Eu am inselat! (2)
Raspunsuri - Pagina 7

Nadia1976 spune:
In ceea ce priveste schimbarea unei persoane: se poate schimba daca el (ea) vrea sa se schimbe; o alta persoana nu poate schimba pe cineva; barbatii aia schimbati s-au schimbat ei ptr. femeia de langa ei, au facut-o din dragoste ptr. ea, sa nu credeti ca femeia i-a schimbat; sigur, comunicarea e fff importanta; tot ce outi face, e sa-i spui partenerului ce ai nnevoie sau ce te-ar face fericita; dar schimbarea numai de el depinde, de vointa si dorinta lui de a se schimba; exemplu concret: sotul meu, cat am incercat eu sa-l fac sa faca ce vroiam eu m-am lovit de un zid de incapatanare, ptr. ca-i ceream sa faca anumite lucruri intr-un anumit fel. Nu a functionat asa. Apoi, cand am vb. cu el, cand i-am spus ca am nevoie de el sa faca anumite lucruri intr-un anumit fel ptr. ca m-ar face fericita, s-au schimbat lucrurile; unde la inceput nu avea gram de romantism, acum (nu e inca vreun Don Juan-la capitolul romantism) e putintel romantic si daca o tine tot asa... e super. NU e atat de romantic pe cat mi-as dori eu, dar faptul ca depune efort ca sa ma faca pe mine fericita, conteaza cel mai mult; desi, uneori nu-i iasa intocmai cum ar trebui, el incearca si, intr-adevar, intentia conteaza.
Ce vreau sa spun e, MEDI! daca sotul tau nu s-a schimbat, e ptr. ca poate, pur si simplu nu l-a interesat sa se schimbe, lui ii e bine asa cum e situatia voastra; de ce nu-i explici ca ptr. a primi trebuie sa mai si dea?! spune-i ca tu nu poti da si da si da la nesfarsit fara a primi absolut nimic inapoi! Ca la fel de mult cum el are nevoie de mancare proaspata in fiecare zi, cum el are nevoie de cineva sa curete casa si sa aiba grija de copii, sa-i fie lui bine, TU ai nevoie de atentii si dragoste, sa va fie bine la amandoi.
Acum, in alta ordine de idei: Te-ai gandit vreodata sa-i spui adevarul?
Winners don't quit; quitters don't win.
Don't give me an attitude; I already have one!

Ramona J spune:
Eu votez cu bibyrox. Si eu imi fac procese de constiinta pe chestii mult mai marunte. Asa ceva m-ar termina!
quote:
Originally posted by bibyrox
Nu vreau sa judec pe nimeni, fiecare are viata lui.. motivatiile pentru care face anumite lucruri. Eu personal sunt impotriva infidelitatii! Nu as putea sa traiesc cu sentimentul de vinovatie de dupa. De obicei imi fac procese de constiinta pentru greseli mult mai mici, asta cred ca m-ar distruge. Daca exista probleme in casnicie prefer sa incerc sa le rezolv si merg pana la ultima mea resursa cu aceste incercari. Iar daca nu as reusi, as prefera sa ma despart. Medi nu pot sa inteleg de ce nu te-ai despartit de sotul tau! Oare ai rezolvat ceva? Acum e mai bine sau va fi mai bine? El s-a schimbat? Sau oare nu esti tocmai tu cea care s-a schimbat?
Multa liniste sufleteasca iti doresc!
Fiecare zi, plina de lumina, ma face sa-mi aduc aminte ca traiesc!
Biby
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Ramona J spune:
Nu vreau sa fiu rautacioasa. Eu cred ca multe dintre noi au patit faze asemanatoare. Eu sigur am patit cel putin o chestie de genul asta.
Nu zic ca nu ma cert cu sotul dar nu m-am gindit sa-l insel pentru chestiile astea.
Pina la urma cit de bolnav e sotul tau? Ca vad ca lucreaza, pare ok. Si sotul meu doarme de destule ori dupa ce vine acasa.
Nu e intentia mea sa jignesc. Dar sint curioasa ce se intimpla de cineva se hotaraste sa insele. Care e momentul in care iei decizia asta? Cred ca nu e usor sa gasesti scuze, nu te gindesti la copii cind esti in bratele celuilalt? Cine avea grija de ei in perioada asta? Sotul "incompetent"?
Eu poate traiesc intr-un bol de cristal. Nu am prieteni despre care sa stiu ca au inselat, nu cunosc cazuri de genul asta in familia mea... Sint chiar uimita de ce citesc pe forum.
Ce descrii tu nu e situatia ideala. Totusi cred ca multi soti se comporta asemanator. Adica au momente din astea.
Michelle, nu suntem cumnate cumva? Parca ar fi crescuti de aceeasi mama.
Intr-adevar nu bea, nu fumeaza, nu ma bate, nu ma injura, dar oricat as face nimic nu e de ajuns sau de greu.
Bineinteles ca copii ii cresc singura, el e foarte stresat de serviciu si vine atat de obosit ca trebuie sa traga un pui de somn(la 5 dupa-masa).
De fapt nu de asta am postat, nu ma pot abtine sa nu va spun o faza de ieri. A venit mama in vizita, fetita era la scoala si pentru ca am vrut sa-i pun ceva de mancare la mama, l-am rugat sa stea cu baietelul.
Dupa 10 min intru in sufragerie, el statea linistit la televizor si copilu era pe balcon cu un scaunel dupa el si vroia sa vada ce e dupa balustrada.
Am crezut ca lesin. Cine credeti ca a fost de vina? Eu! Ca am lasat usa deschisa.
"Oamenii se impart in doua: unii care cauta si nu gasesc, altii care gasesc si nu-s multumiti."M.Eminescu
[/quote]

