Gradinita SOS-satele Copiilor din Romania
Am inscris baiatul la gradinita "SOS Satele Copiilor din Romania" din toamna.
Am fost acolo, am vorbit cu directoarea, mi-a placut si l-am inscris.
Sa va spun ce am aflat:
Este o gardinita mica, au numai trei grupe: mica, mijlocie-mare si grupa pregatitoare. Sunt 20 de copii in grupa.
Program 8-13, cu o pauza de masa in care copii mananca ce au in ghiozdanele.
Dotari: ai 3 sali de clasa, un atelier unde fac pictura, modelaja si o sala de sport. Au o curte mare si doua locuri de joaca amenajate cu topogane, leagane.
Urmareasc programa MEC dar o adapteaza si mai folosesc si tehnici de educare imprumutate din pedagogia Waldorf si din step by step. In fiecare clasa exista un colt al papusilor, coltul constructiilor si coltul cartilor.
Pret: in 2002-2003 pretul era de 50.000 lei/zi. Se va mai scumpi un pic dar m-au asigura ca nu mult.
La inceputul anului parintii vor cumpara niste rechizite care ajung in tot anul.
Gradinita se autofinanteaza prin contributia parintilor dar mai are finantare de la o fundatie ( fundatia care are in grija satul SOS, nu stiu cum se numeste)
Initial, gradinita era o gradinita sociala, pentru copii din satul de copii si pentru copii din familii sociale ce locuiesc in apropiere. In timp s-a transaformat intr-o gradinita obisnuita. Acum mai sunt doar 5 copii din satul de copii.
Directoarea si educatoarele sunt foarte dragute.
Exista un articol pe site despre satul SOS, publicat mai demult.
Eu sunt foarte incantata si sper ca Alex sa se obisnuiasca acolo.
De un an tot caut gradinita pentru Alex care sa fie si aproape de casa, sa nu fie multi copii in grupa, sa mi-o pot permite financiar. Sper ca am facut o alegere buna.
Iulia
Raspunsuri
miruna28 spune:
Unde este aceasta gradinita ? Si eu caut de multa vreme o gradinita pentru baietelul meu insa nu gasesc decat foarte scumpe si in acest moment nu-mi pot permite;poate o vizit pe aceasta si-mi place;si poate nu e foarte departe de noi...
mja spune:
Succes.
Si eu l-as fi inscris pe Aron la gradinita aceasta (este aproape de servici) dar din pacate nu ma avantajeaza programul scurt.
Ai scapat de o grija. Eu inca mai caut.
mja
iuliacm spune:
Fetelor nu stiu adresa exacta dar va spun cum se ajunge acolo:
Adresa: Calea Floreasca nr. ????
Tel: 2330982 Directoare: Daniela Badea
Mijloace de transport
- masina 135 - (urmatoarea statie dupa Institutul de Proiectare in Automatica - IPA)
- metrou Aurel Vlaicu + 500 m pe jos pe Calea Floreasca
- tramvai 5 pana la statia Fabrica de glucoza + 500 m de mers pe jos pe strada Fabrica de glucoza
Aricolul din site despre aceasta gradinita:
http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=263
"SOS Satele Copiilor Romania" este filiala regionala a SOS Kinderdorf International.
Exista 2 astfel de sate: in Bucuresti si la Cisnadie (Sibiu).
Despre satul din Sibiu am gasit niste informatii pe net:
http://www.cisnadie.ro/files/satul%20copiilor.htm
Despre cel din Bucuresti nu am gasit nimic.
Iulia