Oligospermie(24)- putini da'(ne)buni!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Sheri, daca ai bani..da. Daca nu,ca in cazul meu, mai incearca cu tratamente.Am uitat sa-ti spun ca pt. testosteron mic se dau si injectii cu pregnyl.De asemenea, faptul ca analizele hormonale sunt bune arata ca se produc gigei....ma gandesc ca poate n-or putea iesi din cauza vreunui varicocel.De aceea te sfatuiesc sa iti duci sotul la o eco testiculara.Beton in asa ceva e profesorul Costache de la MedLife.

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Nusyc, merci mult de raspunsuri, asa o sa fac, si il mai trimit si la dr.Cocei cu rezultatele sa vad ce spune si ea, ca doua capete ne-or lumina si pe noi.
Nu stiu ce sa cred cu varicocelul, am citit pe net ca daca are asa ceva, se simte la pipait, sunt ca niste umflaturi mici sub piele, si este chiar vizibil cu ochiul liber uneori, si l-am pipait si eu pe al meu, fara sa-i spun de ce, va dati seama, sa nu-l stresez prea tare, dar n-am simtit nimic. A, si un testicolul este mult mai jos decat celalalt. Si nici aici nu se brodeste.
Poate ce-am citit eu sunt aiureli, dar o sa-l intreb pe doctor, merci mult de pont si raspuns. Acuma, sa vedem ce mai zice si Niculescu, si cum ies si dozarile mele.
Tare-i naspa viata

Sheritra

Mergi la inceput

Sheri, sa stii ca varicocelul nu se simte, neaparat, la pipait. Doar cei mari...ceilalti ies doar la eco.
Nici la sotul meu nu se simteau si are doi,incipienti,pe fiecare testicol cate unul. Si el are un testicol mai sus, dar este coborat in scrot...deci nu e asa grav .Ne-a explicat dr. ca este mai sus, posibil datorita varicocelului(si ne-a dat o gramada de amanunte cum e cu varicocelul asta,dar nu mai stiu sa ti le redau ca erau prea multe).Problema mai nasoala ar fi fost daca nu era coborat in scrot.Atunci,se gaseau gigei, dar morti,din cauza caldurii corpului.Sper sa te lamureasca medicii tai.

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

pt Nusyc, buna tulceanca mea in toate cele!
Deci doua vizite si la Cocei si la urolog, sa vedem cum e treaba. Am inteles!
Ma gandeam ca poate sa fie si vreo infectie urinara luata asta iarna si plimbata pana in vara? Ca al meu cam este genul de tuseste in fiecare seara si repede raceste, il trage curentul, e mai plapand.
Ma gandesc aa-i iau si urina la analizat.

Sheritra

Mergi la inceput

Sheri, infectia urinara nu afecteaza gigeii(cel putin asa stiu eu).
Ar fi afectat, drastic chiar, infectiile gen Chlamydia,Micoplasma,Ureaplasma, insa la sotul tau nr.leucocitelor este sub 1 milion,deci nu e cazul de infectie.Poti incerca o spermocultura,ca sa fii sigura...desi nu cred ca e cazul.
Oricum,ca sa fie infectie urinara ar fi trebuit sa aiba dureri,usturimi la urinat...are?
Iar vizita la urolog...e chiar necesara!

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Shery eu sunt cu state vechi in oligoastenoteratospermie, poate te pot ajuta cu niscaiva informatii.
Pe langa spermograma, utila, concludenta si pertinenta este si spermocultura. Costa ca si spermograma, se recolteaza in aceleasi conditii, numa' ca indica infectiile existente la acel nivel.
In ceea ce priveste o spermograma de calitate, e deja incetatenit faptul ca doctora Matei e no 1 in domeniu. Despre ea s-au scris multe si de la foarte bine in sus.
Sincer, la Moisica (care e medic androlog) valorile au fost cam la fel, deci o recomand si pe ea cu caldura, mai ales ca am testat-o.
Daca sa treci in FIV direct, eu una as incerca macar o inseminare, desi daca ii aduni pe toti intre degetutele tale si te duci cu ei la inseminare s-ar putea sa primesti o usita in nasuc, au fost cazuri, dar poate nu e cazul tau. Ti-am spus acest lucru nu ca sa te sperii, ci ca sa te pregatesc pentru un refuz sincer din partea medicilor.
Prin centrifugare domnisorii se inmultesc considerabil, de multe ori inregistrandu-se inmultiri spectaculoase. Au fost situatii cand s-a dus doamna cu 10 milioane in borcanas si prin centrifugare s-a trezit cu 50 milioane. Nu se stie niciodata.
Exista statistici care spun ca prin centrifugare, pentru a avea ceva sanse la o inseminare tre' sa ai macar peste 1 milion, dar cel mai recomandat, ar fi sa ai cateva milioane acolo......
Daca testosteronul este la limita inferioara, atunci cu potent power/ tribulus poti obtine ceva imbunatatiri, poti incerca. Un urolog/androlog iti va recomanda cu siguranta medicamente care sa creasca testosteronul. Dar sa nu faci ca mine, care de la limita inferioara, nu mai reuseam sa-l mentin la limita superioara macar, de la atata testosteron, cat ii serveam zilnic.
In general, mai mult de 2-3 luni nu tre' sa-i administrezi astfel de medicamente. De altfel, cre' ca iti e cunoscut faptul ca spermatogeneza dureaza 3 luni, deci si tratamentul tre' sa dureze tot cam atat.
Sper ca ti-am fost de folos, daca te mai pot ajuta, sunt prin preajma.
Aaaaa si pe langa toate statisticile mele de mai sus, ai vazut ca sunt cazuri de reusita cu o mana de flacai isteti si COMPETENTI!
Nusyca gand la gand cu bucurie! Noi la spermocultura am gasit un stafilococ alb, care nu se manifesta de capul lui in niciun fel, l-am tratat si asa ne-am simtit cu sufletul impacat, ca spermograma la noi, indiferent cum incercam s-o influentam tot acolo ramane. Din fericire, la inseminari adun cam de 20-30 milioane, asa ca nu ma plang, am invatat sa ma multumesc cu ceea ce-mi e dat.
Shery am uitat sa-ti mai indic o pista: anticorpii antispermatici. Desi sunt cam scumpicei, sunt relevanti. Analiza se face din sange sau odata cu spermograma la el, iar la doamne numa' pe calea sangelui.

Mergi la inceput

Ieeeee!!!!Oanaaaa! In sfarsit ai trecut si pe la noi...ca tare ne-ai lipsit si tare am mai strigat dupa tine!
Am vazut ca ai tot postat pe la alte subiecte si asteptam s-o faci si aici!Foarte la obiect raspunsul tau!

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia77 spune:

Buna fetelor,
Intervin si eu ca sa o ajut pe Sheritra.Si eu stiu ca nu sunt afectati gigeii de la infectia urinara .Dar de la infectia spermatica da.
Eu am o poveste pe care cred ca nu -v-am scris-o aici ci doar la alte subiecte.
Acum 4 ani ne-am hotarat sa facem un copil dupa ce acum 7 ani facusem un chiretaj la cerere.
Dupa o perioada ma banuiam de anumite probleme si am inceput investigatiile.Totul era OK dar nimeni nu s-a gandit sa investigheze pe sotul meu.Doar aveam un antecedent.Acum doua luni dupa ce m-am hotarat sa fac o inseminarela Moisa Soc .Spermograma lui arata destul de rau.
O refacem la dr.Cocei si valorile au fost urmatoarele:
Nr.26 mil,
Mob A =0
Mob.B.15%
Mob.C 8%
Mob D 77%
Morfologie 10% f.tipice
Leucocite 4 milioane.Diagnostic ASTENOTERATOSPERMIE
Facem spermocultura si reiese ca are o infectie spermatica cu stafilococ alb sensibil la augmentin.Acum o luna am facut tatament cu augmentin si urovaxom si rovatinex.timp de 14 zile.
Am uitat sa va spun ca intre timp mi-a venit si menstar deci inseminarea nu a prins.Am facut si hormonalele care au fost OK.Acum asteptam.
Deci cum la sotul tau leucocitele sunt OK nu cred ca este cazul unei infectii spermatice.
Si eu o apreciez pe Moisa pentru ca ea a fost prima care a descoperit problema noastra
M Oana eu cred ca trebuie sa mai incerci o inseminare ca poate cine stie.
Eu parca citisem undeva cred ca despre tine era vorba ca ati avut si voi probleme cu infectia spermatica.Daca ma insel imi cer scuze.
Sper sa va pot da in curand o veste buna.
Pupici multi

Mergi la inceput

Oana, ai dreptate .Si noi am gasit la spermocultura un enterococ,care nu se manifesta de niciun fel.Acum il trateaza sotul,tot asa ca sa fim impacati(caci cica,totusi,nu ar avea influenta asupra gigeilor),cu un vaccin sub forma de capsule(urovaxom).
Deci,Sheritra,pe langa eco testiculara,faceti si spermocultura si anticorpii antispermatici(noi nu i-am facut pe astia inca).

Nusy

Mergi la inceput