casandra spune:
Un barbat poate fi schimbat doar prin dragostea femeii de langa el.
Sunt sigura ca Medi a suferit. Paote nu asa de mult pe cat i se pare acum, pentru a-si justifica, siesi, nu altcuiva, faptele.
In momentul de fata, nu cred ca o ajuta cu nimic dezvinovatirea, ci mai degraba acceptarea faptului ca a gresit si hotararea de a isi continua viata, traind onest, de data asta.
Taria noastra este pe masura slabiciunilor pe care le strunim, pe masura caderilor din care ne ridicam.

forte spune:
quote:
Originally
Intr-adevar nu bea, nu fumeaza, nu ma bate, nu ma injura, dar oricat as face nimic nu e de ajuns sau de greu.
Ce ma uimeste: parerea cumplit de proasta pe care o aveti despre barbati. Un barbat e bun daca nu te bate, nu te injura, nu fumeaza(nici macar nu e asa de grav pina la urma). Va trece prin cap ca exista si barbati atenti, cu o incredibila capacitate de empatie, care se gindesc in primul rind sa le fie bine celor din jur si, mai ales, celor dragi, care fac tot ce le sta in putinta sa fie bine si frumos...
dar ma rog, trebuie sa si stii sa-i reunosti si sa-i alegi si aici e alta discutie.

lena spune:
forte uite aici iti dau dreptate...mey nu stiu cine zicea ca " ce-ti faci de mana ta, lucru manual se cheama" dar bine suna...am vazut si am amice care tot pe principiul asta isi aleg barbatii...iar eu nu cred in povestea cu schimbarea, cred mai degraba in povestea cu "casca bine ochii inainte"...si sunt si eu curioasa de moarte, astea de gandim ca adulterul nu are scuza, de ce suntem considerate intolerante, pe ce principiu?? sincer cineva din familia mea trece acum prin asa ceva...poate d-asta nu sunt obiectiva, dar cate dintre voi vorba ramonei ati fi asa tolerante, daca i s-ar intampla sorei voastre, sau verisoarei, sau unei bune prietene??
iar alea de pun ochii pe barbatii vostri, alea eu nu le consider prietene...prietenia e un cuvant mare, frumos, nepatat, d-asta inseamna "prietenii la nevoie ii cunosti"...cea mai buna prietena a mea e frumoasa, desteapta si atragatoare...nu ne-am batut niciodata pe barbati si sunt 15 ani de cand ne stim si ieseam impreuna si alte alea...tradare si inselare a sentimentelor inseamna si cand o prietena te desconsidera in asemenea hal incat crede ca se poate da la sotul tau, dar asta e doar parerea mea si atat!!
eibi mey da si mie un pm ca mor aici de curiozitate
Lena si t-rex Freya

Ramona J spune:
lena mesajul tau ma face sa gindesc ca ne incojuram de oameni care se aseamana si ne seamana. Cum unii nu patesc asa ceva niciodata? Isi aleg sotul si prietenii care nu ar face asemenea lucruri.

forte spune:
quote:
Originally posted by lena
iar alea de pun ochii pe barbatii vostri, alea eu nu le consider prietene...prietenia e un cuvant mare, frumos, nepatat, d-asta inseamna "prietenii la nevoie ii cunosti"...cea mai buna prietena a mea e frumoasa, desteapta si atragatoare...nu ne-am batut niciodata pe barbati si sunt 15 ani de cand ne stim si ieseam impreuna si alte alea...tradare si inselare a sentimentelor inseamna si cand o prietena te desconsidera in asemenea hal incat crede ca se poate da la sotul tau, dar asta e doar parerea mea si atat!!
eibi mey da si mie un pm ca mor aici de curiozitate
Daca o "prietena" mi-ar face asta mi-as pune intrebari in primul rind in legatura cu mine: Cum de am putut avea incredere in oameni de asa nivel, ca "prietena" si partenerul meu care s-ar incurca cu o asa prietena.

