Iasule, mandra cetate (34)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Asa credeam si eu Nora. Chestia e ca uite s-au adunat atatea de cateva luni, si daca ma gandesc bine sunt cativa ani de cand cu problemele mari si mici... Stiu cine se ocupa cu asa ceva, se si lauda, insa credeam ca daca nu crezi in ele nu se lipesc de tine.
Preotul mi-a spus ca se lipesc mai repede sau mai tarziu, de asta trebuie indepartate. Aiurea e ca persoana in cauza e o persoana pe care am ajutat-o f mult - vezi Raluca, se poarta peste tot - si acum e suparata ca exist pt ii place de sotul meu, si lui nu!!!
Deci e o chestie fara iesire.

Daria, de asta nu am spus numele Bisericii-Manastirii, nu i-am cerut eu preotului sa faca asta, a facut-o el din proprie initiativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Adevarat s-a inaltat!

La multi ani copilasilor de 1 Iunie!

Adi, felicitari pentru carnet!

Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

LA MULTI ANI tuturor copilasilor si mamicilor care in suflet se mai simt copiii sau care mai dau din cand in cand in mintea copiilor!

Carmen
,eu sunt de principiul "sa faci ce zice popa,nu ce face popa".Asa ca merg la biserica,ma rog,ascult slujba...si atat.Dumnezeu ma ierte,dar multe din cele ce le fac preotii din ziua de azi le fac sa mai scoata niste bani.Pentru biserica,cica.
Preotul din parohia prietenei mele,care are tatal bolnav de cancer si zace la pat,n-a vrut sa vina sa-l spovedeasca pana nu i s-a spus clar ca i se plateste si i se "deconteaza" deranjul.
Preotul din satul parintilor mei isi face datorii la oamenii din sat in contul sarbatorilor de Paste sau de Craciun...
Si exemplele pot continua...Asta a fost asa ca o ...relatare...tu nu trebuie sa iei de buna ce ti-am zis,poate ca preotul la care mergi are intentii bune.Si chiar daca nu,iti face bine la psihic,subconstientul va lucra si te vei simti mai bine.

Nadia,sa-ti traiasca puiuta si sa fie sanatoasa.

Va pup pe toate.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

In biserici,mai ales in timpul slujbelor,se aduna o incarcatura mare de energie pozitiva.La biserica lumea se roaga si spera ceva de aici rezulta multa multa energie pozitiva.Pur si simplu te incarci de energie pozitiva daca stai acolo si o perioada vezi ca merge mai bine.
Chestiile astea cu energii pozitive si negative le stiu de la o tipa energoterapeuta.Diverse persoane pot trimite energii negative asupra noastra,doar si prin simplul fapt ca ne invidiaza pentru ceva(ca in cazul tau Carmen)sau ne vor raul.
Si atunci este bine sa scapam de energiile negative facand"baie " de energii pozitive.
Eu zic,Carmen,ca nu ai nimic de pierdut daca te duci la acele slujbe.Te incarci pozitiv si te mai linistesti psihic,poate ajuta .

Eu nu prea dau pe la biserica,dar am o bunica care e bisericoasa si cand simt sau imi pare ca toate-mi merg pe dos,ma duc la ea,ii dau bani si o rog sa puna niste pomelnice si ce mai stie ea pe la biserica.

Nici eu nu am o parere prea buna despre preoti,in general.Din cauza lor era sa nu ma mai casatoresc.Catalin e catolic eu ortodoxa,sa vezi ce era la gura ambilor preoti ,inainte de casatorie...fiecare vorbea de rau religia cealalta,fiecare voia sa treaca partenerul in religia celuilalt,sa botezam copiii,pur si simplu m-am simtit haituita in acele zile.Noroc ca noi am fost mai destepti si nu ne-am certat/despartit.Am lasat fiecare cate putin de la el si-am reusit sa trecem peste cu bine.
Asa ca vezi Raluca,macar tu nu ai si probleme de astea la nunta..fii fericita!

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

La multi ani, cupiluti iubiti si mamici dragalase!

eu tot nu am timp, dar zic ce-mi amintesc:

Daria, sa-ti traiasca Andreia, sa fiti sanatosi cu totii!!!

Adi, felicitari pentru carnet [emoticon cu bere]

Raluca, sanatate mamei tale

venim si noi azi-miine in copou. poate ne intilnim acolo. cred va fi nebunie

pupici si numai ginduri bune
chiar daca apar mai rar, ma tot gindesc cu drag la voi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

fetelor, aruncati-va un oki aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77118, ma gindesc ca suntem multe si aproape ca si distanta... ce ziceti?

