Cum poate fi motivat un copil de 5 ani sa slabeasc
Raspunsuri - Pagina 2
alinaxeni spune:
Treaba grea sa slabesti copilul.Fata mea avea cu 15 kg peste normal la 8 ani ai intrase-m in panica asa ca am inceput dieta fara grasimi la toata familia si 2 luni de abonament la fitnes,role la greu zilnic cateva ore si suplimente de fructe cat simtea ea nevoia.Norocul nostru a fost ca ea are o vointa cum rar am intalnit si cand vrea ceva sufera la sange sa reuseasca.A slabit dar dupa fiecare vacanta vine de la tara cu cel putin 5 kg in plus si iar avem probleme.
alina
roxana1974 spune:
hmm, e ciudat si cred ca nu e usor, copilul e mic...obez la 5 ani...mai si eu ma tem, desi copilul meu nu mananca dulciuri deloc, mananca mancare atat cat e normal pentru un copil de 2 ani si suc natural din fructe stoarse de mine, daaaaar are 2 ani si 17.5 kg poate chiar 18...nu pare obez fiindca are 95 de cm, insa e mult...
alina, fetita ta e supusa tentatiilor in vacanta iar daca o lasi singura la bunici, eu stiu cum e, bunicii in general exagereaza, si probabil sunt cu opinia aceea invechita "grasa si frumoasa" cu timpul nu mai slabesti asa de usor...trebuie avut grija...
vidiazni, sticla ... dauneaza grav sanatatii...
sinzi_ana spune:
E greu sa tii un copil de 5 ani la regim pentru ca este deja in colectivitate unde toti copiii mananca normal si el pofteste...
Ca parinte cred ca trebuie sa realizezi cam in jurul varstei de 3 ani daca copilul a sarit graficele de greutate si atunci sa lucrezi la alimentatie...
Cu cat e mai mare, cu atat e mai greu sa slabeasca si sa ajunga la greutatea normala!!!
In plus de ce au spus fetele, eu cred ca ar mai trebuie sa aiba grija ca...
Bona ar trebui sa fie instruita sa supravegheze copilul mai bine in primul rand...iar daca mama e medic, ar putea sa ii explice copilului pe intelesul lui care sunt riscurile obezitatii...LA 5 ani (si chiar mai mici) copiii au o capacitate incredibila de a intelege lucruri complexe...si sa il implice si pe copil, sa il determine sa nu mai vrea sa fure!!!
Sa ii ocupe timpul la maxim (un copil plictisit simte mereu foame) si daca mananca la tv sa ii interzica asta ...
Exercitiul fizic ii mentine pe copii in forma, le ocupa timpul si le cladeste un corp sanatos si armonios...asa ca eu l-as inscrie la cat mai multe sporturi...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
zana spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Exercitiul fizic ii mentine pe copii in forma, le ocupa timpul si le cladeste un corp sanatos si armonios...asa ca eu l-as inscrie la cat mai multe sporturi...
Si eu cred la fel.
Sportul il va ajuta sa dea jos kg. in plus: dans, innot, tenis si multe fructe si legume proaspete.
mamica dulce spune:
fetelor,ina a spus ca baietelul e grasut,nu ca e deja obez!!!!
Ina ,nu poti sa ne spui acum cam cat e de inalt si cam cate kile are?Ca de la rotunjor pana la obez ..e cale lunga.
Cat despre slabit si eu zic la fel,un abonament la inot,tenis,karate ..face minuni!Macar sa nu mai puna pe el sunculita,in rest nu-i bai,copiii cresc mult in perioada asta,se lungesc repede si problema se rezolva de la sine.
Si graficele astea,sunt bune dar nu batute in cuie.Depinde de constitutia copilului.Al meu a fost nascut mare si tot pe limita de sus a graficului a stat..acum are 3 ani jumate si 20 de kile!O sa ziceti muuuult,dar pediatrul lui nu zice asta-dar are si 1 m si 5 sau 6 cm inaltime,cat un copil de 4-5 ani.Si nu e gras deloc,bine nici nu i se vad coastele:)dar slaninutza multa n-are pe el,e vanjos si indesat ca ursul.
Nu stiu cum o sa creasca,eu vreau sa-l dau de la vara la inot.
ina,chiar m-ai facut curioasa cu baietelul asta..A fost mai voinicel dintotdeauna sau s-a ingrasat brusc?
