Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (14)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roana spune:

pe mine ma intereseaza cutiutele muzicale.
Trimite mailuri si eu le descarc.
Poate daca sunt acolo mai vor si altele.
Te pup si multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

stie cineva cum se face scrisoarea catre angajator prin care anunti sarcina?
Voi atasa si adeverinta medicala. A facut cineva asa o scrisorica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

buna dimineatza, sunt chiauna de somn...dupa un week-end cu 2 botezuri, dar putin mai tarziu o sa-i dau telefon sefului meu sa plec ceva mai devreme. nu am mai apucat sa vad filmul pentr ca ma luase un sooooomn.....

maine ma duc la eco...abia astept...o sa revin maine seara cu vesti.
eu tot normal vreau sa nasc..as apela la cezariana doar daca ar fi probleme.deci in cazuri extreme. sora mea a nascut normal, si-a facut epidurala. dar va spun sincer...totul tine si de organism...daca lupta sau nu..si normal ca si de medic. plus ca daca asta e cursul normal de nastere de ce as proceda altfel? ti se schimba tot in interior odata cu venirea pe lume a bebeului....la cezariana stiu ca sunt probleme si cu laptele....si cu operatia..mai multe chestii...acum ce sa va zic...riscant e in ambele cazuri si nu ne ramane decat sa ne rugam la cel de sus.

v-am pupat

dolores 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

salutare burtici!
am lipsit ceva de pe aici caci am fost putin plecata intr-o minivacanta la Nisipurile de aur...A fost super...mai ales k dintr-o greseala a agentiei am stat la hotel de **** in loc de **(cum rezervaem noi) si la acelasi pret.
ma bucur mult k pe aici pe la noi toate sunt bune si k nu mai sunt probleme.sa dea D-zeu sa o tinem tot asa si sa nastem sanatosi.
voiam sa va intreb cum e cu calcularea saptamanilor de sarcina, a lunilor si a trimestrelor,caci eu nu mai inteleg nimic.Scria Mirona candva k se intra in luna a 4-a undeva pe la 14-15 sapt, dar aici, la calcularea sarcinii mie imi arata k intru in trim al II-lea pe 1 iunie, cand implinesc abia 12 sapt.trim II nu inseamna inceputul lunii a 4?imi puteti explica si mie cate ceva?
va pup si va doresc multa sanatate.
o sa incerc sa pun si eu fotografii in album , dar am mai incercat o data si nu am reusit.va mai amintiti la ce capitol s-au dat explicatii complete despre album, k nu mai tin minte si as vrea sa caut.

Madalina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

sincer nici nu vreau sa-mi mai bat capul cu toate calculele astea....important pentru mine este in ce saptamana sunt ca oricum toata sarcina dureaza 40 de saptamani nu??cu marja de eroare mai mult sau mai putin....asa ca ce mai conteaza....stiu ca e important sa stim cand intram in trimestrul II, eu maine ma duc la doctor si o sa intreb cum sta treaba cu aceasta numaratoare ciudata

pupici

dolores 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

buna dimineata fetelor

nu v-am scris de cateva zile si am avut ce citi.
La multi ani pentru de Flavia Maria. Sa traiasca sa fie sanatoasa si fericita.

in ceea ce priveste nasterea eu vreu normal. nu mi e frica de ce va fi la nastere ci dupa cand voi ajunge acasa cu bebele si va trebui sama descurc singura. la acest capitol imi e tare frica. fetele care aveti deja poate n impartasiti de experienta primelor zile impreuna cu puiutul vostru.

Miro am primit mail-ul dar nu am avut timp sa iti raspund. sper deseara sa fac si asta. Oricum eu am vise mari asa ca ne potrivim.

Raluca 16+ si bebelina in burtica

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

am facut la greseli de ortografie

Sa ma iertati mancam in acelasi timp. incercati sa descifrati ce am vrut sa spun.

pupici

Raluca 16+ si bebelina in burtica

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by madaluta
voiam sa va intreb cum e cu calcularea saptamanilor de sarcina, a lunilor si a trimestrelor,caci eu nu mai inteleg nimic.Scria Mirona candva k se intra in luna a 4-a undeva pe la 14-15 sapt, dar aici, la calcularea sarcinii mie imi arata k intru in trim al II-lea pe 1 iunie, cand implinesc abia 12 sapt.trim II nu inseamna inceputul lunii a 4?imi puteti explica si mie cate ceva?

Eu zic ca Mirona are dreptate. Sa incerc sa explic:

Deci, daca tu ai o sarcina de 12 saptamani => bebe are cam vreo 10 saptamani (timpul scurs de la conceptie), adica are cam 2 luni si ceva mai mult de o saptamana, tinand cont ca o luna are cam 4 saptamani si 2-3 zile.

Deci la o sarcina de 15 saptamani s-au scurs cam 13 saptamani de la conceptie, adica bebe are cam 3 luni. Si atunci intra in al 2 lea trimestru.

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Buna dimineata la toate !
Un calduros pentru de Flavia Maria!
DAndusa, esti o dulcica! Si noi avem o casa in Eforie nord, aproape de plaja..... Nu mai spune de prea multe ori faza cu terasa si plaja, ca s-ar putea sa le las pe toate balta aici,sa ma urc in avion si sa vin in Romania.... si asa imi tresara sufletul in mine cand ma gandesc la asta,de fiecare data. Si mie as fi in stare sa vin in Romania, insa am atata treaba aici, si cu firma, si cu casa, si mai trebuie sa plecam din UK pe 10 iulie... Of, ca rau e sa fii departe. Lasa, ca daca in fiecare vara esti acolo, sa fii sigura ca o sa facem si plaja impreuna, o data si o data, si atunci vom avea si " smecherasii " cu noi. ce zici, suna bine, nu? Pana atunci, insa, ai grija cu soarele si cu efortul, ca stiu ce inseamna munca pe litoral,in sezon.
Of, as vrea sa pot sa va fac sa simtiti ce am simtit eu cand am nascut-o pe Iasminici a mea. E minunat, chiar daca imi tremurau genunchii la inceput de frica. Eu nu am nascut-o in Uk, insa stiu ca si aici ,la epidurala, iti lasa ceva ca un furtunel finut de plastic in coloana,in caz ca epidurala nu prinde din prima sau se duce numai pe o parte sau isi mai pierde din efect. Asa ca pe toata durata nasterii,inclusiv expulzia,beneficiezi de anestezie, incat daca nu asculti moasa,nici nu stii cand sa impingi, ca nu simti nici contractiile. Aici, nasterea naturala este considerata ca o binecuvantare,ca lasi natura sa isi urmeze cursul, si toate femeile vor sa nasca natural,pentru ca nu simti absolut nimic.Bine, trebuie sa suporti contractiile pe care le ai pana la dilatatia 4, dar alea nu sunt foarte dureroase. Depinde de organism, pana la urma, ce-i drept.Nu stiu cum e epidurala in Romania, daca e o simpla injectie in coloana sau iti lasa chestia aia in spate, pentru "realimentare". Iarasi nu stiu cum e in tara, insa aici se face nastere naturala dupa cezariana,bineinteles, cu acordul medicului.
Asiza, nasterea aici are dezavantaje si avantaje celei din Romania. Sistemul e cu totul diferit,dar daca reusesti sa te adaptezi, si sa ai incredere in ei, totul e ok.Eu nu am reusit, si de aia mi se pare asa cum mi se pare si am cerut sa merg la particulari sa nasc.Inchipuie-ti cum o sa arate "facturica".O sa-mi treaca instantaneu de facut copii cand am sa vad cat trebuie sa platesc.
Acu, in speranta ca nu v-am plictisit cu romanul pe care vi l-am scris, va las, va pup pe toate si mai intru eu mai tarziu.

14+

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_t spune:

Mirona, trimite-mi si mie te rog parola de la mailul comun.

Mercic,

Alexia

Mergi la inceput