Salvati Catedrala Catolica Sfantul Iosif !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Multumesc unboticutz, se vede treaba ca la ora asta nu prea imi mai fuge neuronu'...

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Maaai, da' zice acolo ca numa' bucurestenii au voie la semnat

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Am semnat mey...
Nu le ajunge ce a ajuns saraca Biserica Armeneasca!.... brrr



ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Am semnat. Dar petitiile astea le inainteaza cineva undeva sau pur si simplu exista pe internet si atat?
Ca sa nu mai zic ca sunt multe semnaturi cu nickname sau doar cu numele mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Am semnat si eu, chiar daca nu stau in Bucuresti.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Am semnat si eu. Desi ma tot gandesc si inca nu-mi dau seama unde reusesc ei sa mai amplaseze inca o cladire in zona aia. Pacat, sunt trista, cind chiulem iarna de la ore ne mai incalzeam prin catedrala. Desi daca stau bine sa ma gandesc si de la Sf. Sava au reusit sa fure terenul de sport si au construit o caladire, sunt sigura foarte folositoare!!!!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Si eu am semnat. Astia vor sa distruga tot!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

La Sf.Iosif m-am casatorit...e superba catedrala.



Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Si totusi mai avem sperante – deja ziarele au inceput sa scrie :

Alte articole:
Proteste non-stop langa Catedrala Sfantul Iosif

Justitia romana a respins intr-o prima prezentare cererea de oprire a lucrarilor Millenium Building

Credinciosii catolici impreuna cu membrii PPCD Bucuresti au manifestat ieri dimineata in fata Catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti impotriva construirii unui bloc de 75 de metri in imediata vecinatate a catedralei. Manifestarea de ieri a adunat peste 200 de bucuresteni indignati de constructia mamut de langa Catedrala Sfantul Iosif.

Arhiepiscopia Romano Catolica Bucuresti a dat in judecata Primaria Generala, Primaria Sectorului 1, Ministerul Culturii si Cultelor si SC Millenium Building Development (firma constructoare) avand pe 17 mai prima infatisare in cadrul primului proces al Bisericii Catolice impotriva autoritatilor romane. Justitia romana a refuzat insa sa opreasca lucrarile de langa Catedrala - care se desfasoara non-stop - Arhiepiscopia inaintand un recurs. Credinciosii catolici au stabilit ieri ca protestul sa continue zilnic in fata Catedralei pentru a atrage atentia opiniei publice.

PPCD ne-a transmis ieri un comunicat de presa in care arata ca "In goana lor dupa schimbare, edilii Capitalei sunt gata sa calce pe urmele lui Ceausescu si sa distruga sau sa izoleze chiar si lacasuri de cult. Indiferenti la protestele Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 1, Prefectura, nu au luat nici o masura pentru a impiedica afectarea grava a Catedralei romano-catolice Sfantul Iosif si a Palatului Episcopal. Surd la cererile episcopiei a ramas si Guvernul, cum a ramas si Parlamentul Romaniei". PPCD a cerut oprirea de urgenta a lucrarilor in santierul de langa Catedrala, verificarea legalitatii Autorizatiei de Construire nr. 179/18/B/ 43074, emisa de Primaria Sector 1 pentru S.C. Millenium Building Development SRL precum si a modului in care s-a realizat avizarea acestui proiect, din 2001 si pana in prezent.

De asemenea, Directia Nationala Anticoruptie a raspuns pe 17 mai adresei Partidului Initiativa Nationala care cerea interventia structurilor anti-coruptie in cazul constructiei de langa Catedrala. Insa DNA cere PIN sa "descrie faptele pentru care cereti verificari si sa anexeze documentele la care faceti referire la finalul adresei". Armand Dima, autorul raportului PIN catre DNA in cazul blocului de langa Catedrala ne-a declarat ca "E bine ca am primit un raspuns, insa nu intelegem de ce trebuie sa descriem faptele. In urmatoarele zile voi merge la DNA cu un dosar intreg cu toate documentele pe care ni le-au solicitat. E interesant faptul ca protejatul d-lui Boc, Daniel Morar protejeaza prin astfel de tertipuri interesele primarului Videanu, membru PD".

In cadrul unei dezbateri organizate miercuri de Jurnalul National, privind proiectul propus de primarul general pentru modificarea Pietei Revolutiei, Videanu a spus ca "va da drumul fara nici o rezerva" la lucrari in subteranul Pietei Revolutiei, in prezent problema traficului si a parcarilor in respectiva zona fiind foarte grava. La intalnirea de la Casa Capsa de miercuri au participat oficiali municipali, urbanisti, arhitecti si membri ai societatii civile. Arhitectul Viorel Hurduc, autorul proiectului pentru Piata Revolutiei - care prevede construirea a patru blocuri de sticla si beton in vecinatatea unor monumente simbol ale capitalei - a sustinut ca langa Ateneu se va construi o filarmonica - fara a putea sa explice de este nevoie de o sala de concerte intre Ateneu si Sala Palatului. Scriitorul Dan C. Mihailescu a calificat blocurile lui Hurduc drept o explozie atomica in centrul orasului, in vreme ce academicianul Dan Berindei a recomandat prudenta maxima in proiectele de modificare a centrului istoric al Bucurestiului.

George DAMIAN - Ziua

Sau:

Daca institutiile statului protejeaza buildingul de 75 m inaltime
Cine apara monumentul istoric al Catedralei Sfantul Iosif?

Sambata 20 Mai 2006

In conformitate cu Legea 422/18.07.2001, pentru protejarea monumentelor istorice, Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti, edificata intre anii 1875 si 1880, este monument istoric de arhitectura, aflat pe lista oficiala la pozitia 402, iar Palatul Mitropolitan Romano-Catolic, construit in anul 1925, se afla pe aceeasi lista la pozitia 404. In plus, aceasta este singura catedrala din Romania vizitata de un papa, in toata istoria tarii noastre, unica biserica romaneasca in care Papa Ioan Paul al II-lea a oficiat o sfanta liturghie in ritul bizantin, in ziua de 8 mai 1999, dupa ce Suveranul Pontif s-a rugat la mormintele episcopilor martiri din Cimitirul Bellu, dar si la Cimitirul Eroilor Revolutiei. Sa nu uitam, de asemenea, ca in aceeasi Catedrala Sf. Iosif venea deseori sa se reculeaga poetul Mihai Eminescu, cautandu-si in linistea racoroasa, radiata de sacralitatea lacasului, sinele impovarat de nelinistile lumii. Cu toate acestea, in santierul deschis in imediata vecinatate a Catedralei Sf. Iosif se lucreaza, inclusiv in zilele de duminica, pentru ridicarea unui building cu 19 etaje si 4 niveluri subterane, care a obtinut toate avizele necesare pentru eliberarea autorizatiei de constructie. Dar in aceasta situatie stranie, in care institutiile statului roman par sa fi fost create anume pentru protejarea intereselor SRL-ului Millennium si realizarea proiectului "Cathedral Plaza", cine apara totusi, monumentul istoric numit Catedrala Sf. Iosif, agresat de aceasta constructie?
In aceeasi Lege privind protejarea monumentelor istorice, articolul 35 se refera la atributiile Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, care "fundamenteaza din punct de vedere stiintific strategia nationala de protejare a monumentelor istorice" si "avizeaza planurile urbanistice generale ale localitatilor care cuprind monumente istorice". Dar sa vedem ce spune Legea 422 referitor la zona de protectie a unui monument istoric. Articolul 8, p. 1, e cat se poate de clar in aceasta privinta: "Pentru fiecare monument istoric se instituie zona sa de protectie, prin care se asigura conservarea integrala a monumentului istoric si a cadrului sau construit sau natural" - de 100 m in cazul Catedralei Sf. Iosif.
Articolul 6 al Legii 422 stabileste prerogative ferme privind statutul monumentelor istorice: "Statul garanteaza si sigura protejarea monumentelor istorice" (p. 1), "Ministerul Culturii si Cultelor este autoritatea administratiei publice centrale de specialitate care elaboreaza strategiile si normele specifice de protejare a monumentelor istorice, urmareste si asigura aplicarea lor", prin colaborarea cu administratia publica centrala si locala. Articolul 9, p. 4, pare scris anume pentru SRL Millennium: "Aplicarea de servituti care au drept consecinta desfiintarea, distrugerea partiala sau degradarea monumentelor istorice si a zonelor lor de protectie este interzisa", iar articolul 24, p. 2, da solutia clara a rezolvarii diferendumului dintre Catedrala Sf. Iosif si SC Millennium Building Development SRL: "In conditiile legii, in cazul realizarii de lucrari neautorizate sau care incalca avizele de specialitate, personalul de inspectie abilitat are dreptul sa intrerupa lucrarile pana la intrarea in legalitate, sa aplice sanctiuni si, dupa caz, sa dispuna revenirea la situatia initiala si sa sesizeze orga-nele de cercetare penala". Pana in prezent, nici un organ de inspectie abilitat nu a sesizat organele de cercetare pentru incalcarea flagranta a Legii privind protectia monumentelor istorice! De ce nu se respecta Legea 422, care apara din rasputeri monumentul istoric al Catedralei Sf. Iosif? Si care e prima institutie a statului al carei statut de functionare o obliga sa se sesizeze si sa apere Catedrala Sf. Iosif?

