ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

LAURAVOINICU buna iubita ! Multumesc de incurajari, eu inca nu stiu, sunt abia in ziua 18, am TB inca 37.0, asa ca mai am de asteptat!!!

http://photos.yahoo.com/ioanatugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Ioana,Laura si celelalte,mersi!
Eu am ramas gravida natural.
Am facut laparo in febr. 2004 la Timisoara la dr.Munteanu,mart/apr/mai am luat dipheriline,ciclul mi-a revenit in iunie,in iulie am fost la control si a zis ca e ok totul .Tot atunci i-a iesit si sotzului analiza ok ,52 mil fatza de 1,2 - 10 mil. la inceputuri (dupa 3 luni de branca ursului,vit E forte si laptisor de matca).Din iulie 2004 pana in dec.2004 el a continuat cu branca ursului eu cu...diverse vitamine si auto-monitorizat ovulatia
Abia in 02.05.2005 am avut testul de sarcina pozitiv ,iar in 01.01.2006 nascuta natural, desi trebuia sa fac cezariana pentru miopie forte (ca sa nu zic ca era recomandata si pentru tratamentul pentru infertilitate si varsta mea - la sfarsitul lunii fac 36 de ani ) dar a fost grabita rau mai aveam un pic si o proiectam in salvare
Daca mai aveti intrebari va stau la dispozitie

Si bafta!

MONI care DIANA (01.01.2006)


ALBUME DIANA

http://www.dropshots.com/jerpelm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

MONICA70 felicitari draga, ai o minune de fetita si e frunoasa foc! Am vazut acum pozele si m-am topit dupa ea, e o dulcica! Sa-ti traiasca si sa se faca mare!! Ma bucur ca ai reusit sa invingi endometrioza, esti chiar un exemplu pentru noi si-ti multumim ca ne ajuti!
Vroiam sa te mai intreb ceva, daca nu te superi! Stiai inainte de operatie ca ai endometrioza, sau ai aflat pur si simplu la laparo? As vrea sa stiu, de fapt, de cati ani ai avut endometrioza? Pentru ca am auzit ca sunt persoane care se chinuie de peste 10 ani cu ea si nu stiu ce sanse sunt sa mai ramana insarcinate? Eu acum o luna am aflat ca am avut un chist endometriozic de 4 cm, dar nu stiu de cati ani era acolo acea endometrioza. Inainte de Diana ai mai ramas insarcinata vreodata? Multumesc anticipat pentru raspuns!

http://photos.yahoo.com/ioanatugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gal Simona spune:

Pt Monica
Felicitari pentru ca ai reusit! Spune-mi te rog ai avut o dieta speciala pana sa ramai insarcinata, ce fel de vitamine ai luat, ai facut stimulare cu pregnyl (sau nu ti-a indicat dr.; si eu am fost operata tot de Munteanu), ai mai avut dureri la ciclu, ce schimbari ai observat?
Multumesc
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Fetele mersi de complimente la adresa Dianei!
Eu am avut intotdeauna ciclu regulat: 29-31 zile pana la 24 ani cand am luat 2 ani Rigevidon anticonceptionale si ciclul a fost de 28 zile fix(si cantitatea usor mai scazuta).Am intrerupt si am folosit preservativ inca vreo 3 ani,ciclul era tot regulat,dar scazuse cam la 26-28 zile.Cantitatea era normala.Dureri de burta aveam a doua zi,deci dupa ce se pornea si suportabile.N-am avut nici cea mai vaga idee ca as avea ceva.Doar la laparo s-a depistat chestia cu endometrioza. Dupa laparo ciclu era la fel.Si durerile de burta tot la fel.
Am cautat si in "arhiva" pentru voi sa vedeti cum aratau analizele hormonale inainte de laparo in Ziua 2-3:
LH 3,9 u/l ok
FSH 1 mu/l scazut
Prolactina 50u/l scazuta
TSh 3,5 u/l ok
Testosteron 01 mg/mol ok

