autorizatie de constructie in apartament!

autorizatie de constructie in apartament! | Autor: Helenutza23

Link direct la acest mesaj

stiu ca pt modif facute in apartament trebuie o autorizatie de constructie. stie cineva cum pot face rost?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Ehe... sint mai multe de facut.
Intii tb un certificat de urbanism.
Apoi tb proiect de arhitectura si de rezistenta.
Cred ca si ceva avize.
Si cu toate astea mers la primarie si obtinut autorizatia.
Incearca sa intri pe un site al unei primarii, poate gasesti mai multe detalii acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adas spune:

quote:
Initial creeata de Helenutza23

stiu ca pt modif facute in apartament trebuie o autorizatie de constructie. stie cineva cum pot face rost?

stiu ca a trecut mult de cand ai pus intrebarea, dar poate inca te mai intereseaza.
1. depui dosar de cerere Certificat de Urbanism, care de regula contine: o cerere tip completata, planuri cadastrale 1:500, 1:2000(pe care le iei de la Oficiul de Cadastru), acte de proprietate, si in functie de primaria respectiva iti cere un plan releveu al apartamentului si un plan cu propunerea de amenajare + taxa la depunerea dosarului
raspunsul il primesti in "maxim 30 zile" - asta legal, de obicei dureaza mai mult
2. in Certificatul de urbanism o sa-ti spuna ce acte iti trebuie pt. Dosarul de Autorizatie. In general se cam cer: PAC (proiect de autorizare de construire semnat de arhitect cu semnatura si stampilat de verificator de rezistenta), semnatura proiectantului initial al cladirii (la blocurile ceausiste este Proiect Bucuresti), expertiza tehnica (semnata de un expert tehnic), contract cu firma de salubritate (gunoi), avize de specialitate (Inspectoratul in Constructii, etc.)
3. dupa obtinerea autoizatiei de construire poti incepe lucrarile in apartament
4. dupa terminarea lucrarilor se face Receptia Lucrarilor, la care e prezenta o persoana de la Primarie, cineva de la Inspectia de Stat si un arhitect. doar cu Receptia facuta toate lucrarile sunt legale.

dupa cum vezi e f.f. multa bataie de cap. si multi bani. dar fara o autorizatie nu mai poti sa vinzi apartamenul, pt. ca nu mai corespunde cadastrul

sper ca iti vor fi de folos informatiile

adas

Mergi la inceput