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Datorita vitezei care ma caracterizeaza iarasi am incurcat borcanele.

Nu la rugaciuni ma refeream, acestea ne fac ft. mult bine si ne ajuta mult - o stim cu totii asta.
La deschisul Sf. Evanglelii ma refeream dar uite ca nu stiu eu bine.
Aveti deplina dreptate cand vb. de energii negative si de cum ne influenteaza cei din jurul nostru.
Un preot de la Mitropolie mi-a spus ca daca: postesc, ma rog, merg la biserica, nu sunt un om rau, nu cred in vraji si altele acestea nu ne influenteaza - uite ca parerile sunt impartite.

Buli si Mariussimiuc: multumim frumos pt. urari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

LA MULTI ANI CATALINA [/red]!!!BB DE ADI69
SA FII SANATOASA SI SA CRESTI MARE!!!

TUTUROR COPILASILOR: [red]LA MULTI ANI SI SA CRESTETI MARI SI FRUMOSI!!!

azi de ziua copilului merg sa-mi vad si eu comoara pentru prima data la ecograf

Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Carmen, eu sunt de acord cu Darria. Si eu stiu ca "deschisul cartii" nu e o practica conforma cu normele bisericesti. E un fel de ghicit, dar cu carti sfinte. Si asta e pacat.
Sa-ti faca rugaciuni, slujbe, da! Dar sa-ti deschida cartea (Sf. Evanghelie in acest caz) si sa-ti zica nu-stiu-ce ... asta nu!

Uite ce spune si Parintele Cleopa:
" Vrajirea cu lucruri si cu carti sfinte este al patrulea fel de vrajitorie si se cheama "ghitia". Acesti vrajitori amesteca vrajile lor cu rugaciuni, cu psalmi si cu alte cuvinte sfinte, adresate catre Maica Domnului si catre sfinti, ca sa poata însela mai usor pe cei slabi în credinta. Acest fel de vraji îl obisnuiesc mai ales femeile cele rele, batrânele si tigancile, pentru a amagi pe cei slabi la minte.
lata ce zice despre acestea Sfântul loan Gura de Aur: "Tu zici ca batrâna aceea este crestina si omul acela este ghicitor crestin si când descânta sau deschid cartea, nu zic, nici nu scriu alt nume, decât numele lui Hristos, al Nascatoarei de Dumnezeu si al sfintilor; deci ce rau fac ei? La aceasta îti raspund ca pentru aceasta se cuvine mai cu seama sa urasti pe femeia cea rea si pe acel rau fermecator si ghicitor (din carti) 5 fimdca folosesc spre ocara si necinste numele lui Dumnezeu.
Crestini fiind, lucreaza ca pagânii. Pentru ca si diavolii, cu toate ca numesc numele lui Dumnezeu, însa tot diavoli sunt. Unii, voind a se îndrepta, zic ca este crestina femeia care a descântat si nimic alta nu zice, fara numai numele lui Dumnezeu. Eu pentru aceea mai vârtos o urasc si ma întorc de la ea, ca întrebuinteaza numele lui Dunmezeu spre ocara. Numindu-se pe dânsa crestina, se arata pe sine ca lucreaza cele ale pagânilor" (Hristoitia, op. cit p. 305-320).
Cei ce ghicesc prin deschiderea Psaltirii si a altor carti sfinte, se opresc de împartasanie pâna la 7 ani, pentru ca Psaltirea este o carte sfânta cu multe proorocii în ea, insuflata de Duhul Sfânt si este pentru rugaciune, iar nu pentru ghicit si câstigat bani spre osânda. Acelasi pacat fac si unii preoti care "deschid cartea" cum se spune în popor, si cad sub grea osânda, atât ei, cât si cei care cer sa le deschida Sfânta Evanghelie."
[daca te intereseaza sa citezti tot, de la linkul asta am citat: http://www.sfaturiortodoxe.ro/vrajitorie.htm]

Deci eu iti recomand sa fii precauta. Sa mergi la biserica daca simti ca ceva nu e bine la voi in familie (mai ales ca stii sigur ca exista o persoana care nu are ce face si umbla cu prostii), sa te rogi si sa mergi sa-ti citeasca parintele, da!. Dar deschisul Sf. carti, nu! Mi se pare dubios si ca te-a rugat sa nu spui numele bisericii la care ai fost. Ai grija.

Adi, felicitari pentru permis! Multi km inainte!

Aime, imi pare rau pentru pierderea suferita.

Raluca, a inceput numaratoarea inversa Multa sanatate mamicului tau, sa se faca bine pana la nunta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Nushulica, felicitari!!!!!!

Vreau si eeeeeuuuuu!!!

Mergi la inceput