Chiar inainte de a ramane gravida le-am mai facut la Arad odata (pentru ca o tampita de dr. de aici a zis ca n-am ovulatie,desi eram sigura ca am) si uite cum aratau:
ESTRADIOL ziua 13 - 215 pg/ml (0,79 nmol/l
PROGESTERON ziua 20 - 22,91 ng/ml (72,95nmol/l)
Ziua 2
FSH 8 u/l
LH 8,27 u/l
PROLACTINA 36,3 ng/ml (871,2 mu/ml)
Toate erau ok,cu exceptia prolactinei usor marita - am presupus ca era de la stres. Deci nu e f.obligatoriu sa fie toate perfecte.
Si chiar in luna aceea am ramas insarcinata! Le-am facut in 4 si 15 aprilie ,iar in 2 mai aveam testul de sarcina pozitiv.Proasta aia m-a facut sa dau 2 milioane degeaba pe alte analize ...
Sper ca nu v-am plictisit,dar la vremea aia cautam si eu innebunita astfel de informatii...
Sa va mai raspund la alte intrebari: inainte de Diana nu am mai ramas insarcinata,deci,v-am scris ca m-am protejat.Am intrerupt protectia de prin 2001 parca,abia in 2003 am ajuns la Munteanu.

N-am facut nici o stimulare,am ramas natural.
Si n-am mai fost la Munteanu ca ela zis dupa ce a vazut ca e tot ok sa incercam o luna si apoi sa mergem iar la control la el.Eu am incercat mai multe luni ca la varsta noastra (eu 35,el 45 anul trecut) era culmea sa raman in prima luna.Si nu ma dadeau banii afaar din casa.Am ramas natural dupa 8 luni!

Acum cu vitaminele...si dieta
Am 36 de ani,sunt slabanoaga (vreo 10 ani tot 52 kg am avut la 1,70),acum am reusit performantza ca dupa sarcina sa am 58 kg,sper sa stationeze. De dieta nici vorba: o cioco pe zi,dar mananc de toate,fructe,legume,carne,lactate,echilibrat.Am renuntzat la vegete si alte cele la plic.Eu si la sucuri,doar apa minerala,rar cola sau naturale eventual.Papa putin si f.f.f.f.des - e genul meu sa rontzai tot timpul,sunt si fomista mare . Ca vitamine am bagat mai mult in sotz,ca la el era baiul cel mare.Eu mai luam doar multivitamine sau laptisor de matca din cand in cand.In anul de dinainte de a ramane gravida am luat si un pic de vit.E si acid folic,pentru ca tot speram ca vine ... si sa fiu pregatita. In decembrie 2004 - cu cateva luni inainte de a ramane gravida am fost la un dr. care se ocupa cu iridiologia ("citeste" in ochi) si am dat un kg de bani (a platit mami ca ea l-a gasit ) pe o droaie de medicamente naturiste ,ne-a facut o schema la fiecare, ca am fost si eu si sotzul si mami si fratelo.
Eu am luat Ginko Vasal,Cynara,Asugwanda,Primula,Hyperium,Origanum etc.
La fel sotzu o multime din astea indescifrabile.De cand sunt n-am luat atatea odata! Dar se pare ca au avut ceva efect.Doctorul ala era cica din Bucuresti si venea odata pe luna la Arad. Eu va scriu nr. de telefon unde m-am programat 0745528855 - nici nu stiu cum il cheama Poate va foloseste.Repet,nu stiu daca si astea de la el au contribuit,cert e ca erau multe pentru imunitate.Dupa ce le-am luat pe astea am facut o maaaaaare pauza amandoi, din ianuarie pana in aprilie cand am ramas gravi.Pauza era din motive financiare si de lehamite ca nu iese nimic - mi s-a desfiintat firma unde lucram contabila.M-am angajat intr-un loc nou taman de la 1 mai,iar in 2 mai aveam testul pozitiv. Si cica nu ramai gravida de la stres

