testul Papanicolau

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Eu l-am facut prima oara la 23 de ani, din cauza ca trebuia cauterizata o rana de pe col.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cris1313_2000/album?.dir=/84f2re2
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cris1313_2000/album?.dir=/12e2scd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexmom spune:

Nici eu nu m-am pregatit in nici un fel, cand am fost ultima oara la ginecolog mi-a spus spus ca trebuie sa fac si testul Pap, ptr. trecuse mai bine de un an de cand nu-l mai facusem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Mie mi s-a spus ca cel mai bine este sa faca in primele 10 zile, nu dupa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Este interzis contactul sexual fara prezervativ, pt. ca altfel se va vedea altceva pe test .
Deci, daca folositi un prezervativ, nu e nici o problema.
In rest, te-au lamurit fetele.

La testul Pap se recolteaza celule de pe colul uterin pt. a le studia aspectul. Spalatul cu irigatorul nu influenteaza acest lucru, insa este de evitat cand se face analiza secretiei vaginale.

Ramane valabila insa evitarea contactelor fara prezervativ, pt. ca pe lama sa nu se vada spermatozoizi in loc de celule .

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Interesant,aici nu mi-au atras atentia ca ar trebui sa ma pregatesc in mod deosebit...Pur si simplu mi l-au facut.

Mariana
mama de Monica(1998)Matei(2001) si Markus(17.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Mie mi s-a spus sa nu am spalaturi in seara si dimineatza dinainte de ziua recoltarii , in rest nimik ...
Daca am inteles bine , ar fi bine facut acest test in primele 10 zile dupa ciclu menstrual ? Socotit de cand incepe sau de cand se termina CM ?

albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena d spune:

regula generala pe care o stiu eu: cu 48-72 ore inainte de momentul (ziua) respectiv nu se spala vaginul cu diverse subst., nu se introduc alte subst., unguente, ovule etc.
spalarea la exterior este normala, cu sapun, geluri etc.
este posibila, daca doriti, chiar si inainte cu citeva ore inaintea momentului recoltarii probei.

daca ne-am expus parerile asupra modurilor de pregatire a unui test Papanicolau, ar fi bine sa studiati si clasele acesti test.

http://www.romedic.ro/analize_medicale/Papanicolau.htm

aici e una din cele mai bune descrieri, dar daca gasiti si altele, sunt binevenite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Eu am aproape 30 ani si nu am facut niciodata.

Iertati-ma ca va intrerup cu o intrebare, dar cineva scria ca ar trebui facut la 10 ani o data. Si ca vine prin posta?!?

DAaaaaaaa???

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Ina,testul se face o data pe an si te duci tu la cabinet.
Irlandeza spunea ca o anunta prin posta cand e programata la test.despre asta era vorba.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

quote:
Originally posted by diadaniela

Ina,testul se face o data pe an si te duci tu la cabinet.
Irlandeza spunea ca o anunta prin posta cand e programata la test.despre asta era vorba.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana

Multumesc mult de raspuns.
Deci trebuie sa ma programez ptr. acest test, nu? Sau numai in cazul unor anumite simptome?

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput