Eu am inselat!
Raspunsuri - Pagina 3

ruxij spune:
Ai postat doar ca sa ne spui ca si sotul tau are o parte din vina. Sigur ca are o vina...undeva, dar nu raspunde el de deciziile tale. Pentru faptele tale raspunzi doar tu, nu e altul de vina. Eu asa gandesc. Si in cazul tau ai luat cele mai proaste decizii posibile (in primul rand pentru tine).
El nu a fost un sot bun, dar aveai alternative si ai ales o relatie de 6 ani cu un barbat insurat, pentru asta nu e sotul tau responsabil. Asta a fost o decizie cat se poate de proasta. Daca sotul era necorespunzator puteai sa divortezi si sa iti gasesti un barbat liber, care sa te faca fericita. Asa cu asta insurat nici fericita nu ai fost, nici cinstita fata de tine insati (nu mai zic fata de sotz) si ai ajuns sa te desparti si de el. Viata ta nu vad sa fi mers inspre bine, chiar nu stiu de ce ai ales drumul asta. In concluzie, are si sotul tau o vina, ca poate nu a fost un sotz bun, dar nu are nici o vina pentru deciziile proaste luate de tine 6 ani la rand.

petaluda spune:
Ramona J, de ce o inteleg eu personal pe medi desi a facut ceva nu chiar cinstit?
Pt ca am fost si eu inselata si sincer eu cel putin pot spune ca prin comportamanetul meu am favorizat acest lucru. nu vreau sa il scuz pe el, ca ar fi facut-o din cauza mea, ca el saracul a fost impins de mine, nici nu am putut sa-l iert si nici sa continuam relatia, dealtfel. nici nu vreau sa spun ca am meritat-o, doamne fereste.eu am avut o parte din vina pentru cele intamplate dar desigur ce a facut el a fost mult mai grav.
si mai sunt de parere ca pt unele persoane oricat de frumos si de bine s-ar comporta partenerul tot ar insela. cred deci ca numai in anumite cazuri se poate aplica teoria cu vina combinata a partenerilor.

Ramona J spune:
Pina la urma fiecare doarme cum isi asterne. Vreau sa mai adaug ca n-am auzit inca de un final fericit pentru persoanele care procedeaza in felul asta.
Citeam insa chiar aseara rubrica mamicilor care-si cresc singure copiii. Multe dintre ele au avut curajul sa se "rupa" de un sot linga care au realizat ca nu mai pot fi fericite. Din diverse motive: ca beau, ca le bateau etc. Si am vazut ca majoritatea sint bucuroase si isi cresc copiii in liniste.
Daca tu esti nefericit de ce sa nenorocesti inca o familie?
Eu chiar nu gasesc nici o scuza pentru comportamentul asta. Cum spunea cineva mai devreme poate era mai usor sa pricep daca ar fi fost un moment de ratacire, o intimplare la nervi. Dar sa "ratacesti" sase ani...
Eu chiar sint curioasa sa citesc parerile celor care sint intelegatoare in situatia asta. Pina acum n-am gasit un raspuns satisfacator. Mai citesc!
The best thing you can do for your children is to love your wife.

medi spune:
Ma asteptam la reactii virulente. Intentia mea a fost ca prin experienta mea sa se inteleaga ca poti sa ajungi sa inseli un om, nu de dragul placerii sau din razbunare, poti pur si simplu sa iubesti un om 'nepotrivit', cand viata te gaseste vulnerabil. Poate mi se parea un om fantastic, fara sa ajung sa ma indragostesc, daca aveam acasa suport fizic si emotional.
Acum am doi copii minunati si ei imi fac viata cu adevarat frumoasa.
De ce imi pare rau?
Pentru ca am remuscari, cand ma gandesc in urma nu ma gandesc cu nostalgie. Pentru ca acum ii vad niste ani pierduti.La sfarsitul unei relatii ai o alta perspectiva a tot ce a fost. Am mai spus, alternau momentele de fericire cu cele de necaz, iar pentru ce a fost bine si frumos mai speram. Sunt sigura ca m-a iubit si el enorm, mi-a aratat de atatea ori, dar am fost crunt dezamagita in final.
Am mai spus, ce usor e sa pui etichete cand esti spectator!

diadaniela spune:
Medi,cred ca esti tare nefericita. imi pare rau pt tine.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana

ruxij spune:
Imi pare rau, Medi, pentru ce ti s-a intamplat. Imi pare rau ca nu ti-ai gasit jumatatea. Dar sa stii ca eu tot nu dau vina pe sotul tau pentru relatia ta. Tu si numai tu ai luat deciziile pe care le-ai luat si nu el. Iti doresc numai bine de acum inainte.