Ce face Directia Monumentelor Istorice?

Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a Municipiului Bucuresti (DCCPCNMB) emite Avizul nr. 80/Z/6.02.2006, pentru amplasarea imobilului construit de SC Millennium Building Development SRL la cativa metri de Catedrala Sf. Iosif. Avizul este favorabil, dar - atentie! - doar "cu urmatoarele conditii: 1. La emiterea autorizatiei de constructie se va analiza daca s-a intocmit proiectul de urmarire speciala a constructiilor invecinate in perioada executiei, semnat si stampilat de catre expertul care a realizat expertizele acestora, in conformitate cu..." (Punctul 2 se refera la armonizarea fatadelor). In finalul avizului se precizeaza in mod expres ca buildingul ce urmeaza sa fie construit "se afla in zona de protectie a Catedralei "Sfantul Iosif" si a imobilelor de la nr. 8, 8A, 10, 12, 18 de pe aceeasi strada, "inscrise pe Lista Monumentelor Istorice a Municipiului Bucuresti"". De asemenea, "amplasamentul se afla in zona nr. 16 - strada simbol a orasului, "Calea Victoriei" - subzona Cp 1, zona construita, protejata conform PUZ", aprobat in 2000. Aceste precizari si conditii foarte clare sunt trimise de DCCPCNMB, "spre stiinta", atat Primariei sectorului 1, Bucuresti, cat si Directiei Monumentelor Istorice, din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor. Aceeasi expertizare a constructiilor invecinate, inainte de eliberarea autorizatiei de constructie, este ceruta si de Inspectoratul in Constructii al Municipiului Bucuresti, exact in aceiasi termeni ca si Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu: "Inainte de inceperea lucrarilor se vor expertiza toate cladirile invecinate. Totodata, se va intocmi un proiect de urmarire speciala a constructiilor invecinate, pe perioada executiei...". Cum s-a putut elibera autorizatia de constructie cand aceasta expertiza nu exista, pentru ca Arhiepiscopia n-a permis accesul pe proprietatea sa privata, dupa ce si-a retras acordul, inca din anul 2001, printr-o scrisoare adresata tuturor institutiilor cu atributii in avizare si autorizare?
Cum a putut Directia Monumentelor Istorice sa-si dea avizul pentru construirea unui mamut de 75 m inaltime, aflat la numai 10 m de Catedrala Sf. Iosif, in zona sa protejata de Legea 422, cand Biserica Romano-Catolica s-a opus construirii buildingului inca din 2001, iar obiectul zilnic de activitate al acestei institutii este tocmai protejarea monumentelor istorice, si nu distrugerea lor? De ce nu se implica Ministerul Culturii si Cultelor in apararea Catedralei, cand are in structurile sale un organ specializat numit Secretariatul de Stat pentru Culte, a carui menire este tocmai apararea celor 18 culte legal admise in Romania?

Un articol de Ion Zubascu - Romania Libera

Hai copii, ca se poate !
Pace tuturor !

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic
Salvati Catedrala Catolica Sfantul Iosif !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Unde ati semnat fetelor, ca la mine nu merge nici un link????

mami si www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">Dada
pascutzele mele floare de cires
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput