preparate din carne de miel
Raspunsuri - Pagina 2
Marianar spune:
RULOURI DE MIEL
Ingrediente pt. 5 portii:
- 700g carne de miel
- 3 linguri de unt
- 150g branza
- 4 rosii mari
- 2 ardei grasi
- 4 cepe
- o legatura de patrunjel verde
- 100ml vin alb
- 20 frunze de vita
- mirodenii pt. miel, sare, piper
Se spala carnea de miel si se pregateste ca pentru rulou. Se unge cu unt topit o folie de aluminiu(de marimea carnii), se asaza pe suprafata foliei frunzele de vita, una langa alta, apoi carnea presarata cu mirodenii. Se face un amestec din ardei gras taiat feliute, ceapa solzisori, ulei, vin, verdeata, sare si piper dupa gust. Se asaza uniform acest amestec peste carnea de miel, pe toata suprafata, apoi se pune un strat cu feliute de rosii. In mijloc se asaza branza, in asa fel incat atunci cand se ruleaza, sa ramana in centru. Se ruleaza apoi folia de aluminiu cu toate ingredientele, formandu-se un rulou, bine strans, uniform, mai ales spre capete. Se asaza ruloul intr-o tava, cu putina apa si vin si se introduce la cuptor la foc potrivit, cca 2h si 30min. Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi se scoate folia de aluminiu si se taie in felii de 3-4 cm. Se serveste cald cu sos rosu deasupra.
Marianar spune:
STUFAT DE MIEL
Ingrediente:
- 1kg carne de miel
- 5-6 legaturi de ceapa verde
- 3 legaturi de usturoi verde
- 2 cepe uscate
- 200ml suc de rosii
- o legatura de patrunjel
- ulei, sare, piper
Preparare:
Se spala carnea de miel, se portioneaza, se condimenteaza si se prajeste in ulei. Separat se curata ceapa si usturoiul, se taie in bucati de 5-6cm lungime si se calesc in restul de grasime ramas de la miel, impreuna cu ceapa uscata si taiata marunt. Cand ceapa si usturoiul s-au inmuiat, se adauga carnea, sucul de rosii, se condimenteaza si se lasa sa mai fiarba ~ 20min. Se serveste cald cu patrunjel verde tocat fin.
tumpi spune:
[MIEL CU CIUPERCI]
- 1,5 kg miel
- 2 linguri unt
- 500 gr ciuperci
- 3 cepe potrivite
- 1 lingura rasa de faina
- sare, piper
- 2 linguri verdeata tocata
- 250 ml smantana
Carnea de miel se taie bucati potrivite care se rumenesc in unt, deasupra se pun ciupercile taiate, se amesteca. apoi se adauga ceapa taiata marunt si se presara cu sare si piper.
Se lasa sa se rumeneasca totul, apoi se presara cu faina si se toarna apa, se lasa sa se fiarba acoperit pe foc mic, pana ce carnea s-a inmuiat bine si scade sosul.Se adauga smantana, se presara vredeata si se da la cuptor sa scada.
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
Caroline spune:
Cele care sunteti prin tarile arabe, spuneti-mi si mie cum se zice in araba la "prapure". Imi trebuie pentru drob de paste, si singurele magazine de unde as putea cumpara maruntaie de miel sunt cele arabe si nu stiu ce sa le spun ca vreau
ionica spune:
fetele mele ,
am printat tot ,sper sa iasa si bun tot ce am printat!!
mii de multumiri,
eu no am gatit niciodata romaneste dar nu este prea tarziu!!
mai puneti retete ca-mi place,de ex;cozonac sau pasca?
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica
Marianar spune:
quote:
Originally posted by Caroline
Cele care sunteti prin tarile arabe, spuneti-mi si mie cum se zice in araba la "prapure". Imi trebuie pentru drob de paste, si singurele magazine de unde as putea cumpara maruntaie de miel sunt cele arabe si nu stiu ce sa le spun ca vreau
In cazul in care nu gasesti prapure poti folosi foi de placinta cumparate sau facute de tine(foarte subtiri). Eu mereu am folosit foi de placinta.
Pucku spune:
Fetelor noua ne place tare mult mielul , asa ca gatim destul de des miel.