Si inca ceva cu endometrioza! La Timisoara unde am facut laparo,din 5 tipe de peste 30 de ani la 3 le descoperea endometrioza....Cred ca e ceva f. comun.Pana nu se intinde rau de tot nu prea se baga in seama,poate nici atunci.Si eu zic ca daca nu avea sotzul probleme,ramaneam gravida si cu ea! Cred ca doar daca acopera ovarele si trompele e mai nasol,sau tot uterul ca nu are unde se cuibari oul.Acuma nu-s experta,dar asa imi zice logica.Desi dupa analizele mele hormonale si ce am citit,din cauza ei se dezechiliobreaza si balantza hormonala.
Va las ca v-am ametzit cu totul
Sper ca ati priceput ceva si mai ales sper sa va foloseasca!
Si sa aud vesti bune!



MONI care DIANA (01.01.2006)


ALBUME DIANA

http://www.dropshots.com/jerpelm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

MONICA70 multumim foarte mult pentru explicatiile si sfaturile tale! Si mai ales pentru ca ti-ai facut timp sa ne raspunzi atator intrebari! Deci tie nu ti s-a recomandat Difereline, mie da! Inseamna oare ca la mine era endometrioza mai avansata? Eu inca nu m-am hotarat sa le fac, vreau sa incerc cateva luni sa raman insarcinata natural, dupa care sa trec la Difereline, in cazul in care nu raman. Si varsta mea nu e prea roza, am implinit de curand 33 ani si ma grabesc sa raman cat mai repede gravi. Eu inainte am mai ramas insarcinata de doua ori. La prima sarcina am facut un avort terapeutic, pentru ca aveam un chist f.mare de 10 cm si nu ceda. Pe a doua am pierdut-o acum un an si jumatate si nu stiu daca voi mai ramane natural. Ma gandeam sa incerc o ISA, desi dr. care m-a operat mi-a recomandat FIV.

http://photos.yahoo.com/ioanatugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

IOANATUGS cred ca ti-a scapat ,in a doua postare am scris ca am luat Difheriline trei luni! Cred ca era forma mai usoara,pentru ca la alta tipa i-a dat pentru 6 luni de exemplu.Eu zic sa il iei si dupa aia sa incerci sa ramai natural,sa ai rabdare macar un an.Asta daca ai ramas mai de mult insarcinata...cand posibil nu aparuse endometrioza.Daca ai ramas mai recent,poate merge treaba si cu endometrioza cu tot,cine stie? Problema e ca precis nu stii de cand o ai...
Cu Diferiline....ce sa zic!Ca efecte secundare, m-am simtzit ca porcu,obosita,fara chef de nimic,eu credeam ca am astenie de primavara Si am avut si ceva bufeuri,dupa aia mi-am dat seama ca alea erau - ma trezeam dimineatza transpirata pe gat.In rest a fost ok,dar stiu o tipa din Timisoara care facea urat,avea senzatia ca i se face rau,era si profesoara...De fapt sunt simptomele de menopauza,cand ti se opreste ciclul.Acu macar stiu ce ne asteapta Dar...in momentul cand mi-a revenit ciclul (la cca 70 de zile de la ultima injectie - exact cum mi s-a zis ca e normal) totul a revenit la normal ca si cand n-ar fi fost...
eu zic ca daca ai ramas de doua ori natural esti samantza buuuna o sa treci in curand la mamici

Sa va zic o poveste cu FIV: o prietena din Craiova a facut 3 FIV nereusite ca cica avea trompele infundate(asa i-a zis un medic din Craiova dupa o laparo acolo).Anul trecut la sfatul meu, a mai facut un laparo la Timisoara inainte de la patrulea FIV (cum avea de gand) si ...surprise! Nici vorba de trompe infundate!Doar uter fibromatos. Cum si sotzul avea putini si blegi,s-a pus si el cu burta pe branca ursului (a vazut rezultatul meu si al sotzului! Si dupa 6 luni de inghitit tincturi ... tipa e gravida acu in 6 saptamani!!!!!!Sia ramas NATURAL!!!!!! Si la FIV erau suficienti baietii lui putini....si tot n-a reusit!