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
sinzi_ana spune:
Mamica dulce, al meu avea la 3 ani si 2 luni 14.500kg si 102cm...si pediatru nu spune ca e slab ca greutatea lui e normala la 3 ani...(desi mie mi se pare ca e un pic slabut)...
Ba din contra mi-a spus ca e mai bine ca creste in lungime fara sa tina cont de greutate, caci copiii grasuti au o crestere rapida in inaltime pana in jurul varstei de 10 ani (pubertate precoce) cand ceilalti copii de greutate normala incep sa se inalte...si cei grasuti incep sa stagneze si sa ia in greutate in acelasi ritm...
De asta...e bine ca un copil sa stea in limitele unui grafic al greutatii...ca ei cresc diferit si cresterea in lungime nu este relevanta decat in perioada pubertatii!!!
Iar un copil grasut nu trebuie sa slabeasca...trebuie sa isi mentina greutatea (adica sa nu se ingrase)...pe cand un copil obez...da...trebuie sa slabeasca ...
Pentru ca, cu fiecare kilogram in plus, inima lucreaza mai greu, depune mai mult efort si se degradeaza (indiferent de inaltime)...si dupa ea alte organe...plus este in pericol sa faca diabet...
Deci...daca s-a ajuns sa ii se recomande unui copil de 5 ani sa slabeasca...inseamna ca deja a atins limita obezitatii...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
Cristina_C spune:
Si Robert s-a nascut mare - 4400 g- dar n-a ramas mare, e mereu pe linia de mijloc in grafic. Are acusi 3 ani jumatae si are un pic peste 16 kg - stagneaza la greutatea asta de la inceputul anului. Dar vara trecuta a pus pe el aproape 4 kg in 6 luni.
Cat despre copilasul care ar trebui sa slabeasca: fara dulciuri si paste fainoase , mancare sanatoase si multa, multa miscare si activitate.
Dar cate kg are totusi la varsta si inaltimea lui?
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
andanii spune:
cate kilograme ar trebui sa aibe un copil de 8 ani si jumatate ?????
am meu la 33.5 kg si 130 cm ne cam ingrijoreaza, ca deja a facut colacel la burtica
face dans sportiv deci e motivat sa slabeasca, instructorul ii spune sa dea jos burtica ...
fac mancare dietetica pentru tot familionul la fel, nu avem in casa cipsuri, biscuiti , decat fructe si legume pentru ciugulit .... e destul de greu cand mergem in vizite la copii care mananca de toate ... atunci e exceptie nu vreau sa fie frustrat chiar asa
in orice caz asa cum noua adultilor ne e greu , asa si lui ii este greu sa se abtina saracutul mi-e cam mila de el sincer
ANDANII
mamimo spune:
Si baiatul nostru are 36 kg la 7 ani si jumatatate.Am incercat cam tot ce se putea,insa nimic nu a dat roade.Asa am ajuns sa consultam un medic nutritionist care ne-a interzis cu desavarsire "regimul" alimentar,in schimb am redus la jumatate portiile,mananca 3 mese principale si intre ele,la interval de 2 ore cate un fruct sau un iaurt degresat.In plus,este obligatorie activitatea fizica sustinuta(inot,tenis,etc) de cel putin 3 ori pe saptamana.Acesta este,dupa parerea medicului,cel mai sanatos mod da a ajunge la o greutate normala.
Noi incercam si asa,sa speram ca va da roade.Este mai putin traumatizant pentru copil,care de multe ori nu intelege de ce dintr-o data nu mai are voie sa manance una sau alta sau de ce altii mananca si el nu.
Happiness_4_us spune:
Este foarte greu sa tii regim pentru un adult, dar pentru un copil? Mai are si 5 anisori. Tocmai cand tentatiile sunt mai mari, copiii din ziua de azi maninca fel si fel de dulciuri. Tot ce apare nou trebuie incercat.
Aici in Islanda , copiii au un program zilnic la Tv in care le explica ce este bine sa manince si ce nu, si le si arata daca maninca ceva care nu e bun, ce se intampla cu organizmul. De aceea, au voie sa manince dulciuri doar o data pe saptamana si asta de regula duminica.
Nana Motoc
Nunta noastra!