Azoospermie - cap 3-

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Bubulina si noua tot asa ne-a spus medicul...cu rezultatele sotului numai prin IA sau FIV am putea avea copii. O luna mai tarziu ne hlizeam la testul pozitiv cu lacrimi in ochi.
Dumnezeu stie mai multe decat orice medic, nu credeti ?
Puuuuup si succes la toate
Dbunny 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Bubulina: nu pierd ocazia sa te felicit si aici.
Orchis: sunt buni si aia...si cu tratament trebuie sa se vada ceva...
Elise:eu zic sa repetati spermograma la dr.S,pt.ca si altor fete li s-a zis ca e azoo iar dr.S a gasit "urme de civilizatie"(chit ca mici sau anormali,dar erau).
Miki,Andra:speranta moare ultima,nu?

Nusy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Fetelor,
Inca nu am nimic nou de spus...stiu doar ca mi-ati demonstrat ca se poate.E un pas inainte pt toate.
Bubulina, felicitari si tot ce e mai frumos pe lumea asta, sa te inconjoare!
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

nusy, "urme de civilizatie" au gasit deja si la noi - din pacate, numai urme.
Se pare ca procesul de spermatogeneza se blocheaza la un moment dat si dumnealor ramin in stadiul ala incipient.
Alta kestie: nr prea mare de leucocite (valori <1200, normal ar fi 1000) si niste pete albe, ciudate.
Analizele hormonale sint ok, nu e varicocel, nu sint microdeletii si si se pare ca nici nu e vreun blocaj al canalelor.

Acu' barbatu-meu sustine ca el a avut "incidente" cu fostele prietene - si intr-o oarecare masura il cred, asta ar insemna ca nu e din nastere.

P sa ne facem o programare la dr. Soare si ce ne spune aia facem, daca recomanda biopsie, biopsie. Imi e cam mila... dar asta e.
Si eu m-am operat, de 2 ori chiar, o sa o faca si el.

Intrebare: cit de "paradit" va fi dupa op? Trebuie sa stea in pat? Are dureri? Cit timp? Ca macar sa-l pregatesc sufleteste, sa nu fie un soc....

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alya75 spune:

Elise, eu zic ca te-ai gandit bine sa-l pregatesti sufleteste. Stim toate cum sunt barbatii la suferinta si mai stim si ca ala e cel mai sensibil loc al lor.
Al meu cam 2 saptamani s-a invartit ca un leu in cusca, nu manca, n-avea chef de nimic. Dupa aia si-a revenit, mai avea dureri dar suportabile, chiar am .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea de colt spune:

buna ziua fetelor....
am nevoie de ajutorul vostru....vad ca sunteti toate foarte informate..asa ca o sa va rog pe voi sa ma ajutati sa descifrez spermograma sotului...nu am nici cele mai mici cunostinte depsre prob.barbatilor..asa ca daca voi spune vreo prostie sa ma iertati...

pana ieri ,credeam ca singura cu prob.sunt eu ...si eram sigura ca la sot totul e bine , incat nu mi-am batut capul cu informatii despre azoospermie , oligospermie...

iata ce scrie pe biletul de analiza la sperma , facuta ieri , 15iunie.

morfologie 30% spermatozoizi normali
mobilitate 40% spermatozoizi cu mob.progrsiva a rapizi b lenti
ph 8
concentratie 20mil/ml
vitalitate 70% spermatozoizi vii
volum 4.3 mi
leucocite <1 mil/ml

diagnostic: usoara astenozoospermie
observ : zone cu timp de lichefiere mai indelungat ,cu spermatozoizi vii dar imobili

ce inseamna asta fetelor??nu e chiar dezastru..dar ceva undeva nu e bine?

credeti ca ,daca il trec pe o cura de zinc si branca ursului..o fi bine??
nu de alta ,dar , io am programare la laparo , pe 26 iunie dupa care vreau sa prestez mult si bine...pt ca am mari sanse sa raman....si as vrea ca gigei lui sa nu fie lenesi ..ci dimpotriva , sa isi faca treaba bine...

merci anticipat pt orice informatie de la voi in leg.cu aceste analize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Floarea de colt, nu cred ca este cazul sa fii ingrijorata in privinta spermogramei, mi se pare foarte OK, dar ca sa fii linistita poti sa-i dai sotului tau BU care este buna pentru mobilitate.
Uite un link de unde vei afla mai multe informatii:
http://www.presspro-gineco.ro/articole/diagnostic-71.php
Va pup pe toate.

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Floare de colt poti sa-i dai zinc, ajuta f. mult si BU, dar tre sa stii ca spermatogeneza dureaza 3 luni, deci nu te astepta sa-i dai o sapt. si sa fie treaba ok. E tratament sau cura de durata. Tre sa ai grija sa se lase de fumat sau sa reduca semnificativ tigarile, pt. ca poate fi un motiv f. important; si cu mai ushor. Intelegi ca nu vreau sa insinuez nimic. Inca ceva: spermograma poate fi influentata, intr-un tp. f scurt, de o groaza de factori. Asa ca trebuie repetata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea de colt spune:

multumesc fetelor pt raspuns...mi-am mai revenit putin..cred ca aveti dreptate nu e chiar ceva de speriat...atata doar ca , ma asteptam sa scrie frumos pe bilet..normospermie....si gata...imi luam gandu...

o sa facem o cura de bu si zinc.ca nu strica, o sa reduca tigarile si la alcool nu tre sa umblam pt ca se reduce la maxim o bere cu prietenii in weekend , si, am mari sperante ,dupa laparo.
mai ales ca , mi-a promis ca isi ia concediu in sapt. de ovulatie sa fim siguri ca nu ratam momentu...
ieri , sotul meu era f calm...ca sa nu imi fac griji...io sa ii spun exact ce tre sa faca gigeii..si el doar le da comanda..si sa vezi..ce mobili si miscatori din codita o sa fie...lui ii arde de glume...
multumesc mult fetelor..parca m-am mai linistit..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Elise eu cred ca il doare mai mult dc se umbla mai mult acolo. Iti pot da ex pe sotzul Tabithei care a spus ca nu l-a durut chiar f mult si ca in a 5-a zi facea chiar baie in mare. Un alt exemplu iti pot da pe sotzul lui MickeyD care a spus ca nu l-a durut f mult dupa operatie ci ca l-a durut mai rau at cand a inceput sa creasca parul in zona respectiva. Ac biopsii au fost facute pr prelevare de tzesut in vederea obtinerii de gigei necesari pt procedura ICSI. Biopsia pe care a facut-o sotzul Alyei75 a fost facuta in alt scop si din diagnosticul care i-a fost dat e clar ca s-a umblat mai mult.
Eu am ceva de spus in legatura cu biopsia . Am vb cu dr S la telefon si mi-a spus ca in urma unei biopsii testiculare se creeaza o perioada de sterilitate deoarece combinatia sange- gigei nu da un rezultat buna . Pare ceva anormal dar asa e, sangele rezultat in urma operatiei omoara gigeii.
Aviz celor care vor sa faca o biopsie inainte de un FIV.
Hai ca v-am speriat de tot ! Am ajuns sa sperii fetele pe aici . Dar fetelor sa stiti ca eu sunt cea mai speriata.
Alya75 esti suparata pe mine?
Fetelor care e cel mai bun urolog de la Giulesti ? Imi puteti recomanda pe cineva?
Pisix cand te intorci? Te-ai bronzat frumos?
toata gashca

Miki

Lasati barca la apa ! Undeva, in larg, un om se ineaca.EDWARD SMITH UFFORD

Mergi la inceput