Mamici de mai-iunie 2006(89)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Carmina, eu zic asa: in primul rand asigura-te ca ii pui in fiecare biberon 15 picaturi de Sab Simplex. Apoi ca ii dai de doua ori pe zi cate 2,5ml de Debridat (asta daca Sab Simplexul nu isi face singur treaba, deci incepi in ziua urmatoare fata de administrarea Sab Simplex-ului, daca vezi ca e cazul). De asemenea dupa ce papa cei 50-60 de care zici, cand incepe sa se agite, ia-l in brate si tine-l vertical, poate are aer de dat afara , linisteste-l (10-15 minute daca trebuie) si apoi ofera-i din nou restul de lapte. Poate ca nu o sa il vrea imediat (fi-miu il degusta vreo 2 minute inainte de a incepe sa traga viguros) dar o sa il vrea dupa aia.
Verifica de asemenea ca laptele sa nu fie prea rece sau prea cald (mai bine mai rece decat mai cald, cel prea cald "pica mai greu") asa: picuri din bibe o picatura de lapte pe suprafatz anterioara a antebratului, daca nu o simti, temperatura e numai buna. Verifica sa nu aiba pampersul prea strans pe burtica. In rest, chestiile cunoscute, tine-l cu burtica pe burtica ta la caldura, etc.
Daca vrei sa ii schimbi laptele (cu toate ca nu cred ca poate sa nu ii placa dintr-o data la varsta asta, iar daca kk e in regula nu cred ca nu ii prieste) nu o face brusc. Iei laptele nou si faci primul biberon asa: o cupa de lapte nou si restul de lapte vechi. In fiecare zi maresti cantitatea de lapte nou , observand eventualele modificari.

Despre SUZETA: eu sunt pro suzeta din motivele urmatoare: multi copii , mai ales cei hraniti la biberon(indiferent cu ce:lapte de mama sau praf) sau mixt simt nevoia sa mai suga pentur ca pur si simplu reflexul suptului nu este satisfacut ca la cei alimentati exclusiv la san. Asta pentru ca atunci cand biberonul e gol, parintii i-l iau de la gura pe cand cel alimentat la san suge cat vrea sau oricum mult mai mult. Multi dintre acestia descopera curand ca isi pot suge degetul mare , obicei de care e foarte greu de scapat pentru ca implica pe langa senzatia de supt pe care o are si senzatiile din deget. Asa ca e mai prudent sa le oferi suzeta. De asemenea bebelusii confunda durerile de burtica pe care le au uneori de la colici cu foamea (nu disting intre cele doua senzatii) si vor sa suga, ii linisteste suptul, dar , daca abia au mancat suficient, este gresit sa le dai tot lapte pentru ca pot varsa sau pot face indigestie daca laptele supt anterios a inceput deja sa se digere si peste el se toana lapte nedigerat. Asa ca tot suzeta este de folos.
Prin urmare eu cred ca ar trebui folosita in aceste cazuri, cu moderatie daca si copilul o accepta (ai mei nu au acceptat-o deloc - mai virulent Katja care se facea ca vomita cand i-o puneam, Serghei o accepta din cand in cand - dar au fost alaptati la san mai ales, poate si de aia)
Deci, daca este folosita cu moderatie, nu ca "dop" de pus cand bb plange si doar in cazurile in care copilul chiar simte nevoia sa suga si nu i se poate oferi altceva (spre exemplu o tzatza sa o molfaie) eu cred ca e o varianta buna, muuult mai buna decat sa-si descopere degetul ca fiind numai bun de supt.
De asemenea, e important sa nu inmuiati suzeta in chestii dulci pentru a o face acceptata, e foarte rau. mai ales mierea poate fi toxica pentur copiii pana la un an , lasand la o parte efectul dezastruos asupra dentitiei in formare.

Mai aveam ceva de scris pentru Adela dar am uitat ce, ma duc sa verific si revin!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Adela, cartea e aia pe care a sups-o si Papadie: Ingrijirea sugarului si copilului de dr. Spock . O gasesti in farmacii sau librarii (eu am vazut-o la Help Net spre exemplu) e graosa tare si costa aproape 500 000 lei dar face fiecare leutz ba si in plus, vei vedea.

Despre lista..nu stiu la care lista te referi, sorry. M-am uitat pe pagina 1 a "clubului" nostru si nu vad nici o lista. Da un link, ceva...

Lyly, imi pare bine ca ati gasit si ca in sfarsit e si sotul tau multumit de o achizitie! Cat despre Samburica...el stie cel mai bine cand e cazul sa vina!

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Ioana, esti cea mai tare in materie de alaptat M-am distrat grozav citind explicatiile tale, foarte pretioase de altfel, cu nuante comice... Se pare ca sotul e pe calea cea buna, ieri s-a autointitulat singur "tati" pentru prima oara. E genul care nu trebuie repezit, ci doar "imbrancit" usurel, fara sa simta, pe la spate Asadar, nu ma mai enervez ca nici acum n-a aranjat camera lui Samburica, pesemne c-o s-o faca singur, cand o sa fiu eu in spital.

Lacri 38+6

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

'Neata burtici si mamici

Raportam: intors de la pediatru: facut primul vaccin ( copilul a reactionat foarte bine, mami era sa lesine). I-a infipt de 2 ori in mana, un dispozitiv cu 6 ace.
Despre d-l doctor...hmm nu prea mi-a placut, cam repezit, a vorbit repede si intr-o engleza foarte proasta, dar atata timp cat isi face treaba, nu ma iau de el.Vaccinul facut astazi, se face numai in Asia. Urmatorul il facem peste 2 sapt. cand face bb 1 luna. As vrea sa le pot urmari cu voi, sa fiu sigura..ca le-am facut pe toate cele care se fac in ro.
Bb a luat in greutate 500 gr de la nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

quote:
Originally posted by LYLY809

Ioana, esti cea mai tare in materie de alaptat M-am distrat grozav citind explicatiile tale, foarte pretioase de altfel, cu nuante comice... Se pare ca sotul e pe calea cea buna, ieri s-a autointitulat singur "tati" pentru prima oara. E genul care nu trebuie repezit, ci doar "imbrancit" usurel, fara sa simta, pe la spate Asadar, nu ma mai enervez ca nici acum n-a aranjat camera lui Samburica, pesemne c-o s-o faca singur, cand o sa fiu eu in spital.

Lacri 38+6

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik

Poate ca e mai bine asa. O sa ai o super surpriza cand o sa vezi camera amenajata si aranjata pentru Samburica.

zax 37+ bebe Tudor

POZE

Voinicel

Mergi la inceput

Virgi, cu vaccinele e o intreaga poveste, spinoasa si complicata. Pentru inceput uite aici ce vaccine se fac "de la stat" in Romania:
http://www.vaccin.ro/index.php?s=15

Suplimentar (daca vrei) se face Act-Hib sau Hiberix (impotriva lui Haemofilus Infuenzae care da meningite nasoale la copiii pana in ani)asa:

Varianta 1: la 2,4,6 si 18 luni(rapel1) cate o doza
Varianta 2 : intre 6 luni si 1 an: o doza, apoi peste o luna-doua a doua doza si la 12 luni de la a doua doza, a treia.
Varianta 3 : intre 1-5 ani, o doza fara rapel.

De asemenea vaccinele suplimentare recomadate in Europa si SUA:

2 luni: Pentact Hib+Eng B sau Infan Rix (hexa) (pentru Difterie, Tetanos, Tuse convulsiva,Poliomielita, Haemophilus Infuenzae, Hepatita B)
4 luni: Pentact Hib sau Infan rix (penta)
6 luni: Pentact Hib+Eng B sau Infan Rix (hexa)
12 luni : Pentact Hib sau Infan rix (penta) - rapel
12-15 luni : ROR (Priorix) (pentru rujeola,oreion, rubeola)
14 luni: Varil rix (pentru varicela si Zona Zoster)
24 luni : Havrix 720 (petrnu hepatita A)
30-35 luni : Havrix 720 , a doua doza si R2 DTP (pentru Difterie, Tetanos, Pertusis)
6-7 ani: rapel ROR

Se mai fac imunizari cu Lantigen (administrare orala) http://www.datacom.ro/lantigen.html cand intra in colectivitate sau daca are raceli repetate si ia antibiotice in mod frecvent.
Alte chestii homeopate sau naturale sunt binevenite.

Lamurita?

Lyly, ma bucur ca ti-am fost de folos chiar si starnindu-ti zambete!Cat despre sotz, tu stii cel mai bine cum sa il iei, ca doar cine!? Important e ca, usurel sau nu, e "pe calea cea buna"!

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mai_iun2006 spune:

Haideti sa continuam CHIAR AICI

Ioana draga, nu mi-ai starnit doar zambete, am bagat la cap tot ce-ai scris despre colici si alaptat, doar n-o s-o iei de la capat cu explicatiile cand voi avea eu nevoie, sau, nu m-oi apuca sa rascolesc iar din urma totul...

Lacri 38+6

Mergi la inceput