casandra spune:
Pentru Medi, in speranta ca ii va fi de folos:
<<Pentru noi, pacatul e o chestiune individuala, ca si relatia cu Dumnezeu si, deci, se judeca in functie de persoana si de imprejurari. Adica, toate pacatele de care nu ne pocaim sunt grave, chiar daca ele pot parea neinsemnate si invers, toate pacatele pentru care am adus pocainta nu mai sunt grave, chiar daca ele par si sunt ingrozitoare.
Problema noastra nu este doar aceea de a inceta de a mai savarsi anumite fapte rele, ci transfigurarea totala a intregii noastre fiinte.
Toti suntem bolnavi: si homosexualii, si curvarii ordinari, si barfitorii. Toti avem nevoie de indreptare.
Hristos iarta toate pacatele indata ce pacatosul zice "iarta-ma". Fiul cel curvar, cand s-a intors, nici n-a fost lasat sa-si termine cuvantul de iertare, ca tatal i-a si pus inelul in deget si a poruncit sa se taie vitelul pentru el. Imi pare ca Sfantul Grigore Sinaitul, vorbind despre rugaciunea lui Iisus, zice ca, la fiecare rugaciune "Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul", pe care calugarul, crestinul trebuie sa o rosteasca neincetat, Hristos raspunde: "Iertate sunt pacatele tale, fiule".
Problema este alta, anume cat se va mentine pacatosul in starea de pocainta. Si, iata, din acest punct de vedere, pacatele trupesti, fie ca este homosexualitate, fie curvie ordinara, sunt foarte greu de invins. Nu ca Hristos le iarta mai greu decat pe celelalte, ci pentru ca ele lucreaza monstruos in trupul si sufletul pacatosului, indemnandu-l sa se intoarca la ele. Aceste pacate au ranit firea mai tare decat altele si sangerarea este mai prelunga, dar si rasplata celor ce o rabda e mai mare, asa a zis Hristos, iubitorul de oameni. Pacatele acestea impotmolesc firea ca intr-o mlastina, din care, pur si simplu, e mai greu sa te smulgi decat din alte pacate. Si mai grea devine smulgerea din aceasta mlastina atunci cand ceilalti crestini, care se cred mai sfinti, ii condamna pe pacatosi. David spune intr-un psalm: "Doamne, caci pe cei pe care Tu i-ai batut, ei au adaugat batai asupra lor".
Noi nu suntem moralisti, noi suntem iubitori de oameni. Noi nu mustram pe altii, noi purtam neputintele impreuna. Noi am fost lasati in lume ca sa fim prieteni celor de care s-au lepadat toti prietenii, mangaietori celor straini si insingurati, ascultatori celor neascultati si alungati. Intr-un cuvant, ca sa fim "toate tuturor", cum spune Apostolul Pavel, ca macar pe cineva sa mantuim.
In multe rugaciuni Dumnezeu este numit "mult-milosard". Putini romani stiu ce inseamna acest cuvant, pentru ca este slavonesc. Milosard provine de la cuvintele "milosti" - mila si "serdte" - inima, (miloserdnai), adica "cel cu inima miloasa", cu inima mult miloasa. Pe mine ma induioseaza acest cuvant, mai ales cand i-L spun lui Dumnezeu. Dumnezeu are multe insusiri, e si drept, si atotputernic, si atotstiutor, dar nici una dintre ele nu ma copleseste atat de mult ca gandul ca Dumnezeu are o inima miloasa. De aceea nici eu nu mai pot sa ma uit la pacatele oamenilor, fie ca sunt homosexuali, fie ucigasi, fie orice altceva, decat cu inima miloasa. Pentru ca vreau sa-L inteleg pe Dumnezeu.
Ierodiacon Savatie Bastovoi>>

michelle7 spune:
quote:
Originally posted by medi
Michelle, nu suntem cumnate cumva? Parca ar fi crescuti de aceeasi mama.
Bineinteles ca copii ii cresc singura, el e foarte stresat de serviciu si vine atat de obosit ca trebuie sa traga un pui de somn(la 5 dupa-masa).
De fapt nu de asta am postat, nu ma pot abtine sa nu va spun o faza de ieri. A venit mama in vizita, fetita era la scoala si pentru ca am vrut sa-i pun ceva de mancare la mama, l-am rugat sa stea cu baietelul.
Dupa 10 min intru in sufragerie, el statea linistit la televizor si copilu era pe balcon cu un scaunel dupa el si vroia sa vada ce e dupa balustrada.
Am crezut ca lesin. Cine credeti ca a fost de vina? Eu! Ca am lasat usa deschisa.
"Oamenii se impart in doua: unii care cauta si nu gasesc, altii care gasesc si nu-s multumiti."M.Eminescu
nu tu. am o singura cumnata si e indianca. dar mi-e greu sa cred ca esti tu ca nu vorbeste o boaba romanste:D]. n-am inteles exact ce vrei sa zici cu mesajul? ca sotul meu e din familia leguminoaselor de asemenea?

wow clar e leguma. Sincer cred ca i-as fi spus . Da am lasat usa deschisa da de da de sari odata

Michelle