michelle7 spune:
medi atitudinea ta mi se pare o reactie naturala pt ca esti om. relatiile intre oameni sunt relatii de schimb - da-mi ca sa-ti dau suna urat dar asta e realitatea. Cand unul da mai mult decat celalt intervin frustrarile -e normal. Personal cred ca nu suntem nascuti martiri. atata timp cat tu dai dai dai si apoi discuti negociezi si ceri ceri ceri si nu primesti nimic in schimb mi se pare absolut natural si normal sa gasesti un pic de - respect, consideratie , omenie, alint , afectiune in alta parte. sotul tau stie ca esti nefericita dar in doare in paishpe de cum te simti tu. Ceva imi spune ca tu simti ca daca maine tu pleci si vine alta si-i spala , calca, da mancare etc el va fi ok pt ca precum ai zis si tu el are nevoie de dadaca nu de sotie. Parerea mea e ca te-ai casatorit cu o jumatate de barbat si amantul (suna urat ....) e completarea. Oricum datorita amantului nu ti-ai parasit sotul si ai rezistat in continuare in relatia asta nu??? adica ti-e mai usor sa zambesti sa fii servitoare ,baby sitter, bucatareasa cand ti-ai primit si tu portia de fericire. Eu cred ca oamenii fericiti isi permit sa fie generosi asa ca zic ca amandoi ati avut de castigat din relatia ta interzisa
Michelle

lena spune:
Cine a iubit cu adevarat stie ca pentru dragoste faci orice. Altii se cearta cu cei dragi, altii fug de acasa, altii omoara, ai o putere sa faci orice cand iubesti cu adevarat. Nu-ti pasa de ce zic sau cred altii.
medi zau ...nu aplica la toata lumea ca nu se potriveste...ma omori cu lamentarile tale, hai sa fim un pic decenti, de ce n-ai terminat casnicia cand ti-ai dat seama ca nu-l mai iubesti...cine te-a fortat sa mai stai cu el??...ce vrei sa demonstrezi cu topicul asta ca mie una nu mi-e clar, esti om adult, deci iti asumi si consecintele faptelor tale, cand ai inselat nu conteaza motivul...se cheama pur si simplu ca ai inselat si cu asta-basta!! ne invartim atat dupa cuvinte...vrei sa iti dam toate floricele pentru faptul ca te-ai sacrificat langa sotul tau, te intreb inca o data: cine te-a obligat?? daca iubirea ta pentru el s-a dus pe apa sambetei, ce te mai tinea langa el...eu una nu-l iubesc asa "caldutz" pe sotul meu, il iubesc mult, il iubesc pentru ceea ce este si de aceea l-am ales pe el, dintre multi altii pentru ca ma face fericita...si daca intr-o zi ma voi trezi cu fata la cearceaf si voi realiza ca nu-l mai iubesc m-as respecta enorm pe mine daca as fi sincera cu el si i-as spune: "dragul meu nu te mai iubesc, ce vom face??" macar de dragul clipelor de extaz si bucurie pe care le-am impartit si pentru ca sotul meu este si prietenul meu si as suferi eu sa stiu ca am pierdut un om drag alaturi de un sot...deci te mai intreb si poate reusesti si tu sa o faci pentru tine...unde e respectul vis-a-vis de relatia voastra, si daca nu mai e respect de ce mai tzii cu tot dinadinsul la aceasta relatie??
am editat ca nu citisem si ultimul tau post...ok, acum daca ai ramas cu sotul tau ce sens are sa te mai gandesti la amant sau nu inteleg eu prea bine...ce doresti sa afli tu de fapt?? daca noi am face-o...sau sa gasim intelegere pentru cei care inseala, daca vrei sa stii sunt si persoane care practica "open marriage" deci fiecare cu sistemul lui de valori.
Lena si t-rex Freya

Ioana Sora spune:
Daca esti nefericit, pui capat relatiei in care esti implicat si o iei de la capat. Sase ani nu sunt sase zile sau o luna, nu sunt o aventura intamplatoare...
Acum o sa divortezi ? Sau lasi lucrurile asa si o sa fii mereu nefericita ? Eventual pana cand va aparea iar o mare iubire...

michelle7 spune:
Daca esti nefericit, pui capat relatiei in care esti implicat si o iei de la capat.
pai si daca nu poti sa-l parasesti???? daca ti-e MILA de sufletul lui atunci ce faci???? Iti sacrifici tu viata ca sa-l servesti pe el sau cauti o cale de mijloc?
Michelle