Fetele, ce stiti voi despre exercitiile Kegel in sarcina? Sunt recomandate sau nu? Am inteles ca una din problemele posibile care pot sa apara dupa sarcina este incontinenta urinara? Ar putea aceste exercitii sa o previna? Daca nu, ce altceva?
Mitzu
exercitiile astea sunt bune pt. prevenirea incontinentei urinare de dupa nastere cand perineul e slabit. Ajuta si la nastere.....nu te mai rupi, si te refaci mai usor dupa. Plus ca iti capeti un control asupra muschilor respectivi ceea ce e bine si pt. senzatiile lu sotzu la tzaka paka hihihihih
Luizax - karkotash shef!
Subscriu la ceea ce spune Luiza, ex. Kegal sunt f. bune pentru conditia muschilor perineali. Daca sunt combinate in ultimile 4-6 saptamani cu masajul perineal, sansele de a fi nevoie de epiziotomie sau de aparitie a rupturilor scad considerabil. Cel putin asa a fost in cazul meu, nici rupturi nici epiziotomie.
Cat despre incontinenta ... nu stiu ce sa spun, vei putea sa o gestionezi in momentul in care vei fi in stare sa iesi din casa (sau in RO. din spital). Aici in Olanda, fara complicatii nu te tin in spital mai mult de 24 ore.
Deci... pupici
Diana siPatric
Si eu stiu ca sunt bune. Ai grija insa daca ai hemoroizi... Eu am incercat sa le fac dupa ce am nascut si am deranjat hemoroizii, si abia reusisem sa ii calmez nitel... Si acum resimt urmarile...
Nicoleta.
Mitzura, la acest link
http://www.babycenter.com/expert/pregnancy/childbirth/1955.html poti gasi raspunsul amanuntit la intrebarea ta. Daca cumva nu intelegi, cand voi avea timp, voi reveni cu varianta tradusa.
Pupici Diana siPatric