Reteta mea este urmatoarea:
Tocana de miel cu smantana:
500gr carne de miel
80 ml undelemn, 2 cepe
100 ml smantana, o lingura faina
lamaie, paprika, marar,tarhon , sare
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei , un minut la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mici, nu neaparat, eiu o las si felie mai mare, si se amesteca sa se prajeasca usor la suprafata. Se presara cu o lingurita de sare si se adauga un pic de apa. Carnea se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic , adaugand cate un pic de apa cand scade lichidul, ca sa nu se arda ceapa si amestecand din cand in cand pana se inmoaie bine.
Cand a fiert carnea se amesteca faina cu 200 ml apa, incet sa nu faca cocoloase si se toarna in sos incet, completand cu apa, cat sa acopere carnea daca mai este necesar. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se ia cratita de pe foc.
se incorporeaza cate o lingura cu verdeata tocata si smantana, amestecandu-se bine si se gusta de sare; se potriveste gustul cu zeama de lamaie.
pentru
culoare se incalzesc 2 linguri ulei in care s-a pus o lingura de boia de ardei, dupa gust iiute sau dulce, si fara se se infierbinate se pune peste mancare, cu care nu se amesteca.
Se serveste cu garnitura de cartofi piure, orez si mamaliguta calda
Pofta buna
Caroline daca esti din Toronto spune-mi si mie in ce zona gasesc magazine care au maruntaie de miel...
Mi-e o pofta de drob de miel....
Anul trecut l-am facut din porc dar nu e ca cel de miel...
Corina si bebica din burtica
louisea spune:
PULPA DE MIEL LA CUPTOR (6 portii)
1 pulpa de miel, ulei de masline, cativa catei de usturoi, frunze de dafin, boabe de coriandru, rozmarin, cimbru
pentru marinata, se zdrobesc cativa catei de usturoi, se faramiteaza f bine frunzele de dafin, boabele de coriandru, rozmarinul si cimbrul. se amesteca bine totul si se adauga ulei de masline. cu pasta obtinuta se unge pulpa de miel pe toate partile, apoi se pune la frigider. intr-o oala mare se pune apa si se da in clocot, apoi se lasa sa se raceasca pana la aprox 70c. carnea se infasoara intr-o folie de ceolofan, se leaga strans cu ata rezistenta si se scufunda in apa ferbinte. se lasa in aceasta baie de abur 3-4 ore. carnea va deveni astfel mai suculenta. se aseaza apoi carnea pe tava, se pun in jur cartofi faiati in felii mari si se pune totul la cuptor pana cand carnea se rumeneste bine.
pofta buna!!
Idora spune:
Friptura de miel in vin rosu
Ingrediente: 2 kg pulpa, piept sau spata de miel, taiata felii
2 kg cartofi noi, curatati si taiati felii
1 ceapa tocata marunt
100-125 ml (jumatate de cana) ulei de masline (il poti inlocui cu ulei de floarea soarelui)
500 ml vin rosu sec
1 cana de apa fierbinte
sare, piper macinat
2 legaturi de rozmarin proaspat (poti folosi si 1 lingurita rozmarin uscat)
Mod de preparare: Incalzeste in prealabil cuptorul la 170 grade Celsius. Intr-o tava pentru friptura asaza bucatile de miel, feliile de cartofi si ceapa si presara rozmarinul pe deasupra. Adauga sare si piper dupa gust si uleiul. Tine la cuptor 15 minute, la foc potrivit. Scoate apoi tava din cuptor si adauga o cana de vin (250 ml). Verifica cu o paleta daca friptura sau feliile de ceapa si cartofi nu s-au prins de tava. Baga din nou tava la cuptor timp de 20-30 de minute, la foc potrivit, pana se fragezeste carnea. Amesteca din cand in cand cu paleta ca sa nu se prinda. Scoate apoi pe un platou friptura de miel si cartofii. In sucul ramas in tava toarna restul de vin (250 ml) si o cana de apa fierbinte. Tine tava la cuptor, amestecand din cand in cand, si lasa sa scada la foc mic pana se formeaza un sos. Cu o lingura, rastoarna sosul peste friptura de miel si garnitura de cartofi si serveste-le calde.