Stimulare fara nici un ovocit

Stimulare fara nici un ovocit | Autor: Felicia

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Am o mare rugaminte la voi, daca a mai fost cineva in situatia mea sau a auzit de asa o situatie sa-mi spuna si mie.
Am vrut sa fac FIV cu prof. Marinescu la Giulesti si am facut stimulare cu Diphereline si Menogon. Am obtinut 9 foliculi care erau toti de dimensiuni normale dar la punctie nici unul din ei nu a continut ovocit.
Se pare ca este o situatie foarte rara avand in vedere ca eu am 29 de ani. Eu am trompele infundate si de aceea am vrut sa fac FIV.Ciclul meu este normal si nu stiam sa am alte probleme in afara de faptul ca trompele sunt infundate.
Va rog mult sa ma ajutati daca aveti informatii in legatura cu aceasta.
Va multumesc.

Felicia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Felicia spune:

Dozarile hormonale erau ok, de ovulat, ovulam normal, adica aveam tot timpul foliculi de dimensiuni normale si totul era ok.Am mai facut stimulare in iunie anul trecut dar cu Clostylbegit si medicul la ecograf mi-a zis ca totul e ok.

Felicia

Mergi la inceput

nu pot sa-ti zic acum ca nu am analizele la mine dar de cate ori am facut aceste analize, si le-am facut de multe ori, au fost in limite normale.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Felicia e ceva f.ciudat.E adevarat ca nu toti foliculi au ovocit dar din 9 nici unul e chiar ciudat.Si eu am facut stimulare cu Menogon si din 13 foliculi doar 10 au avut ovocit.
Doctorul ce explicatie a gasit la acest fenomen?Poate ar trebui sa faci ceva analize mai amanuntite,poate chiar teste genetice.Multa bafta in continuare!

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Ai facut protocolul lung? Cate zile de stimulare?
Cati foliculi ai avut? (total si cei punctionati si cei ne..)

Mergi la inceput

Am facut protocolul lung si am avut 9 foliculi, cu 3 zile inainte de punctie aveau dimensiuni intre 16.5 si 18.5.
Medicul nu a avut nici o explicatie, a zis ca nu a mai vazut asa ceva, mi-a dat acum 2 luni anticonceptionale Marvelon.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

pai eu am inteles ca a avut 9 foliculi care erau goi, deci au fost toti punctionati dar nu s-a gasit nici un ovocit. poate ma insel.... oricum eu nu am mai auzit de un asemenea caz! Ce ti-a spus Marinescu? cat ai FSH-ul de ziua 3? Si LH-ul de ziua 14?
nu stiu ce sa zic... m-ai bagat in ceata... eu dupa 15 zile stimulare exclusiv cu menogon, am avut 7 foliculi si fiecare avea un ovocit, unele destul de rablagite pentru ca in final au rezultat doar 5 embrioni (2 ovocite cica nu au vrut sa "si-o puna"). din cei 5 embrioni 2 au fost malformati (divizati total aiurea) si doar 3 au fost relativ buni, insa nici unul cu gand de a veni pe lume... nu s-a prins nici unul...

Tu insa va trebui sa ceri explicatii sa vezi ce investigatii sa faci pentru ca ceva nu e in regula cu povestea ta! Bafta!

Mergi la inceput

M-a chemat peste 2 luni dupa ce termin anticonceptionalele, ce pot sa mai fac acum? Marinescu nu a putut sa-mi dea nici o explicatie pentru ce s-a intamplat.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Ai avut 9 foliculi? A reusit sa punctioneze toti foliculii? Si toti au fost goi?

Eu am incercat sa obtin la un Fiv NISTE RASPUNSURI..inclusiv de ce s-a facut ICSI,( cand nu erau probleme si de partea cealalta).
La un alt FIV, am ïnterogat"un dr. mai OK, care mi-a explicat ca la stimularea pe protocolul lung, dupa 10-12 foliculi, incep sa apara foliculii goi...daca mergi pe protocolul lung, foliculi buni de la inceputul stimularii, imbatranesc si nu mai faci nimic cu ei ( dar nu sunt goi!)
Eu am cautat explicatii, ca nu intelegeam de ce am facut 52 fiole de menogon...mi se spune 17 foliculi si pe urma de-abia obtin 3 embrioni ( CU ICSI!!!!!!!! PE motiv ca-s ovocitele slabe calitativ!!!!!!!)
Eu tot ce pot sa-ti spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

eu in locul tau as discuta si cu alt medic si as face niste analize genetice. oricum bafta multa si sanatate. imi pare tare rau ca ai avut asa o experienta. pup.

Mergi la inceput

mi-a spus doar atat, ca nu a obtinut nici un ovocit si ca nu stie ce s-a intamplat, mai multe nu mi-a zis. 9 foliculi au fost toti si aveam si un chist mai vechi pe care mi-a zis ca mi l-a punctionat.

Felicia

Mergi la inceput