stimulare ovariana

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

si eu ma luat tot din z5pana la 10
dar am luat una pe zi si era de 50 mg
a zis ca luna asta mi-l da de 100
nici eu nu am ciclul daca nu iau medicamente
dar luna aceasta sa intamplat minunea fara medicamente,mi-a venit doar cu 2 zile intarziere
si asa ma bucur ca mi-a venit fara sa-l provoc,ca imi este frica de atatia hormoni
ciclul mi-a venit foarte abundent,chiar am avut si doua chisturi mari
si ma durut ovarele foarte tare cam prin z18pana z24
nu puteam parca nici sa vb foarte tare ca ma durea burta in zona aceea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_mirica spune:

quote:
Originally posted by Alexela

ella,
iti multumesc pt raspuns.i pare rau ca nu a fost sa fie, dar sa ai sperante, totul va fi bine!
Dar spune-mi, nu ai pus utrogestan ovule??! Stiu ca se recomanda pt fixarea unei eventuale sarcini.
te pup!

http://tt.lilypie.com/yCYVp3.png




Alexela nu am pus ovule in luna aceea din pacate. Dupa aceea am inceput sa pun in fiecare luna dupa perioada de ovulatie, dar din pacate nu s-a mai intamplat minunea.Dupa niste analize amanuntite adica verificare de trompe si ovulatie probabil ca o sa mai fac o stimulare daar fara monitorizare nici nu ma gandesc sa mai fac la cate am citit ca se poate intampla (repercursiuni)

Elena

aspiranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexela spune:

Ella, . Multumesc inca o data pt raspuns. Stii ca uneori m-am gandit si eu sa las lucrurile la voia intamplarii, adica sa spun STOP monitorizarilor si investigatiilor de tot felul... Insa in Z1, asa ma apuca un chef sa imi sun dr si sa ma programez pt Z10... Nu stiu cum e mai bine: sa lasi totul sa vina de la sine, ignorand total problemele care ar putea sa existe, sau sa faci analize si investigatii, ca sa stii sigur cum stai?!?! Pana la urma, eu optez pt a doua varianta, pt ca stii: e mai usor sa previi decat sa vindeci, nu?
Dar tu ce ai auzit ca se poate intampla la monitorizari? Sau vorbeai de stimulare, adica de hormoni?!!?? Oricum ar fi, iti tin pumnii stransi de tot!!!
Rodicaosoian, la mine nu e chiar asa grav, in sensul ca am CM si fara medicamente, dar la cam 45 de zile, ceea ce nu e chiar in regula. Nici eu nu prea sunt de acord cu administrarea hormonilor, de-aia incerc sa ii evit pe cat pot... Mie mi-a dat clomifen de 100, si am gasit doar de 50, asa ca am luat cate 2/zi. Nu stiu cum a fost la tine, dar la mine, doua luni cat m-a monitorizat pe CM natural, nu am ovulat deloc, asa ca pobabil de-aia mi-a dat din start concentratie mai mare de clomifen. Acum stii cum e: ce-o fi, o fi! Eu sper sa fie II, dar... cum o vrea DD!!! Iti tin si tie pumnii sa vezi II cat d ecurand!
Pupici!

http://tt.lilypie.com/yCYVp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mendi spune:

Ceau la voi toti...:P)
intru si eu in clubul vostru...adica am fo la medic si am aflat ca nu ovulez...sterilitate secundara,si mi s-a dat Closty si duphaston+ monitorizare in ziua 10,ce e ciudat ca acum 6 luni cand am fost la medic... nu era in ca nimica, brusc ovarele mele sunt mici si nu ovulez...mam speriat pe moment dar am stat si am analizat...oare la 31 ani sunt deja batrana...intru in menopauza???eu mai am o fetita de 9 ani..cu primul meu sot...dar tare ne-am dori cu actualul meu sot un bebe... si vazand ca nu vine ,m-am dus la medic....plus ca aveam mai noi cicluri neregulate si niste dureri de ovare ingrozitoare in a 14 zi...toate astea mau dus la medic, si socul a fost cand imi spune sterilitate secundara, si tratament hormonal...
deci acum astept sa vina CM sa incep tratamentul... mie cam teama ca cine stie ce rau mai imi fac si astea....dar din dorinta de avea bebe o data si o data , stau si inghit orice:)))dar stau si ma intreb acuma...( sunt cu gandurile negre mereu in cap):) daca nu mai am ovule ce sa ovulez... ??? atunci ce ma fac??/Am si eu o intrebare stupida , se poate intampla ca la 31 ani sa nu mai ai ovule????
mersi ca m-ati suportat ....
o zi buna in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexela spune:

Mendi,
nu cred ca trebuie sa gandesti asa. IN NICI UN CAZ nu esti batrana la 31 de ani!!!!!!!!!!!!!!!
Si gandeste-te ca mai ai un BB, asa ca mai mult ca sigur problemele pe care le ai acum nu sunt ireparabile. Sfatul meu este sa ceri o a doua parere, de la un alt medic, niciodata nu strica. Fa-ti mai multe investigatii, analizele hormonale din diferitele zile ale CM, monitorizari pe 3 luni din Z10 a CM, apoi 2-3 cicluri stimulate, pentru o mai buna ovulatie... Mai ai atatea d efacut pana sa crezi ca esti batrana!!!!!!!
Si, avand in vedere ca ai spus ca primul copil este cu primul sot, daca cu sotul de acum nu ai reusit sa ramai gravidutza, poate nu ar strica sa mergi si cu el sa isi faca o spermograma. Nu stii niciodata, probleme pot fi si la el, fara sa se vada absolut deloc la exterior!!!
De-abia cand o sa ai toate rezultatele astea, si de-abia dupa ce o sa faci tot posibilul sa corectezi ce nu merge perfect, si tot nu o sa ramai gravidutza, de-abia atunci o sa poti spune ca ai probleme inexplicabile...
Si poate ca nu ma pricep eu prea bine, pt ca eu am doar 23 de ani si nu am ramas niciodata pana acum gravidutza (de-abia acum sunt in asteptarea unui test, dupa un ciclu stimulat), dar mi-e greu sa cred ca dupa ce ai facut un copil sanatos, fara sa ai probleme in a ramane, poti sa fii diagnosticata cu infertilitate secundara!!!!! Nu stiu ce sa zic!!! Poate e posibil, eu totusi te sfatuiesc s amai ceri o alta parere, sincer!!!
Bafta multa si ai incredere in DD!!!


http://tt.lilypie.com/yCYVp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexela spune:

Aaaaahh, si mai e o chestie: sfatul meu este sa nu incepi din start cu tratamente hormonale, pt ca o data ce incepi sa iei hormoni, nu prea mai poti scapa de ei... De ce nu incerci un tratament homeopat?
Nu m-am uitat din ce oras esti, dar daca esti din Bucuresti, sau daca poti veni pana aici, si daca te intereseaza, eu pot sa iti recomand o homeopata foarte buna. Da-mi PM sau mail daca vrei!

http://tt.lilypie.com/yCYVp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

ciau, mendi!
ca sa vezi daca mai ai ovule poate ar fi bine sa-ti faci niste dozari hormonale. mai ales cele de Z 2-5, care includ si analiza pt determ. FSH-ului (arata rezerva ovariana).
daca ai FSH mare, inseamna ca rezerva ov. e pe sfarsite.
am inteles, insa, ca exista tratament pt scaderea FSH, nu stiu exact amanunte, desi m-ar interesa si pe mine (eu il am cam mare).
si eu m-am intrebat de multe ori ca si tine, oare e posibil sa intru la menopauza atat de devreme? (aveam 31 cand imi puneam intrebarea asta si acum 33 in curand).
se pare ca e posibil, mai ales daca mamam sau bunica a intrat la menopauza devreme (in cazul meu, mama la 40 ani), deci sunt "sanse".
si eu ma confrunt cu o sterilitate secundara, bebe nu vine de 4-5 ani "neintentionati" si de 2 ani de incercari "constiente".
iata ca m-am intins si eu.
bafta multa, pupici

andreea
http://tt.lilypie.com/JUibm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia20 spune:

mendi, tu la 31 ani si cu un copil de 9 ani te consideri "batrana"? Atunci ce sa spun eu ca am 29 ani si inca nici un bebe?



http://tt.lilypie.com/Eragp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mendi spune:

analize hormonale de fsh pot sa fac eu de capul meu??? ca nu ma trimis nici un medic sa fac asa ceva, din pacate se poate ca e mai bine daca as consulta inca un medic....la de ani nu ma consider batrana , dar poate ovarele sunt obosite, mai ales ca la mine CM a debutat de 12 ani...de mostenit nu stiu pe cine sa mostenesc cu menopauza precoce caci mama mea la 39 ani a facut cancer de col... si na mai apucat menopauza...
Analizele astea hormonale am auzit ca sunt foarte scumpe.... stie cineva cat costa o anilza de FSH... mias face si io sa ma mai linistesc sau sa ma mai nelinistesc;)
pupici...apropo sunt din Arad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

mendi, imi pare rau. ce sa mai zic.
analizele hormonale nu sunt chiar asa scumpe si sunt grupate, astfel ca atunci cand iti ia sange faci mai multe deodata (sunt importanti si alti hormoni). costa cam intre 500.000 vechi-1 mil. vechi, depinde si unde le faci.
spre ex. eu am facut la o clinica din Buc. ddozari horm. Z 2, Z 21, secretie col, Papanicolau, chlamydia, mycoplasma, etc. si m-au costat aproape 7 milioane . dar, repet era o lista intreaga.
poti sa le faci si "de capul tau" dar mai bine sa o iei metodic, cu trimitere de la un medic (specialist in infertilitate)care sa le si interpreteze apoi si sa stabileasca pasii de urmat.
si eu cred ca am ovare obosite, mai ales ca nu s-au "odihnit" niciodata cu anticonceptionale. de asta la monitorizori foliculii mei sunt cam anemici, nu cresc suficient sau se opresc din crestere.
imi pare rau daca te-am tulburat cu ceva.

andreea
http://tt.lilypie.com/JUibm7.png

Mergi la inceput