Infertilitate inexplicabila???!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

fetele mele preferate
Va pup pe toate
Avalon, Sheritra, Biencuta, piticul, kitty_nic , gabiu, ayna, ignatica,Relya,etc...nu va suparati daca nu v-am pomenit pe toate!!!

Dany
explicabil sau inexplicabil tot imi doresc cu disperare un bebic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayna spune:

la toate fetele LA MULTI ANI de ziua copilului si de Sf. Inaltare a Domnului HRISTOS S-A INALTAT!!!

Sheritra tare de tot faza, sa mai ai incredere in prietene. Sper sa ai parte de un cat mai curand posibil.
pentru toate fetele
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Astazi, ca e sarbatoare mare, Inaltarea Domnului, Ziua Copilului si eu am intrat in sapt 11 (adicatalea 3 luni), m-am gandit sa va mai spun o poveste frumoasa, cu invataminte.
Era luna ca toate celelalte, luasem stilulare si ne pregateam de prima ISA. Doctorii: abstinenta 4-5 zile, barbatul, bietu' de el fara alcool, fara tigari si dormit bineee - s-a conformat, ce sa faca, ii sarea nebuna in cap! Zis si facut: strangem "recolta" de , ok, facem inseminarea si dr imi zice: ai 2 foliculi, hai sa-i prindem pe amandoi, veniti si maine la ISA. Apai "maine" era sambata si vineri seara ne intalnim si noi cu pretenii. El, al meu, ma intreaba, tot fara tigari, bautura si plecam devreme, ca sa dormim, ca acu' ne gandeam ca si fara abstinenta (facusem ISA dim) sa nu iasa blegi. Si io zic: auzi, ia vezi-ti tu de treaba, ca o viatza avem, nu 20. Asa ca: baut, a fumat, am ajuns pe la 03.00 acasa si am facut si , ca doar aveam chef. La ora 08.00 scularea, recolteaza acasa, ca asa e mai placut si fugi cu barbatul si borcanelul la ISA 2. Si ce credeti? Rezultat betoooon, fetelor, mult mai bun decat cu o zi inainte, ca na, doar era sambata si s-au relaxat :)

Pupi dulci si mai vedeti-va si de viatza voastra, ca e tare important, Ingeras 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Nu stiu ce sa zic deoarece la rindul meu am fost bulversat dar cu rabdare am reusit.Cred ca ar fi bine ca in perioadele fertile sa evadati din cotidian , sa gasiti un loc in care sa va gasiti linistea si poate dorinta tuturor o sa se implineasca .Suntem alaturi de voi..
SHERITA PROBLEMA FERTILITATII LA UN CUPLU SE PUNE DOAR DUPA 2 ANI ASA CA ,NU STIU DE CE PUI RAUL IN FATA...

http://community.webshots.com/user/titelu100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

O zi buna fetelor, pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitty_nic spune:

Hristos S-a Inaltat!
Fetele mele dragi, iaca eu va urez "La multi ani!" - ca toti suntem copii (copiii cuiva, chiar si la 40 de ani).
Va pup

Poze
Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in
momente care iti taie rasuflarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Hristos s-a inaltat !

Kitty_nic

Si eu am ramas insarcinata intr-un moment in care nu mai credeam ca o sa se intample . 6 ani s-a lasat asteptat . Dar a meritat din plin asteptarea...

Danyalo

toate fetele fara deosebire !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Buna fetele mele,

A venit si ziua copilului, si ziua noastra bineinteles, doar suntem tot copii in inimioare. Mie una imi place sa ma copilaresc/prostesc din cand in cand, sotul zice ca ma rescata el pera mult, d’aia fac pe fetita mica. E important pentru psihicul nostru, de brave luptatoare, sa fim din cand in cand alintate, copilaroase, nestiutoare, se mai incarca bateriile, mai lasam “maturizarea” asta la o parte, ca doar nu ne-am “babit” deja.
Oare in timpurile noastre, o femeie de succes, care stie ce vrea, mai poate fi si copil uneori? Oare reusim atunci cand vrem, sa mai iesim si din priza, si sa o luam la fuga razand? Cred ca daca ni se intampla macar de cateva ori, tot este bine, altfel ne acrim si ne facem rele, si parca tot universal comploteaza impotriva-ne. Ba chiar ne enerveaza sa vedem o astfel de atitudine la altcineva. Parca se simte pera bine incercand s-o faca pe proasta, gandesti. E ca atunci cand la toata lumea in jurul tau incepe sa-si faca simtita prezenta zeul Baches, si se veselesc cu totii din te miri ce, numai tu, care un bei nimic, te simti frustata, pe dinafara veseliei, nici nu poti intra, nici gusta, si atunci mai bine pleci barfindu-i din varful buzelor.

