Sarcina la 6 luni dupa cezariana?
Raspunsuri - Pagina 3
blueeyes2003 spune:
Avmaria de la inceput mi s-a spus ca ar fi mult mai bine sa nasc natural decat sa-mi faca cezariana,dar dupa o zi si o noapte in care am stat la perfuzii pt. a mi se induce nasterea,pt. ca aveam colul inchis si rigid,au hotarat sa-mi faca cezariana deoarece era riscant sa mai stau in situatia aceea.
Dr. chiar mi-a spus ca nu ar vrea sa-mi faca cezariana pt. ca deja sufar din cauza pierderii sarcinii si ar fi prea mult pt. mine sa mai sufar din cauza cezarienei.Dar durerea din suflet este mult mai mare decat cea fizica.
Iti doresc sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!
Daca nu ma insel prima sarcina ai pierdut-o din cauza preeclampsiei?
Acum ai mai avut probleme de acest gen?
MIRELA
dianad spune:
Am nascut prin cezariana de curand. Luni am fost, cu ceva intarziere, la control si l-am intrtebat pe doctor - Tutunaru- care ar fi perioada minima ideala dupa care as putea incerca sa am un nou bebe. Mi-a spus ca 6 luni, dar ca a avut paciente care au ramas insarcinate dupa 3-4 luni si unele erau chiar dupa 2 cezariene. Asa ca astept inca 3 luni si ii fac o surpiza sotului . Apropo se poate continua CIC de la primul copil cu CIC-ul pentru al 2-lea fara sa lucrez un an?DianaD & Buflici (12 aprilie 2006)
leyla spune:
Eu stiu ca trebuie sa muncesti 6 luni de zile...
Leyla 19
quote:
Originally posted by dianad
Am nascut prin cezariana de curand. Luni am fost, cu ceva intarziere, la control si l-am intrtebat pe doctor - Tutunaru- care ar fi perioada minima ideala dupa care as putea incerca sa am un nou bebe. Mi-a spus ca 6 luni, dar ca a avut paciente care au ramas insarcinate dupa 3-4 luni si unele erau chiar dupa 2 cezariene. Asa ca astept inca 3 luni si ii fac o surpiza sotului . Apropo se poate continua CIC de la primul copil cu CIC-ul pentru al 2-lea fara sa lucrez un an?
DianaD & Buflici (12 aprilie 2006)
mariana_1976 spune:
Eu am ramas la 4 luni de la cezariana si doctorul mi-a spus ca fiind mai slabuta si rana inciziei uterine s-a inchis mai repede...Sunt la a patra sarcina si uterul e normal,ceva mai marisor.Mie mi s-a spus ca din cauza asta la sarcinile a doua a treia,etc si bebeii sunt ceva mai mari,intr-o sarcina normala...
1 an de la cezariana e bine sa asteptati daca intentionati sa nasteti vaginal dupa cezariana...(ceea ce in Romania nu se prea obisnuieste)
Teoretic e bine sa se astepte intre 6 si 12 luni inaintea unei noi incercari,in special daca ati avut probleme la vindecarea inciziei,infectii,peretele uterin mai subtiat(de ex. de chiuretaje sau cezariene anterioare),sarcini oprite in evolutie,nasteri premature,sarcini extrauterine,preeclampsie,boli cronice de orice natura.Asta in linii mari.
Blueeyes,succes si sa ti se implineasca visul de a deveni mamica tie si tuturor celor care aspira la acest "titlu".
Mariana
mama de Monica, Matei si Markus
avmaria spune:
Blueeyes, inteleg. Adevarul e ca si la mine a mers foarte greu, am reusit sa nasc dupa 28 de ore de stat pe masa de travaliu (am prins 3 schimburi de moase !!), cu o febra foarte mare si fara strop de apa. De abea de abea m-am dilatat cu toate medicamentele bagate in mine. Intradevar am avut preeclampsie si uite -te ca la aceasta a 2a sarcina totul a mers bine din acest punct de vedere, si cred ca de data asta am scapat! Trebuie sa ai si tu incredere. La tine din ce cauza s-a oprit sarcina? A fost un motiv anume?
Diana 35+ si
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20060814/k/6050/preg.png
ancamini spune:
Ideal este ca in urma unei cezariene sa astepti un an sau chiar doi pana la conceperea unui alt bb. Nu sunt probleme deosebite insa daca ramai insarcinata mai repete dupa o prima cezariana. Problema este ca uterul este practic un muschi, este format din fibre musculare, care odata taiate nu se mai "lipesc" la loc. Ceea ce se formeaza intre marginile cicatricii este tesut conjunctiv. Acesta este motivul pentru care in cazul in care nasti prin cezariana numarul de nasteri este limitat. In principiu nu este acceptata o nastere vaginala dupa o cezariana sau mai multe cezariene din cauza riscului crescut de ruptura uterina, caz in care in cateva minute moare atat mama, cat si fatul. Lichidul amniotic se varsa in abdomen, fatul se decompenseaza, iar mama ar suferi o hemoragie puternica. Totusi medicina nu este matematica, astfel ca sunt cazuri fericite de 3 si chiar 4 cezariene suportate de aceeasi femeie.
Bafta si sanatate multa!
Ancamama lui Ghi
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by alexsa
scuze,blueeyes 2003,n-am vrut sa par rautacioasa!!nu citisem mesg tau in care spuneai ca a fost sarcina cu problema!!! de regula,mai nou,se apeleaza la cezariana din fitze!!!scuze din nou!!!
Adica sa vrei cezariana fara sa ai nici un motiv medical, nu? Si care ar fi problema? Poate cuiva ii este frica, poate nu vrea sa simta durerile nasterii si nici epiziotomia sau orice alt motiv. E alegerea fiecarei femei! Si nu inseamna ca e fitzoasa.
De ce trebuie sa existe tot timpul disputa intre nastere naturala si nastere cezariana la cerere? Sau nu esti suficient de mama daca faci cezariana la cerere
Imi pare rau ca m-am bagat unde nu-mi fierbe nimic dar prejudecatile de acest gen mi se par jignitoare pentru cele care au facut sau au de gand sa faca cezariana la cerere.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
blueeyes2003 spune:
Diana mie mi s-a spus ca din cauza tensiunii arteriale prea mari inima copilasului s-a oprit si ca este putin probabil sa se intample si la urmatoarea sarcina la fel. Adevarul este ca pe langa dorinta foarte mare de a avea un copil,ma gandesc cu teama cum va decurge sarcina.Ma bucur ca in cazul tau totul este bine si iti doresc sa ai o sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos.
In septembrie fac 6 luni de la cezariana si sunt tare curioasa ce spune
De curand am vorbit cu o prietena care a nascut prin cezariana prima fetita si la 1 an si 5 luni a ramas insarcinata din nou si desi trecuse ceva timp de la prima cezariana a avut dureri de burta in timpul sarcinii si la 8 luni si jumatate a trebuit sa nasca deoarece exista riscul unei rupturi uterine.
Acum cred ca depinde foarte mult de fiecare persoana in parte tinand cont de faptul ca sunt fete care au ramas si la 4 luni de la cezariana.
Trebuie sa avem incredere ca totul va fi bine!
MIRELA