Aparat pentru vafe
As vrea sa imi iau un aparat pentru vafe. Are cineva? e bun? se merita? Cum se face aluatul? Aparatul costa 400.000 lei. Este la "Plus".
Raspunsuri
Teodora D. spune:
eu am un aparat din acesta, sunt f. multumita de el.
in principiu, merg retetele de pancakes; maine ti-o scriu pe cea pe care o folosesc cel mai mult. pana atunci uita-te si aici:http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=59807
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
osna spune:
am si eu aparat de wafeln.nu fac acum prea des,inainte faceam cam 1 data pe saptamana.si al meu este no-name,de la aldi.am dat 9,90€
aluatul in fac putin mai gros decat cel de clatite si pun inauntru si 100g unt,esenta sau coaja de lamaie,vanilie ,ies mai crocante.le coc tot timpul pe treapa cea mai de sus.mai am si alte retete,una chiar azi am gasit-o intr-o revista,dar nu am incercat-o.
la al meu ies ca o floare,rotunde adica,cel pe care vrei sa-l cumperi cum este rotund sau patrat?in fond este egal,ies la fel de bune.
Balbina spune:
Am pus si eu ochii pe un aparat din asta, la un magazin TCM, costa 45 RON. Reteta de clatite pufoase (pancakes) folosita de mine se potriveste si la vafe, dupa spusele autorului retetei.
------------------
Numai bine,
Natalia
Teodora D. spune:
revin cu reteta promisa, care se numeste "vafe traditionale":
125 g unt
250 ml lapte
150 g zahar
1/2 lingurita suc de lamaie(nu e obligatoriu)
un varf cutit sare
3 oua
250 g faina
o lingurita praf de copt
eu le amestec pe toate cu mixerul, dupa care pun din compozitie in aparat, ies cam 8 bucati.
mai am cateva retete de vafe de pe site-ul acela culinar la care nu avem voie sa dam link-uri :), daca va intereseaza le scriu, par f. bune, dar eu nu le-am incercat, m-am oprit la reteta de mai sus, care ii place si celui mic, fie cu miere/dulceata, fie fara nimic deasupra. bineinteles, se pot pune nutella, piure de castane, frisca etc.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
oanab125 spune:
Teodora, pe mine m-ar interesa retete incercate si bune. Inca nu am facut, nu am avut timp. In weekend. Sper ca nu curge aluatul din aparat.
osna spune:
oana eu cand pun aluatul in aparat il torn cu un polonic micut cat sa acopere toata forma.nu pun prea mult ca oricum se umfla la coacere.
reteta ce o fac eu este asemanatoare cu a teodorei,dar de cele mai multe ori nu mai cantaresc.