Deoarece am deschis acest subiect pt a vorbi despre aceasta infertilitate care ne mananca sufletul, m-am gandit s-o iau pe rand, pe capitole, cu fiecare “obiect” al inexplicabilului.
Greutatea corporala.
De ce am trecut-o prima? Deoarece, fiind o pacienta a dr.N (cred ca ati auzit cu toatele de aceasta “slabiciune” a lui, greutatea) a fost primal lucru pe care mi l-a spus la vizita d-lui. Greutatea este motiv de infertilitate.Punct.
Ma trimisese dupa paravan sa ma dezbrac pt control, si tocmai ce iesisem eu de acolo in lumina cruda a lampii de langa pat, cu bluzita pe mine numai, stanjenita ca de obicei de propria-mi goliciune, cu picioarele apropiate si cu genunchii stransi, lasata pe un picior ca o barza (un stiu de ce, dar parca ma sima mai “imbracata” asa), el cu un ochi critic la mine imi spune ca am cam multa grasime pe burta. Eu, din obisnuinta, cand un doctor zice ceva mai bine nu-l contrazic ca-mi spune si mai multe si nu-mi place adevaraul chiar asa, cu norma intreaga, ii transmit un zambet jucaus, adica, ok, recunosc dar ramane intre noi. Dr.N: ia sa nu mai manaci nimic seara! Inghit in sec si ma gandesc: daca-i spun ca nu mananc, se supara ca-l mint si ma da afara, daca tac zice ca-s proasta, daca-i dau dreptate i se urca la cap, asa ca spun spasit: stiti, ii gatesc sotiorului (dau vina pe el, ca d’aia-i barbat) si mai gust si eu, sa vad daca-m pus sare in bucate… Dr.N: (rece si profesional) nu mai bine il asteptati seara cu o cina romantica la lumina lumanarilor cu un mar in farfurie? Pt dvs jumate, ca femeile mamanca mai putin ca barbatii..Ii faceti si lui un bine, si dvs. Am oftat si am tacut, daca spuneam ceva aveam vaga banuiala ca-mi va prescrie si meniul de pranz pt urmatorii ani, vre-o zarzarea cruda ca are mai putine calorii la doua guri flamande.
La final mi-a urat cale batuta si mancare putina…
Am stat eu si m-am gandit: ce sa fie, cum sa fie. De ce apare la femei aceasta problema (vesnica pt unele din noi din pacate) a greutatii corporale, de ce n-o putem controla ca alte lucruri din viata noastra? Ca doar e decizia fiecarei dintre noi ce baga pe gura si de cate ori intr-o zi, nu-i asa?
Probabil ca toate plecam la un moment dat de la acelasi numitor comun: la inceput, sa spunem momentul t0, care este f diferit in timp pt fiecare caz in pare, ne era f bine asa cum aratam, si poate habar n-aveam ce-i aia controlul greutatii. Si uite-asa, se apropie mom t1. adica momentul cand cineva iti spune ca nu mai esti la fel.De cele mai multe ori prima este oglinda, cate o voce rautacioasa, spre sfarsit si hainele, in ele reusim mereu sa mai ascundem ceva, iar aceste tesaturi artificiale sunt atat de elestaice, incat totdeauna mai intri intr-o haina si dupa ce ai pus veo doua kilute pe tine. Mai strang ele, dar stim cu toate ca fibra intra la apa dupa ce le speli, si se intinde la loc la o utilizare fortata.
Incepi sa te gandesti, mai interbi, o mai lasi moarta, mai alungi gandurile negre, trece timpul, te mai asezi la casa ta, te angajezi, se duce viata activa, intri in cea pasiva. Cea in care mai mult gandesti decat te foiesti. Intre timp ai schimbat de mai multe ori garderoba, moda asta schimbatoare!, treptat creste numarul la haine, descoperi mai tarziu si esti surprinsa, iti zici ca te-ai mai implinit si tu, ca doar ai devenit femeie in toata regula.
Normal ca auzi o gramada de discutii pe aceasta tema in jurul tau: la tv, in reviste, ziare, la munaca, la mama, in tranwai, pe strada. Ceri parerea cunoscutilor. Totdeauna parerile vor fi impartite. Unii vor spune ca arati bine asa (parerea barbatilor), altii ca ar trebui sa mai slabesti un pic (parerea femeilor), ba chiar ti-ar recomanda si o sala, dupa o anumita varsta muschii un tendinta de a se supune legii gravitatiei, si-atunci mai tb saltati un pic.
Incet intra teama in tine. Din ce te simteai o femeie tanara fara griji te vezi transformata intr-o grasa si batrana. E clar, a intrat microbul in tine rau de tot. Rasfoiesti infrigurata reviste, interbi in stanga si-n dreapta dupa cea mai eficienta cura, le notezi pe hartiute, le pui in geanta si apoi uiti unde le-ai pus!
Gata, te-ai hotarat, vei tine regim! A doua zi dimineata cand deschizi frigiderul, ti-aduci aminte ca esti la regim. Of, n-ai nimic din regimul tau in frigider, pur si simplu ai uitat sa-ti cumperi. Ai putea pleca cu burta goala la munca, si sa-ti cumperi pe drum ce-ti trebuie. Daca esti genul care nu mananca de dimineata, cu atat mai bine, vei vedea tu la pranz ce faci. Oricum, este mijlocul saptamanii si toata lumea stie ca un regim eficient se inecepe cu ziua de luni, primele indicatii sunt ale acestei zile, doar n-o sa sari direct la joi, asa ca o lasi pe saptamana viitoare si mai ai cateva zile sa te pregatesti.
In acea zi normal ca mergi sa mananci undeva unde iti place cel mai mult, sa te rasfeti nitel, ca de luni, gata! Parca manaci cu doua guri, iei si ciorbita, si tocanita, sa te indopi bine, ca de luni...pe drum te simti un pic mai bine, parca si burta s-a mai strans un pic, o simti mai tare! Asa ca intri intr-o patiserie si-ti iei si o prajiturica s-o mananci mai incolo, ca disociatul este recomandat, nu ingrasa, sa-ti faci si tu poftele, ca de luni...
Ajungi la birou/acasa, ti se face sete. Bei un pahar-doua de apa, si atunci incepe. Te umfli, simti ca burta explodeaza, si clar este doar vina apei, te simteai atat de bine si usoara inainte! Cat rau pot face doua paharute de apa! Te asezi jos si simti cum instantaneu pantalonii se stramteaza pe tine, nasturele pur si simplu iti intra in buric, iar tu nu mai poti respira. Pe ascuns ii dai drumul, mai lasi un pic si femoarul, uf, e mai bine asa, tragi mai jos si camasa care incepe sa tipe pe la nasturi, picioarele incep si ele sa se umfle, scoti discret un calcai afara si dupa cinci minute uiti si incepi sa legeni pantoful pe varful piciorului. Ce bine e! Seara, faci ceva bun la cuptor cu garnitura si putin ulei sa-i dea gust si mananci bine c-o salatica (buna la dieta) ca daca de luni intri in post...
Vine si ziua de luni, nu stiu cum se face dar totdeauna va fi o zi urata, ploioasa sau neguroasa, ori cu presiune scazuta in atmosfra, n-ai chef de nimic, deja ti-e foame de nu te vezi, n-ai mancat nimic toata ziua ca ti-e scarba de ce este in dieta, mai bine faci foamea, ai auzit ca este la fel de buna, de dimineata cand te-ai cantarit ai descoperit ca ai mai luat cateva kg in ultimele zile de pregatiri...si in general viata e naspa si te doare si capul de la nemancat. Ajungi acasa, trebuie sa faci ceva de mancare, si dupa o ora de razboi in sufletul tau te hotarasti sa gusti si tu un pic, ca doar n-ai mancat nimic toata ziua!
Dupa o saptamana, dezastru, deja nu mai ai cu ce sa te imbraci la servici, toate ti-s mici, lumea se uita lung la tine cand mergi pe hol si-ti spune ca vai, ce te-ai ingrasat!
E clar, e timpul sa actionezi mai dur, si e timpul de sala! Mai cauti o prietena care sa mearga cu tine, sa ai mai multa vointa, si se mai duce o saptamana, mai apare un kil. Te interesezi de sala sa fie in jurul habitatului tau, daca e prea departe stii ca totdeauna vor aparea scuze si nu vei mai ajunge. O afli si te duci dupa program sa o vezi, doar nu te duci oriunde! De cele mai multe ori nu intrebi cine sunt profesoarele, ce experienta au si ce rezultate, te plimbi insa prin cladire cu un aer cunoscator si evaluezi din priviri cat de mare e sala, cat de curat e la vestiare si daca au dus modern. La plecare iti faci si abonament, ca sa te mobilizezi, si esti fericita ca ai luat taurul de coarne!
Pe drum bucuria se mai spulbera, ti-aduci aminte ca nu i tenisi de sala, cei pe care ii ai sunt rupti/murdari/nu se mai poarta, si ca va trebui sa te duci sa-ti iei altii. Mai trece o saptamana pana ii achizitionezi, ai un program atat de incarcat!
Cand le ai pe toate in traista colega ta de suferinta nu poate merge in seara aceea, asa ca ramane pe maine, totdeauna ramane „pe maine”. A doua zi este insa vineri, intri si tu in wk, n-are sens sa te chinui, mai bine o lasi pe luni. Deja e rau, din totalul celor douasprezece sedinte ai fost numai de patru ori, si ai o durere de cap numai cand te gandesti sa mergi din nou (muzica se da prea tare, la orele cand ajungi tu este o ingheuilala infernala, profa nu-ti spune ce sa faci, aerul conditonat trage de peste tot).
Ai cheltuit deja o gramada de bani, pe mancarea pregatitoare, mancarea speciala de dieta (trufandale minuni gen avocado, capsuni iarna, pepene galben) se strica prin frigider, abonamentul la sala, echipamentul la sala, masajele pt relaxare, cremele anti-celulitice, si acum basca trebuie sa-ti iei categoric alte haine, celelalte nu mai sunt efectiv la moda (in nici un caz n-au ramas mici cum vor unii sa crezi).
Si uite-asa ne chinuim noi bietele femei! Scuze pt cat am scris, ma opresc aici sa n-ajung de rasul vostru ca n-am ce face!

Ingeras, sa-ti traiasca bebelusul si sa creasca ca voinicul din poveste!
Avaloane, n-am chiar asa foliculi lunar, de obicei mai mult pe stangul, cateva bucati, luna aceasta este record si pt mine, probabil ca am intrat aici alaturi de voi si m-am mai detensionat, si pb hormonii din natura! stii, in legatura cu maniile, eu o mai am si pe cea descisa mai sus, de cand m-am apucat de dieta am luat 4 kilute!
Gabiu, v-ati amuzat aseara de povestire? e important pt noi sa radem cat mai mult cred eu.
Kitti-mic, multumesc de pretuire, chiar mi-ai dat o idee buna cu povstirile.
Piticule, cine se intreaba daca face bine sau nu deja inseamna ca face numai bine, deci tot inainte!bune sau rele, toate actiunile au si partea opusa a monedei.
Titelu, multumesc pentru ce-ai spus, veti ramane pe aici oricum ca un exemplu al reusitei si al vointei! bravo voua!
Danyalo, Ayna, Relya, mii de

La multi ani fetelor de 1 Iunie! Mergeti la cofetarie si papati o prajitura cu cuic-cola si pt mine, deoarece sunt la dieta!

Sheritra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Bravo,Sheritra mi-ai citit gandurile, si tu le expui mai bine pe "ecran".Dupa ce-am cunoscut actualul meu am luat 10 kg, repede,repede, iar ca sa dau 100 gr jos trebuie sa fac foamea. Am renuntat sa ma mai gandesc la ce-as putea face, oricum perseverenta nu ma caracterizeaza. Dar de la un timp, cand mi-e foame, mananc fructe.Am ajuns sa cumpar cu casetele,si chiar daca nu am slabit macar ma simt bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

SHERI, esti tare! Tu ar trebui sa scrii o carte; Ai un talent... Si de data asta am ris, dar la sfirsit nu prea mai era risul meu, ca ma simteam de parca m-ai surprins in flagrant.
Eu am inceput de vreo sapt. sa fac gimnastica (abdomene in special), dar iti dai seama ca daca luni imi face IA, dupa cum cred, ma opresc, nu cumva sa se prinda si eu sa stric ceva!

Mergi la inceput