sa te ridici ca sa ajungi la painea/colacul respectiv.

Cel mai haios este ca a trebuit sa stam in picioare( noi doi) atata timp cat s-au strans banii( adica s-a trecut pe la fiecare, s-a sarutat painea, s-a servit vinul si s-a spus o urare) Si in tot acest timp dadeam din cap si spuneam "multumim" desi nu auzeam ce spun daca erau fara microfon. De, ne gandeam si noi, ca de rau nu ne-or spune poate

In general insa, parerea mea este ca nunta o faci cum vrei, nu e neaparat sa te tii de traditii. Nunta de la Bucuresti am organizat-o noi doi, si ne-am ghidat foarte mult( si pentru local si pentru muzica, organizare) dupa invitati. Ne-am gandit sa le placa lor in primul rand, nu neaparat sa fie intr-u totul asa cum am visat noi.
Nunta din Moldova au organizat-o parintii mei, pentru ca ei stiau mai bine la ce se asteapta rudele de acolo. Imi pare rau doar, ca nefiind acolo( noi am ajuns vineri inainte de nunta care a fost sambata) nu am fost mai atenta la anumite detalii pentru tineret. Dar asta e, dupa asta, multe ai vrea sa faci un pic altfel poate.

Privitor la botez si turta.. noi am facut botezul si turta in cerc foarte restrans. Eu habar nu aveam de obiceiuri si daca nu ar fi vrut bunicii Ameliei nici nu as fi insistat sa le faca. Dar daca au zis asa, le-am acceptat ca sa fie cu inima impacata

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput