Ce e de fapt inselarea?
Raspunsuri - Pagina 2
Rufus spune:
Nu-i bine in nici un caz. Tradarea fizica, insa, e ca o murdarire. Cred ca de asta o acceptam mai greu.
poze multe cu noi
blue eyes spune:
Raspunsurile s-au axat in mare parte pe tradarea fizicului, in practica si mental. Nu s-a exprimat nimeni la celalalt mod de a trada o persoana, inselarea asteptarilor intr-o relatie. Daca ne aflam intr-o legatura in care partenrul ne calca in picioare visurile, capacitatea intelectuala, personalitatea etc, tot tradare se cheama, nu? Eu cred ca a spune la inceput" da, draga mea/dragul meu iti voi fi mereu alaturi, te voi sustine si aprecia, vei avea libertatea de a desfasura" si dupa un timp incepe cu "pai...sa vezi si sa nu crezi..." sa puna bete in roate, sa se plinga, sa neglijeze ceea ce are, si sa cam uite ce a promis la inceput, tot tradare e!
Si acum, ce e mai grav? Sa ramina fidel/a trupesc dar sa tradeze celelate asteptari sau sa mai calce pe linga dar sa nu-si bata joc de el/ea? Mai clar, sa stim ca partenerul/a imparte patul doar pe cel/cea cu care are o relatie, dar in rest sa nu dea 2 bani gauriti pe el/ea?
Sa-l/-o injoseasca/impiedice dar sa faca pace in pat?
Asta ar fi cealata parte a tradarii intr-o relatie. As dori o analiza mai profunda a acestui aspect.
I want to break free!
Nadia1976 spune:
Cred ca de fapt depinde de fiecare dintre noi; adica, daca unele dintre noi merg pe ideea: "Priveste dar nu atinge!", altora ni se pare o lipsa de respect fata de noi cand mergi cu sotu' pe strada si el se intoarce sa se uite dupa alta femeie... personal, mi s-ar parea o crasa lipsa de respect daca sotul meu ar face asa ceva.
In ce priveste inselatul fizic, asta deja depaseste puterea mea de intelegere si de iertare nici nu mai poate fi vorba; am mai spus eu undeva (nu-mi amintesc la ce subiect): daca ptr. o noapte alta i s-a parut mai buna (ptr. el) decat mine, sa tina bine de ea, ca eu am iesit din viata lui si el in a mea nu mai are ce cauta.
Winners don't quit; quitters don't win.
Don't give me an attitude; I already have one!
vikinga spune:
quote:da asa e, chiar am 3 amice, nemtzoaice care au trecut prin asa ceva. una din ele intr-o seara a fetelor, cum obisnuim sa facem saptaminal l-a invitat si pe el. pina atunci vorbeau numai asa prin emailuri, sms-uri, de vreo 2 ori la o cafea. io una am vazut scintei acolo. ea zicea ca doar o face fericita si ca nu e nimic mai mult de o prietenie mai speciala. pina la urma a prins sotzul un sms de la "el" si s-a lasat cu scandal mare. la vreo luna ne-am intilnit, a terminat-o cu loverul dar era al naibii de ..nu stiu..trista. au trecut vreo 3 luni de atunci si tot timpul o prind in asa pasa proasta. nush de cecelelalte doua au doar fun cred, nu stiu prea multe amanunte.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
Originally posted by carolinah
Interesant este ca tocmai citeam pe un forum german (brigitte.de) zilele trecute despre "barbatul din umbra" (exista si varianta "femeia din umbra", evident).Practic este un barbat pt care nu iti parasesti familia, de cele mai multe ori nu ai nici un fel de relatii fizice cu el, este doar ceea ce am numi un "f bun prieten" si partener de discutii, dar la vederea/auzirea/mailuirea caruia inima iti bate mai repede. Din ceea ce am citit eu pe aolo si in alte locuri ulterior, multe femei au asa ceva si un procent extrem de mic merg mai departe de asta. Si, in general, relatiile astea nu dauneaza in nici un fel familiei.Am si vrut sa deschid un subiect separat pt asta... Ma gandeam daca la asta s-ar incadra ce zice She...Carolina, cu Alina si Ana... si tati, evident
carolinah spune:
Vikinga, citeste pe www.brigitte.de si anume www.brigitte.de/forum/showflat.php?Cat=0&Board=51&Number=1316083&page=1&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1" target="_blank">aici, daca ai rabdare. Sunt 40 de pagini in acest subiect ("Der Schattenmann"), dar eu am ramas cu gura cascata. Unele relatari concureaza cu cele mai bune carti de dragoste pe care eu le-am citit (ca subiect, nu neaparat ca stil).
Si aici se poate vedea clar ca viata nu e in alb sau negru, sunt atatea nuante minunate in between...
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
She spune:
quote:
Originally posted by blue eyes
Raspunsurile s-au axat in mare parte pe tradarea fizicului, in practica si mental. Nu s-a exprimat nimeni la celalalt mod de a trada o persoana, inselarea asteptarilor intr-o relatie. Daca ne aflam intr-o legatura in care partenrul ne calca in picioare visurile, capacitatea intelectuala, personalitatea etc, tot tradare se cheama, nu? Eu cred ca a spune la inceput" da, draga mea/dragul meu iti voi fi mereu alaturi, te voi sustine si aprecia, vei avea libertatea de a desfasura" si dupa un timp incepe cu "pai...sa vezi si sa nu crezi..." sa puna bete in roate, sa se plinga, sa neglijeze ceea ce are, si sa cam uite ce a promis la inceput, tot tradare e!
Si acum, ce e mai grav? Sa ramina fidel/a trupesc dar sa tradeze celelate asteptari sau sa mai calce pe linga dar sa nu-si bata joc de el/ea? Mai clar, sa stim ca partenerul/a imparte patul doar pe cel/cea cu care are o relatie, dar in rest sa nu dea 2 bani gauriti pe el/ea?
Sa-l/-o injoseasca/impiedice dar sa faca pace in pat?
Asta ar fi cealata parte a tradarii intr-o relatie. As dori o analiza mai profunda a acestui aspect.
I want to break free!
Am fost inselata si nu mi-a pasat.Stiam ca ma iubeste.Dar peste "tradarea si inselarea asteptarilor" la care te-ai referit aici nu am putut trece oricit mi-as fi dorit.