Eu zic sa ai un pic de rabdare,FIV e pentru cazuri mai disperate!

MONI care DIANA (01.01.2006)


ALBUME DIANA

http://www.dropshots.com/jerpelm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

MONICA70 scuza-ma, ca am incurcat ce mi-ai spus tu, cu povestea Alexiei27, ea era cea care nu a facut Difereline. Multumesc de sfaturi, cred ca o sa-l fac pina la urma. O sa astept sa vina CM si o sa le fac pina la urma, pentru ca incep sa cred ca am avut endometrioza de mai demult, inca de la pima sarcina pe care am tinut-o pina la trei luni aproape. Eu aveam pe atuni 26 ani si vroiam sa tin sarcina, dar medicii nu m-au lasat, au spus a e periculos pentru mine, sa nu se sparga chistul intern. Asa ca mi-au facut acel chiuretaj cu semnaturile tuturor dr. la trei luni si dupa 2 sapt. m-au operat hirurgical, sa-mi soata chistul. Si atunci, acum 6 ani eram suspecta de endometrioza, dar la analizele de laborator nu a reiesit ca as fi avut endometrioza. Totusi mi-au dat Danazol pt. 3 luni, si anticonceptionale Logest pt. un an si jumatate. Le era frica sa nu raman din nou insarcinata imediat, dar eu i-am ascultat si nu am ramas. Acum ma gandesc sa nu repet cumva greseala facuta atunci, cand mi-am blocat orice sansa de a ramane pt. aproape 2 ani. Dupa 2 ani am primit liber de la medic sa raman, dar nu se mai intampla. Asa ca am inceput investigatiile si mi s-a propus sa fac o cauterizare pe col, pentru o rana mica, dupa care am ramas insarcinata pt. a doua oara, dar din pacate am pierdut-o la o luna, din cauza unei tomografii la cap. Am suferit mult mi-a parut rau pt. sarcina aceea mica, mi-a parut rau ca nu am stiut ca sunt gravi pina la spital. Am trecut incet, incet peste si am ajuns sa verific trompele. La HSG aparea una infundata si una desfundata si am incerat apoi doua ISA, insa fara succes. Dr. mea mi-a propus laparo pt. desfundarea si celei de a doua trompe si marirea sanselor, ceea ce am si facut, dar s-a descoperit endometrioza. Am o luna de la laparo si inca nu stiu ce sa fac, nu prea as vrea sa-mi blochez orice sansa pt. asa de multe luni. Ma mai gandesc pina vine menstra, apoi o sa aleg intre Difereline si o ISA.
Multumesc mult pentu sfaturi si incurajari!

http://photos.yahoo.com/ioanatugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Ioana in cazul asat eu zic cu atat mai mult sa faci tratamentul,4-5 luni trec f.repede! Decat sa ramai iar gravida si sa nu potzi pastra sarcina din cauza endometriozei

MONI care DIANA (01.01.2006)


ALBUME DIANA

http://www.dropshots.com/jerpelm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

MONICA70 multumesc mult pentru sfat! Ai dreptate, dar inca nu ma pot hotari si sotul s-a cam saturat sa ma vada ca fac atatea investigatii si tratamente si nu vrea sa ma mai chinui. Si el vrea o perioda de pauza acum si sa continui cu tratamentul naturist, pe care l-am inceput, dupa care vom mai vedea. Azi sunt chiar trista pentru ca mi-a venit menstruatia cu 7 zile mai devreme. Azi eram in ziua 20, deci mai aveam de asteptat inca 7,8 zile, eu inainte de laparo aveam CM ceas la 28 zile si fara dureri mari, in afara de prima zi. Intr-o luna de cand am facut laparo mi-a venit menstruatia de doua ori. Nu stiu ce sa mai cred, o fi de la tratamentul naturist??

http://photos.yahoo.com/ioanatugs

Mergi la inceput