Ai nostri ca brazii (ian-feb 2005) - 18
Raspunsuri - Pagina 4
PatriciaArdeleanu spune:
Erica, dupa pret iti dai seama si dupa cum arataLa noi e mult prea devreme sa apara, desi alte dati erau cirese de c-tin si Elena, parca (ciresele de mai) anul asta inca nu am vazut.
Chestia cu salata verde este la fel in fiecare an, desi iarna cind imi cumpar si maninc zilnic ma gindesc ca abia astept sa vina vara sa pot minca si mai multa...de unde, tocmai am aruncat aseara o punga mare trimisa de mama din curte...
Rosiile care au aparut sint de la taranii nostri care au sere. Nu sint alea foarte rotunde si cu frunza/codita, au ele o forma specifica in forma de inima+motz. dar sint gustoase, i-am dat si fetei aseara si tare s-a mai lins pe bot. eu pina acum nu prea i-am dat salate.
Merci de raspunsuri la capsuni.
Eu, impreuna cu mama si surorile mele sintem alergice la ele si pentru noi nu exista aceste fructe, numai mirosul cind il simt imi creeaza repulsie. Insa, copiii surorilor mele maninca si mi-ar placea sa manince si Reb, dar tocmai de aia nu am curaj sa o testez inca. daca as face-o, as pune o bucatica mica-mica in piureul de fructe. Odata, din greseala, a luat ta'su iaurt de capsuni pe post de zmeura, si pina mi-am dat seama, a manincar jumate de borcan si nu a patit nimic...
Patricia si Rebecca (05.02.05)
V. Erica spune:
Eu ii dau lui Ruxi de pofta 4-5 capsuni/1 kiwi, dar nu zilnic, si FARA SEMINTE (rad cu cutitul partea de la suprafata capsunilor sau curat kiwi de coaja, il tai in 4 si scot cu cutitul atat partea alba, cat si cea cu seminte).
O doctorita alergolog mi-a spus ca pot sa-i dau kiwi fara seminte si fara miezul albicios, iar eu am tras concluzia ca si cu capsunile la fel.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
crinuta spune:
Patricia, ai facut foarte bine ca nu i-ai dat inca capsuni, avand in vedere faptul ca tu esti alergice iar alergiile se transmit genetic in cele mai multe din cazuri.
Crinuta si Rayan
V. Erica spune:
Patricia, ca aspect pareau romanesti (erau mici), dar ca pret pareau de import (erau 7 ron/kg).
Nihil sine Deo!
V. Erica spune:
Coraly, buna observatia Anei Maria. Vezi sa nu fie de la caldura!?
Si mandra mea are bubite d-astea de caldura. Ana-Maria, tu il dai pe Victoras cu vreo crema?
Nihil sine Deo!
bubu05 spune:
V.Erica, si ce ai facut legat de acarieni?? Ca cica sunt peste tot, si in praf si in aerul pe care-l respiram...ai dat cu ceva sau cum??
Ieri am luat 3 piersici, miroseau super, cam acrisoare totusi, si am dat 50.000 lei . Eu i-am dat lui Vlad capsuni de vreo 3 ori pana acum, cate 4-5, amestecate cu o banana si branza de vaci, la blender. Iese un desert super. In privinta mancarii nici eu nu mai stiu ce sa mai gatesc...de doua zile facem cartofi noi prajiti cu usturoi si marar , pt. noi, astia mari!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
sirimie spune:
Imi dau si eu cu parerea despre capsuni si kiwi: eu cred ca face alergie in 24 de ore daca face, si ca nu are efecte peste 6 luni daca maninca putin.
Acuma eu cred asa: noi mici am mincat gris cu lapte si lapte si miere si diverse de la 2-3 luni, si acum rar se intimpla sa avem probleme cu stomacul - eu de exemplu nu am nici o problema cu stomacul, nici o alergie. Cred ca bb stie bine ce ii prieste si ce nu, daca ii place sa manince inseamna ca e bine si ca nu va face nici un fel de alergie (asta bineinteles dupa ce maninca numai putin prima oara si nu pateste nimic).
Eu acuma sint la servici, am sa merg acasa peste vreo 30 de minute sa fac de mincare pentru bb . Eu ii gatesc budinci la cuptor, dupa retetele din cartea de retete pentru 0-3 ani a lui Laurentiu Cernaianu. Avem probleme mari ce mai pentru ca Vladut e mofturos rau, si timp aproape deloc
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
sirimie spune:
Lavinia multa sanatate Nataliei!
Kris ce mai faceti voi? Cum se mai simte Bia, e mai bine? Felicitari pentru intarcat, ma bucur ca te simti bine!
Ana Maria voi iesiti in parc in WE? Poate ne intilnim?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
V. Erica spune:
Oana, l-am desensibilizat cu ajutorul unor vaccinuri.
Dar, mai intai l-am luat de-acolo, din mediul ala plin de acarieni. (Intre 1 an si 2 ani l-am lasat la tara, la mama, intr-o casa batraneasca unde erau toate conditiile ca acarienii sa se lafaie, dar eu pe-atunci nu stiam. Da, acarieni sunt peste tot, dar numai la anumite concentratii, ca sa zic asa, organismele cu fond ereditar alergic se sensibilizeaza.)
Nihil sine Deo!
BDana spune:
Mai intai, sanatate coiplasilor bolnavi.
Ca sa ma bag si eu in vorba, Cristi a mancat capsuni, de 3 ori pana acum, ultimile dati, cam 3-4 capsuni, de fiecare data. Sa zic ca a avut un scaun in plus, in zilele de dupa. Probabil ca am sa ii mai dau, cam aceleasi cantitati. Eu sunt innebunita sa ii dau fructe si legume crude, iar 3-4 capsuni, nu cred eu ca or sa faca din el un alrgic. (sper ).
Ieri cand am venit acasa de la serv. l-am gasit pe Cristi cu un buzoiii, mai mare de 3 ori decat normala, si cu rana de mi s-a facut rau. Sarmanul copil, acazut si si-a muscat buza superioara, dar intr-un hal ce nu am vazut pana acum. Saraca soacra-mea era fiarta si speriata...I-am explicat eu ca se putea intampla la oricine, desi ce era in sufletul meu...
Va doresc we placut.
Dana, mamica de Cristian
(13.01.2005).