medicul pediatru?

medicul pediatru? | Autor: adelapop

Link direct la acest mesaj

cum gasim medicul pediatru?
trebuie sa il alegem noi sau ti se recomanda de catre dr ginecolog?
si as mai avea o intrebare: medicul pediatru trebuie sa vina acasa, macar din cand in cand?

31+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

draga adela,eu am norocul ca medicul nostru de familie e medic pediatru, deci nu mai trebuie sa caut.
Da, trebuie sa vina acasa, cel putin la inceput; daca tu nu cunosti nici un medic pediatru poti sa intrebi prieteni, cunostinte de-ale tale care au copii sa-ti recomande unul...
bafta! sa gasesti unu bun!

23+

POZE
mai avem un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu l-am gasit prin cunostinte ( o mamica care avea copilul inscris la dansa si era multumita). Da, trebuie sa vina acasa dar contra cost .

mamica de baietel 2,5 ani si de fetita 9 luni
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

he heee normal ca va fi contra cost
dam noi bani cand mergem noi la ei dar sa se mai si deranjeze
cam cat se da acasa? 500- 1.000.000?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

daca e medicul si de familie al tau nu tb neaparat sa l platesti dr mea cand venea acsa ii dadeam 200

bibilica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Din pacate, la iesirea din maternitate nu-ti recomanda nimeni un medic pediatru, asa ca am inscris copilul la un dispensar de cartier la medicul cel mai laudat de mamicile cu copii pe care le-am intalnit prin parc.In cazul meu aceasta persoana foarte laudata s-a dovedit o alegere foarte proasta. A venit acasa o singura data, a doua zi dupa inscrierea copilului. L-a consultat si ce a preocupat-o cel mai mult a fost "fimoza" baietelului de 8 zile. Copilul avea si tal valg, dar desteapta i-a intins picioarele si a zis ca sunr drepte (problema era la talpite care aveau tendinta de a sta orientate spre exterior si nu la genunchi sau solduri).Si-a luat spaga- doar 20RON si a plecat ca o floare lasandu-ma cu asistenta.Xe am facut cu asistenta: ce am voie sa mananc : nici un fruct sau o leguma proaspete!, copilul are colici si inca mai are icter. Doctorita nu-mi spusese nimic de icter. La plecare asistenta, dupa ce si-a luat si ea spaga, ma anunta ca sunt asteptata la o luna la control la cabinet.Am dus copilul la cabinet la o luna si apoi la 6 saptamani pentru ca respira greu si nu ii mai puteam desfunda nasul cu nimic,nici macar cu batista bebelusului. De fiecare data am fost chemata in cabinet pana sa plece pacientul anterior caruia i se scria reteta. De fiecare data aceasta doctorita s-a apucat sa-mi consulte copilul fara sa se spele pe maini.Mai grav este ca nu sunt convinsa ca lingura metalica, pe care a luat-o de undeva de pe birou si nu dintr-o trusa de instrumentar era la prima utilizare dupa sterilizare. Am atentionat-o la 6 sapt ca imi pare copilul galben si ea l-a strans putin de nas, spunandu-mi ca icterul nu revine. Apoi l-a ascultat cu stetoscopul, i-a bagat lingura in gura si concluziile au fost: viroza pneumococica si otita bilaterala. Mi-a scris o reteta si a ramas s-o sun peste 5 zile. Ajung la farmacie, sunt intrebata ce varsta are copilu si aflu ca Augumentinul nu se poate da copiilor sub 2 luni. Sun la dr. care imi spune ca se poate da, vorbeste cu farmacista care este de acord sa-mi dea medicamentul. Desi instictul imi spunea sa nu-i dau acel medicament, neavand alt medic a carui parere s-o cer, am mers pe mana desteptei. A doua si a treia zi copilul a avut scaune lichide, asa ca l-am dus in a patra zi la Grigore Alexandrescu. Acolo doamna doctor care l-a consultat mi-a spus: copilul nu are nimic la plamani, nu inteleg de ce v-a dat Augumentin, opriti-l. Am fost trimisa la analize: hemoleucograma si bilirubinele in regim de urgenta. Copilul era galben, cu icter prelungit si fara nici o infectie in organism. Am primit tratament pentru acest icter, a inceput si copilul sa fie mai linistit si am putut intra pe net.M-am ingrozit mai intai cand am citit despre augumentin si apoi citind ca bilirubina indirecta mare poate avea consecinte pe plan neurologic. Copilul a inceput tratamentul abia cand a implinir 7 sapt.Pana la urmatoarea intalnire cu dr. de la spital nu pot sa sper decat cabilirubina, nu a atins un nivel periculos si ca nu am stat prea mult pana sa aflu de icterul acesta.Doctorita la care am copilul inscris l-a vazut la o luna, apoi la 6 sapt si 2 zile cand am atentionat-o asupra culorii copilului si am intrebat-o daca mai are icter. De ce am scris toate acestea?Pentru a va spune ca atunci cand aveti cea mai mica indoiala asupra medicului pediatru, trebuie sa-l schimbati fara ezitare. Am avut inca de la prima intalnire sentimentul ca aceasta doctorita e cam aeriana. Am mers la ea in continuare pentru ca nu aveam unde ma duce si pentru ca era laudata. Trebuia sa imi fi ascultat instictul si mai ales, ar fi trebuit s-o vizitez inainte de a naste pentru a-mi face o parere despre ea.Acum ma rog ca lui Bebe sa nu i se fi intamplat ceva din cauza acestui icter prelungit, Din cauza tratamentului va trebui sa amanam vaccinarea de la 2 luni pe care o vom face in sistem privat pana vom gasi un medic pediatru cu contract la Casa de asigurari.DianaD & Buflici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

draga mea stai calma si bebele meu a avut icter prelungit pana la 6 sapt. dar adevarat dr mea i a dat tratament. Daca doresti amanunte despre dr mea pediatru super buna o cunosc de 9 ani atat are fata mea si acum cu bebele mic si nu m a dezamagit niciodata vb . PUPICI

bibilica

Mergi la inceput

Stiti un pediatru de incredere la care se pot face vaccinarile gratuite in zonele traversate de tramvaiul 41? (locuiesc in Crangasi)La spital mergem la d-na dr Lupu Rodica ce ne-a fost recomandata de kinetoterapeuta copilui. Este genul de medic care, atunci cand a avut internat un copil in coma, nu s-a miscat din reanimare de langa el pana nu si-a revenit si in plus nu primeste nimic-pe verificate!(imi spusese kinetoterapeuta asta, dar am vrut sa vad de e asa). Este pediatru cu supraspecializare in nutritie, gastroenterologie si diabet. Din pacate nu ne poate ajuta cu vaccinarile gratuite sau cu retete compensate.DianaD & Buflici 8sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Dianad, ne poti spune numele acestei dr.?? Macar sa nu ajungem si noi la ea.

Cosmi, m-ar interesa detalii despre dr. ta. Dar in ce zona lucreaza?? Caci ar fi cam dificil sa strabat tot Bucurestiul pentru a ajunge la pediatru.

Steluta 37s+.

Mergi la inceput

Gherbeleu Luminita, are cabinetul in zona Crangasi.DianaD & Buflici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Eu am rugat doctorita noastra de familie sa-mi recomande un pediatru pentru fetita mea, mi-a recomandat o doctorita de la dispensarul de cartier. Venea acasa de cate ori o chemam (dar la ora care-i convenea ei si ne deranja ori de la alaptat ori de la nani) si in timp m-a "suparat" de cateva ori. La 2 luni am fost internata cu pitica la Grigore Alexandrescu si acolo am cunoscut-o pe doctorita de care m-am indragostit si pe care o bat la cap cu toate cele. Dezavantajul este ca aceasta doctorita nu poate da retete compensate, nu vine acasa (din fericire nu am avut nevoie).
Pe cealalta de la dispensar am pastrat-o ca doctor de familie al fetitei, mergem la cabinetul ei numai pentru vaccinuri cand ii mai "cersesc" si cate o reteta cu medicamentele uzuale (care acum cred ca nici nu se mai compenseaza - Nurofen, Bepanthen, chestii din astea).
In 2 ani de zile am mai ajuns o singura data la ea cu fetita bolnava (doctorita noastra de la Spital nu era disponibila), tusea cam urat si avusese febra (ii trecuse deja). I-a dat imediat antibiotic (lucru pe care pediatra noastra l-a considerat discutabil, dar neputand sa consulte copilul l-a acceptat).

Oricum, parerea mea este ca medicii din spitalele de copii sunt mai priceputi decat cei de la policlinicile de cartier, din pacate nu pot face pe medicii de familie.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

Mergi la inceput