Exista candva peste la 18 lei/kg!!!

Exista candva peste la 18 lei/kg!!! | Autor: Steluta

Link direct la acest mesaj

Buna,

Isi mai aminteste cineva, de pe timpul lui Ceausescu, de pestele congelat la 18 lei/kg??? Nu stiu exact ce soi de peste era!! Stiu ca imi placea deosebit de mult pentru ca nu avea oase ... doar sira spinarii era sub forma literei Y!! Initial am crezut ca e vorba de merluciu, dar am cumparat ieri si nu este. Ma poate ajuta cineva, sa gasesc pestele copilariei mele???

Steluta 34s+.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns VoichiV spune:

Steluta, sa fie vorba despre macrou?

VoichiV37+

poze burtica si Maria Alexandra http://pg.photos.yahoo.com/ph/vvoichita/my_photos

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;104/st/20060603/dt/7/k/0029/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

yo cre'ca era sabie :)

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by chatonel

yo cre'ca era sabie :)

Toulouse, la ville rose

Asta era scump, vreo 40 de lei kg.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

mey yo cred ca se numea peste COD
o fi de la "codul lui davinci"??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

De macrou nu poate fi vorba, caci am mai mancat de atunci, si oricum acesta are oase pe langa cele de la sira spinarii. Totusi la forma/dimensiuni arata ca si macroul congelat de azi. La cod m-am gandit si eu, dar acesta are dimensiuni mai mari, daca nu ma insel. De sabie nu stiu ce sa spun, ca nu am idee cum arata.

Nu stiam ca va fi atat de dificil sa aflu. Am crescut eu intr-un oras pe marginea Dunarii, dar la pesti nu ma prea pricep .

Steluta 34s+.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Steluta, din descrierea ta e posibil sa fie vorba de un sturion (cega, nisetru, pastruga, morun); stiu ca sturionii nu au oase, au doar sira spinarii in forma de Y, cartilaginoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Eu zic ca-i codul alb. Aici este congelat, de dimensiuni mici, lungi si subtirei. N-au oase si carnea este albaaaa...

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Merlucius. Nu are oase (decit o coloana vertebrala compacta) si se gasea cand eram noi mici:D. Si acum mai cumpar si papam prajit cu mujdei si mamaliguta:)))). Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

buna!
vin si eu cu un raspuns si poate chiar e pestele pe care il cauti.
dupa ceva investigatii am ajuns la concluzia ca ar putea fi stavrid. ce parere ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Si eu cred ca e vorba de merlucius. Are carnea alba si nu are oase deloc (in afara sirei spinarii). Si eu mancam adesea in copilarie.
Si acum cumpar pentru fetita mea, e super bun.
deja salivez, cerd ca dau o fuga in piata!

Pupici!

printze

Mergi la inceput