Intrebare ecografie ovariana
Buna.
Am si eu o nelamurire si va rog sa ma luminati si pe mine daca stiti. Am fost la dermatolog pentru niste probleme ale pielii si doctorul dermatolog mi-a spus ca ar putea fi o problema legata de un posibil ovar polichistic, si ca urmare mi-a recomandat sa fac o ecografie ovariana in zilele 16-21. Intrebarea mea este: aceasta ecografie trebuie facut intre aceste zile sau in ziua a 16 si/sau 21? De asemenea, aceste zile trebuie numarate din prima zi in care imi vine cilul, nu?!
O alta intrebare ar fi un ovar polichistic este o problema pentru o viitoare sarcina, deoarece imi doresc un bebe curand...
Multumesc mult,
Madi
“Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Raspunsuri
ayna spune:
Buna
Madi mergi la un medic Obstretic-ginecolog sa vezi ce zice si poate-ti face o ecografie intravaginala unde se vad ovarele. Un medic bun poate sa spuna daca sunt polichiste, daca trebuiesc operate sau cu un tratament se rezolva.
Sanatate multa si curaj.
Te 

dulece.
Corina
bubulina1 spune:
Te-a trimis la eco intre zilele 16-21 ca sa fie sigur dupa ovulatie si sa vada clar chisturile (daca sunt). Daca mergi inainte, la eco transvaginal o sa se vada foliculii. Eu am mers la eco in ziua 19 a CM si mi-a vazut "o frumusete" de chist. Noroc ca s-a restras la CM. Bafta!
Speranta moare ultima!
laura69silk spune:
Buna, Madi ! Cu ce probleme derma te confrunti ? Eu am fost diagnosticata in 23.03. cu melasma - pete pigmentare pe fata (obraji), iar dr. care m-a vazut este Mihaela Leventer si mi-a dat sa fac cateva analize hormonale si echografie ovariana, dar nu intr-o zi anume a ciclului. Am facut DHEA-S-ul, FSH-ul si testosteronul liber in ziua 15 a ciclului, iar echo pt. ovare (micro)polichistice in ziua a 12-a. Din fericire/nefericire, analizele au fost ok, la fel si echo - nu s-au evidentiat ovare cu aspect polichistic. Spun din nefericire, pt. ca, la o dereglare hormonala era mai usor de tratat, stiind cauza, asa, trat. este de lunga durata, nu se stie cat e de eficient, cauza fiind inexplicabila. Din cate stiu ovarele cu aspect (micro)polichistic - sesizezi nuanta - nu sunt o probl. in obtinerea unei sarcini ; ovare polichistice - PCOS - da. PCOS inseamna sindromul ovarelor (micro)polichistice ; pt. a stii daca suferi de aceasta boala, trebuie sa ai diagnosticata disfunctia care determina aceasta boala, si anume intoleranta la insulina - este o boala care se poate diagnostica in urma unor determinari hormonale : DHEA-S, testosteron, insulina a jeune (pe nemancate), glicemia, o proba de hiperglicemie provocata, si determinat raportul LH/FSH - acesta daca este de 2:1 sau 3:1, este sugestiv pt. PCOS ; de asemenea o pilozitate excesiva poate sugera acest diagnostic. PCOS influenteaza negativ aparitia unei sarcini, deoarece predispune la cicluri neregulate si anovulatorii.
Sper ca ti-am fost de folos si du-te cu incredere la ecografie si la analize.
Te pup si iti tinem pumnii !
Laura
Madi spune:
Laura, doctorita mi-a spus ca as avea o "Reactie comedogena" (am bubite pe frunte si piept) care ar putea fi cauzata, in cel mi bun caz de o proasta functionare a glandei sebacee si in cel mai rau de o lipsa de testosteron, care - a spus ea - ar mai putea avea ca efect si crearea de chisturi ovariene. Mi-a recomandat niste unguente si aceasta ecografie.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
“Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”